• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Samo pazi kad budes krao da te pas ne uhvati,onda ti nece trebati. Dodji kad kod hoces,a najbolje se vidi u otkosu ono o cemu pricam.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
svaka prepravka ako se strucno odradi je bogom dana tako da nepobijam niciji rad. svak ko se sa necim muci ima tendenciju da usavrsi ,prepravi ili doradi uredjaj sto i fabrike rade.ali mi je cudno da labin nista nije odradio po tom pitanju.ali kad je to firma za sklapanje nista cudno.i ja preradjujem i petljam oko stvari da mi je lakse brze i efikasniji rad tako da praksa nekad mnogo vise znaci nego slovo na papiru.sreca je sto umemo informacije podeliti sa drugima

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Fabrika za sklapanje,to si u pravu. Ni meni ti ljudi nisu jasni da ne mogu da naprave nekakvu kosu koja ce odgovarati gabaritima masine,vec covjek mora sam traziti bolje rijesenje.
Hvale sa sa Tuber 40,a uzeli od dong fenga mjenjac i prednju osovinu,a motor od yanmara i lombardinija. Nisu ni sarafa napravili sa njega .

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Spominjao sam ja slicnu stvar kad sam pricao o plugu i frezi i nagibu traktora. Freza fabricki napravljena tako da radi komplet traktor u uglu koji prozivodjac motora ne dozvoljava...jednostavno na neke stvari nisu puno obracali paznju jbg...

Ali sve u svemu ta vrazja kosa im je najveci belaj...mene moja svako ljeto satra. Svaki put muke zive da se to sve posteluje i onda opet ne kosi kako valja. Pitam se jesu li to uopste probavali u nekim nasim divljim travama kada su pravili ili samo onako u djetelini od 15cm ko na snimcima za reklamu :)

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
reklama je pola posla.ja ako nesto i pravim gledam po onome sto radi besprekorno da prepravim. tako i ta vrazja kosa ima sigurno boljih resenja kao sto je mutina.najbitnije je brzina kose i mkt da se priblizno uskladi. to je ko razlika odzacke , figare i bcs kosacice. [ fica .audi, mercedes] otprilike tolika razlika.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,527
Dečki, a u čemu more biti razlika od kose do kose ako sve imaju isti broj njihaja?
Samo u izvedbi grebena kose. Nebi rekel da je u hodu.
Znam da bolje kosi ona čiji se pogon brže vrti, a to ovisi o MTK.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
da nema razlika svi bi jednu ugradjivali. mkt je isti a kako onda sa imt kosom bolje kosi i slaze otkose i negusi. a sam pogon bih ja i ubrzao pa bi sigurno bolje radila ali ostale probleme je teze resavati kad ni fabricki nije dobro.onda se bolje isplati preraditi drugu skroz

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Elementi grebena mutine i IMT kose su isti. Jedna mala usporedba u brzini kretanja kose,na sporom kardanu mutina kosa ima gotovo istu brzinu kretanja kao IMT u brzom kardanu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,527
Istina, prsti na IMT-ovoj i Mutinoj su isti, jednako kao i kosa.
Moja kosa ima Rotoflex (planetarni) pogon, IMT-ove proizvodnje, poput kose na kultivatoru tipa 506 (Agria). Takav pogon postoji i u Mutinoj izvedbi, i čini mi se malo grublje napravljen.
Mana tih pogona je to kaj je u sredini velika kvrga, koja štopa travu. Bolji bi bili ovi s migajućom štangom, jer manje smetaju, no i oni imaju svojih problema.

Glede brzina: brzina gibanja (njihanja) jednaka je brzini kardana. Tu može biti razlika samo u broju okretaja kardana na MTK.
Ako usporedimo Labinprogres Mondial (mali) i Mutu Maestral/Kosor (dakle, novi tip):
na Maestralu je kardan 20% brži (923, naspram 790), te bez obzira na vrstu kose, Muta može kositi na manjem gasu i u većoj brzini.
Podjednaku brzinu kardana ima SS u višoj brzini.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Isti ili različiti sve je to isto nevaljano ..jer da je tako ne bi izmišljali rotacione i inione koje rade 100 x bolje .

vaš velečasni

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
ZJ ove dvije kose sam kacio na isti mtk i razlika u brzini njihanja je osjetna.
Puknuti kad uradis malo racuna onda ces vidjeti da se sa mtk ne isplati kositi vece povrsine sa roto kosom,nahodas se kao konj,a nisi bas nesto puno pokosio. Js je tu problem dosta velike trave.

