• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,859
G. Puknuti, trebam savjet:
Na SS-u s ne okretnim ručkama, je birač brzina ostal u nekom položaju tak da može jedino prebcivati brze-spore, a ne da se ubaciti na vilicu s brzinama (R-1-2) iako je mjenjač ostal u leru. Može li se pomoći izvana ili treba poklopac mjenjača dolje? Hvala!

anton5

Član
Tu od
17 Velj 2014
Poruka
89
Probajte onu polugu gdje je ona zaštitna guma staviti u ler i malo je jače udariti da upadne u položaj za mijenjanje brzina. Možda je onaj H birač brzina potrošen pa zapinje kod njega. Ako uspijete prebaciti polugu, znači da se ta h pločica potrošila i trebat će je mijenjat. Ali ćete opet morati skidati poklopac getribe.

• Like
Reactions: ZJ

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Osim poderane pločice poderan je birač brzine koji nekad zna i puknuti koliko je tanak..a i ležište u koje nasjeda u vilicu ,kugla..ležište kugle..opruga..osigurač protiv okretanja birača.

Zapravo to sve skupa njje poderano nego je istrunulo/pohrđalo od kondenzacije.

Odblokirati se može bez skidanja..podiži ga prema nebu da svladaš oprugu i metni ga gdje misliš da mora biti...
E sad ako je mjenjač zbilja u leru znači da je vilica malo pobjegla..a to pak znači da je kuglca šnapera pojeđena ..ili je kuglica napravila utor na osovini..a i pojeđeno je ležište kuglice u kučištu..sve pomalo..

Svaki put kad SS pokisne eure odnese ta ista kiša.

Posljednje uređivanje:

Mil_Ko

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2023
Poruka
166

Jel ovo realno? I može li ovo da radi veliki labin? Ovo na snimku mi deluje da nema više od 12KS.

Mil_Ko

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2023
Poruka
166

Evo ovaj na primer

Mil_Ko

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2023
Poruka
166
To znam i sam. Nego jel ima smisla da kupim ovo? Namena bi bila da kosim 20 ari šljiva, 30 ari borovnice, oko kuće korov i 10 ari maline? Ipak je skoro 2000 evra... Jel melje do zemlje?

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
613
Pozdrav Labinci

Imam dva pitanja za vas iskusne:
1)Što treba gledati, na što obratiti pažnju kod kupovine velikog Labinprogresa?
2) Koja je ukupna duljina motokultivatora+pogonske prikolice?

Razmišljam o kupnji takve kombinacije pa da vidim kako to prebaciti ako kupim.

Mil_Ko

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2023
Poruka
166
Ja sam skoro kupovao i mislim da sam uzeo ok primerak. Najbitnije je da nije lickan za prodaju i da izgleda pohabano adekvatno za svoju starost. Izbegavaj švercere. Gledaj celokupan utisak kako je očivan, da ne curi ulje nigde, Da ništa nije budženo i vareno, kako upada u brzine i kako pali i radi. Da li ima snage..

Ja sam prevezao na auto prikolici od 6 m lagano.

Kastelli

Član
Tu od
11 Velj 2023
Poruka
48
Labin progres 3ld 510
Nije na sebi imao Filter ulja
Montirao sam kućište filtera ulja, pripadajući dihtung i filter ulja

Zanima me ako mi je ulje na šipki u MAX

Dali treba još doliti ulja?

Prilozi

• IMG_20231002_145521.jpg
    IMG_20231002_145521.jpg
    28.5 KB · Pregleda: 17

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,859
Meni se više sviđa kad je filter okrenut prema dolje.
Onda kad se napuni, ista mu je razina u mirovanju i radu. S ovak postavljenim filterom treba jednaka količina ulja kao i onak, jedino razina u mirovanju mora biti iznad crte.
S druge strane, s ovak postavljenim filterom radilica se počinje kasnije podmazivati, jer se ulje s vremenom izcijedi iz filtera čak i ako ima tlačni ventil.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,822
Po tome onda se može zaključiti da je bolje da motor nema filter ulja, pa će se onda radilica podmazati prije nego se motor pokrene? :unsure: :coffee:
Ulja nadoliti do max pa onda upaliti motor (da se filter napuni) potom provjeriti nivo ulja pa ako je nivo niži od prijašnjeg onda malo nadoliti.;)

Na vrh