• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

dohtor

Član
Tu od
9 Lis 2011
Poruka
216
kad je bio na reklamaciji u entradi su navodno sve mijenjali.... lani kada sam ja mijenjao, sam mijenjao sve, dva lezaja, konus na koji dolaze lezajevi, oprugu, dolnju i gornju casicu kvacila....

dohtor

Član
Tu od
9 Lis 2011
Poruka
216
imao sam starog mondijala sa tomosovim benzinskim motorom, koji je frezao istu zemlju i nikad problema sa njim... samo ulje sam mijenjao.... sa ovim novim samo problemi u frezanju....

freza je kupljena isto nova i kompletna je....

sjecam se da sam lani za cijeli komplet u entradi platio isto oko 800kn... sada ne stignem, ali nadam se da kada se vratim sa broda ce imat na stanju taj novi tip kvacila pa da vidim kako ce se ponasat....

i ako opet bude problema, ide na prodaju....

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Ima novih (lamelastih) na lageru. Imal sam ga u rukama u Entradinom dućanu u Zagrebu.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
imao sam starog mondijala sa tomosovim benzinskim motorom, koji je frezao istu zemlju i nikad problema sa njim... samo ulje sam mijenjao.... sa ovim novim samo problemi u frezanju....

freza je kupljena isto nova i kompletna je....

sjecam se da sam lani za cijeli komplet u entradi platio isto oko 800kn... sada ne stignem, ali nadam se da kada se vratim sa broda ce imat na stanju taj novi tip kvacila pa da vidim kako ce se ponasat....

i ako opet bude problema, ide na prodaju....

"Stari mondijal sa Tomosovim benzinskim motorom" ! Napisao si "stari" (ali mi se čini da je to nešto najnovije ?:icon_question:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Da, UMO 04T ili kak se već zval. Kopija Acme motora od nekih 5ks

dohtor

Član
Tu od
9 Lis 2011
Poruka
216
da, tomos je kopija od acme 220 i to su ugrađivali na one serije taman pred sam kraj bivše nam zajedničke države 1990/1991....

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ja ! More bit, ali ja se nisam nikada susreta sa tim modelom, a nanke nisam ču za takovu .:(envy):

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Da, bilo ih je. Rekel bi da su to bili promašeni modeli. Taj je motor jednostavno preslab.
Teško freza i u prvoj brzini (s punom širinom), a u 2. brzini niti nemre. LA300 ide u drugoj bez brige (s malim kotačima).

dohtor

Član
Tu od
9 Lis 2011
Poruka
216
evo, za ovaj moj vrt, vinograd i par voćaka na nekih 1000 kvadrata dušu dao.... mogao sam vozit slalom među voćkama i trsima... freza je bila ona četvrtasta, što isto svi kažu da ne valja... prodao sam ga prijatelju, isto jako zadovoljan, radi sa njim u vrtu sličnih gabarita....

naravno, moji dojmovi vezano za stari mondijal....

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
da, tomos je kopija od acme 220 i to su ugrađivali na one serije taman pred sam kraj bivše nam zajedničke države 1990/1991....
Eto ga, da se podsjetiš na dane kad nisi imal problema s kuplungom :eek::
TomosUMO4T_Dm_zpsaf57322b.jpg

TomosUMO4T_Lm_zpsf7622afe.jpg

TomosUMO4Tm_zpsd32736b8.jpg

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Malo je poddimenzionirani, ali je poprilično žilav. Gotovo savršenstvo u jednostavnosti. Da o pouzdanosti naspram La300 ne pričam.:(nod):

vitomir 1

Član
Tu od
7 Lip 2011
Poruka
292
Dal ima neki adapter izmedu motokultivatora i kopacice da je udalji malo,na taj nacin bi postigao da mi motokultivator dok frezem nije toliko nagnu odtraga. Motokultivator je od 14ks
Dal postoji takvo sto
Hvala

vitomir 1

Član
Tu od
7 Lip 2011
Poruka
292
:) moze slazem se ,ali to mi onda za ostale stvari neigra,zato sam pita ima li kakva druga opcija

Posljednje uređivanje od moderatora:

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Ima neki adapter koji je obara prema dole,vidi negdje na pocetku,cini mi se 90 i neki post ima slika.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Zaboravi taj adapter, jer nema križa kardana unutra.
Koju dimenziju guma koristiš? 15-tice nisu za frezanje.

Obični produžetak od 10-tak cm ti je dovoljan, no najbolja su varijanta gume 5.00-12 ili 6.50/80-12, koje su i predviđene za rad s frezom.

Isto tak ti je za Mondiala: gume 4.00-8" za frezu bez produžetka ili gume 5.00-10" s produžetkom.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
I sa gumama 5.00x 12 pada dosta nazad,bar kod mene,za druge ne znam. Cini mi se da je kolega Apokaptus pisao o ovom problemu,a i kod njega su gume kao i kod mene.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
A jel imaš na frezi odispod onaj mali plužić, da ti ne propadne preduboko?

Najnoviji postovi

Na vrh