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Kod mene ih dosta ugradjuju na MUTU .
Evo jedan kome je pukla radilica.

imgp0017sq.jpg

By kemolisnik at 2012-03-22

imgp0019y.jpg

By kemolisnik at 2012-03-22

jel radilica puca svakom kinezu ili ponekom?
koliko košta radilica?isplati li se uzet jači dizel motor,po nekoj logici takav bi mora radit na manjem gasu i s manje opterećenja po isti,pa radilice nebi tribale pucat??ili??
zna li se već kojim modelima te "kame" pucaju radilice i jesu li to jedini kvarovi?
kako se da djelove za to nabavit?ebay?
gledam sad ima 12 konja dizelaš za 10700kn,to bi uzea,ako išta valja,jer benasija nemogu nać skakavca sa 10tak konja..mogu ali kod "pitura",za 10 000kn star 19 godina...

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
koliko para toliko muzike. retko se desava ali se desi. i to gledam na you tube na istom mestu. radilica je oko 40-50 eur nova koliko sam se raspitivao kod nas. delovi nisu skupi ali nije ni izrazit kvalitet jer je ipak kinez. upravo i netreba da radi pod manjim gasom jer tu je vece opterecenje. kod mene radi teske poslove vec 2 god i naradio se i nikakvih problema do sada da ga neureknem. ali je Kipor. prodavci lazu po pitanju snage tih motora. svi oznake 178 motori su oko 300ccm i oko 5ks. motori oznake 186 su oko 400ccm i 8 ks.tako da se u startu gubi deo snage spram originala a prodavci lazu za nazivnu snagu tih kipor motora i njihovih kopija kineza.rec je o istom motoru sa razlikama u boji i nalepnicama

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
dobro.
ako ima uzet djelova i da nisu skupi,opet se nekako da i riskirat.

kakve su getribe i ostalo na kineskim traktorima?jel to puno lošije nego na zapadnima?to je možda i važnije nego sama mašina,jer se ista da stavit od više proizvodjača,na šta god ide i ova kineska,ako se pokaže baš loša.benzinke mašine 4t nisu tako ni skupe

trendovi su takvi da europljani više nemaju love za europske proizvode pa će kineski lagano ali sigurno uzet veći dio tržišta i tu,kad se jednom probiju masovnije.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,527
Zavisi razmišljaš li dugoročno teško da buš kupil kineza. Pogotovo ako živiš od toga.

Ja sam radije više platil benzinca Lombardinija nego kineskog dizela.

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
ali sada se i europske marke rade u kini,pa većinom plaćaš samo ime a dobiješ čistokrvnog kineza..tako je kod talijanskih skutera..srbi po svojim forumima masovno hvale te kineske dizele,a mene samo zanima "koliko posto" su lošiji.
ne živim od toga ali imam lip komad koji obradjujem.

najradije bi kupija dobrog benassija dizela 8-10 konja..nemogu nać ništa šta nije zgaženo,a da ne košta po 10tkn,tako zgaženo,ili opiturtano...

Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
samo nemoj da benasi ima rugerini motor ..
inače je dobar izbor , prva liga ; prst gore ..

vaš vlč.

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
kako izgleda taj rugerini,kako ga pripoznat?inače i nema benasija baš "u ponudi",za birati..momentalno su svi friško opiturani ili sa pojedenim frezama..svi prodavači prodaju još po 5-6 auta usput..:D:

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
neznam još šta ću uzet..nema baš ponude ovdi u nas..same agrije,nju ne želim jer su im djelovi došli ka smeće..

Najnoviji postovi

Na vrh