• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Probaj uraditi ovo sa sajlom sto sam pisao u prethodnim postovima,ako ne bude ferceralo javi.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Kad budeš stavljal sajlu probaj da ima što manje pregiba.

Loncin

Član
Tu od
31 Kol 2011
Poruka
549
Skinuo sam sajlu,podmazao,ide ko pekmez...
Pregiba nema bas puno ide onud kud mi se cini da mora ici,to je mali mondial 8ks...
Ali tog sam se i bojao i dalje ide tesko...probao sam onu rucku-kvacilo rukom mijenjati bez sajle i ide uzasno tesko...

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
nemozes to rukom ni stisnuti to preko druk lezaja stisce cijelu korpu kvacila dok gore preko rucke ides princpipom poluge...ni na mopedu koji ima korpu kvacila velicine kreme za ruke se nemoze rukom povuci kvacilo :)

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Željezni kotači mogu se koristiti kad se rade slogovi sa sadnju krumpira ili nešto drugo (na prethodno isfrezanoj njivi sa traktorskom frezom), lakše je držati pravac i lakše se upravlja (pogotovo ako su željezni kotači širi):p:

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
One sto su presvucene onom nekakvom plastikom nema nikakve potrebe za podmazivanje,a ove obicne bgm znaju zapinjati kad idu na suho. Par puta sam morao skidati novu sajlu da podmazem jer je kvacilo bilo nenormalno tvrdo.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Ne podmazuju se samo zato jer radi masnoče koju imaju na sebi zadržavaju prašinu i povlače ju za sobom u bužir.
Ali ko maže taj i vozi

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Vodilo potisnog ležaja suho,ako je korpa na capice su moguče zajedene,ak je korpa novog tipa bez capica je zajeden kroner feder plate,moguče je da je puknut feder korpe.Potrebno je skinut motor i pogledat, to je vrlo malo posla.

Loncin

Član
Tu od
31 Kol 2011
Poruka
549
Mondial je iz 1985 godine, znaci stari model?
Dal je tko otvarao to rastavljao...?
Kupio sam ga tek prije par mjeseci i to mi je prvi motokultivator,
pa bi mi trebao mali vodic

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
mundial nema vodilo potisnog ležaja , ni capice , niti nabrojene miđe.
a da je potisna opruga puknuta kvačilo bi bilo meko a ne tvrdo .
abarth ne piši gluposti , mnogi su preko gluposti došli do modertorskog mjesta , ne misliš valjda i ti tako .

vaš velečasni

Ps, sad budete rekli da puknuti provocira , pa obrišite moj post pa nek čovjek traži capice na mundialu , zbljuv

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
U mislima sam imo speciala a ti o kvačilima još malo nauči preko gugla ja sam u praksi.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Da ti ponovno ljepo polako iznesi svoj problem , navedi model kultivatora itd.?
meni se neda listati par stranica unazad

vaš velečasni

Loncin

Član
Tu od
31 Kol 2011
Poruka
549
Znaci kvacilo radi,mijenja brzine,nema krcanja i slicno,ali je tvrdo jako,znaci supruga ga stisce skoro s dvije ruke :) ja sam jaci pa ga mogu stisnuti ali tu su decki rekli da to ne bi trebalo biti tako tvrdo...
Labin 8ks mondial 1985 g,la300 motor -onaj bosanski

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,133
Probaj skinuti sajlu i natočiti hipenola u bužir ili ju namazati mašču pa ugurati u bužir.

Ak je tvornički tak tvrdo, onda si prepravi ručku za kuplung. Napravi veću pa bu ti lakše stisnuti

Najnoviji postovi

Na vrh