evo po peti put odkad je kupljen 2010, na greeniju ili novom mondijalu mi je pregorilo kvacilo....
odnosno svako frezanje, kvacilo se pregrije i lezajevi uniste.... bas me interesiraju vasa iskustva sa konusnim kvacilom i frezanjem sa greenijem, ne sa mondijalom, jer freza za greenija ima dva noza vise od freze mondijala....
tri puta su mi priznali u entradi kao reklamaciju, pa zadnji put sam ja mjenjao cijeli sklop kvacila sa lezajevima i oprugom, ali sam isto zlu ne trebalo promijenio i semeringe osovine motora i osovine mjenjaca.... mijenjao sam ih da eliminiram mogucnost pustanja ulja na spojku iz motora ili mjenjaca....
ali prvo nadolazece frezanje vrta ista pjesma sa kvacilom...
u entradi se cudom cude da je to prvi slucaj sa tako cestim problemom sa kvacilom i nasli uzroka u "teskoj zemlji!!!!!"
ja sam uvjerenja da je ta freza preveliki teret za kvacilo, jer motor 6LD360 skoro pa ni ne osjeti to opterecenje i misljenja sam da je sistem kvacila tu slaba karika.... lamela pocinje proklizavat i dize temperaturu usred trenja, kad temperatura poraste dovoljno pocinje se topit mast iz veceg lezaja i uslijed centrifuge natapa konusnu lamelu koja jos i vise pocinje proklizavat dok se sve ne izgori....
bas me interesira da li ima koji slucaj slican mom slucaju....
takodjer pitao sam u entradi novi set za kupit, nemaju trenutno i nece vise ni imat za prodaju, ali da sada dolazi novi sistem kvacila kojega ce ugradjivat za zamjenu ovog starog konusnog...