• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

S

staffmen

Guest
ljudi kak su se pokazali ovi ACME adn54 motori na super specijalu.
cujem da su malo jaci od 3ld510 a kamoli od lda450.
kolko trosi s obzirom na lombardinija?
jel su skupi djelovi?
kakva je kvaliteta.

ja imam benzinca aln330wb i prezadovoljan sam s njime.
ne trosi puno, radi vec 21godinu.
nemam problema s paljenjem ko stari lombardiniji.
A imo sam prilike radit sa mondialom sa lombardini motorom la300 i cini mi se da je Acme malo jaci ipak.

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
naravno da jedna i druga jednako frezaju to uopče nije upitno samo je kod oble deblji , tj. jači lim

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
ljudi kak su se pokazali ovi ACME adn54 motori na super specijalu.
cujem da su malo jaci od 3ld510 a kamoli od lda450.
kolko trosi s obzirom na lombardinija?
jel su skupi djelovi?
kakva je kvaliteta.

ja imam benzinca aln330wb i prezadovoljan sam s njime.
ne trosi puno, radi vec 21godinu.
nemam problema s paljenjem ko stari lombardiniji.
A imo sam prilike radit sa mondialom sa lombardini motorom la300 i cini mi se da je Acme malo jaci ipak.

ja imam ACME i radi koliko znam to su najjači motori koji su stavljani na SS neznam koliko troši nisam mjerio samo znam da s jednim rezrvarom vozim skoro mjesec daana istina ne vozim puno ali opet troši,za djelove neznam a kvaliteta..motor ko motor

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Ja isto mislim da je aln jači i bolji od dmb300, ali je i puno noviji od toga Intermotora koji je na tržištu 40-50godina

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
ja imam ACME i radi koliko znam to su najjači motori koji su stavljani na SS neznam koliko troši nisam mjerio samo znam da s jednim rezrvarom vozim skoro mjesec daana istina ne vozim puno ali opet troši,za djelove neznam a kvaliteta..motor ko motor

Tvoj ACME je slagao TOMOS ako ti bude trebalo djelova ima jedan takav motor 15tak km od tebe za jako malo novca.
Taj je motor nastao na monobloku RUGGERINI RD 901 .Nije to najjači motor serijski stavljan na SS-a.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
da na pločici piše da su surađivali sa tomosom. A koji je jači koji je seriski stavljan na SS

S

staffmen

Guest
i na mom pise tomos, a kad sam radio generalku djelove sam naso bez problema.
Sve u Entradi :)

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
ali ljudi imam nešto zanimljivo za vidit:::::

imate i vi to???kaže tata da je to originalna rupa tako došlo???istina??

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
tu bi trebala ići guma....:scratch
tako je i na mome...

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
neznam to nije mast nego silikon,navodno to je rupa kada kumplug ostane blokiran pa da ga se može odblokirat,e mtd ja nemam te gume pa sam stavio silikon toliko da vlaga neide
ali neznam čemu služi.ja mislim da suži za ovo sta sam reko ali nisam siguran mislio sma da vi znate

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
trebam pomoc,,, htio bih si napravit valjak za svoj labin progres od 14 ks,
a neznam kolko bi smio bit tezak ,,,kolko bi mogao vuci a da najbolje radi da nije prelaga a ni pretezak, ?posjecam stroj ima oko 200 kg,,,

Zanimljivo....ja sam to tako zamislio....pošto imaš diferencijal, ja bih stavio utege umjesto kotača....s time da ne bih pretjerivao sa širinom, već rađe u promjer, ako je bitno za masu.....pošto bi ostajao slobodan prostor između "kotača/valjaka", metnuo bih mu okretno na poteznicu još jedan valjak, približne mase kao i ova dva naprijed...i to naravno ne bih postavio previše nazad, ajmo reči negde do duljine freze i to zbog okretnosti. A što se tiće ukupne mase, moglo bi bez ikakvih problema ići i preko 500kg i bez ikakvih problema na, recimo, širinu do 1 m. To su samo moja razmišljana i iskustva sa razno raznim valjcima...:partyman:

Evo, ovako nekako slično sam ja zamislio....
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=SG2g7pmRcNE&feature=related[/YT]

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
dobro je to samo ovo šta ovaj ima je malo ti moraš stavit malo veču cijev sa debelom stijenkom da se ne istuče s vremenom,kako misliš to centrirat???

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
da ti ne pušta semering radilice pa ti curi do lamele pa ga razbaca.....:scratch
jel bilo gdje masno kada si ga raskapao?

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
da ti ne pušta semering radilice pa ti curi do lamele pa ga razbaca.....:scratch
jel bilo gdje masno kada si ga raskapao?

na to sumnjam i ja ali sve je bilo suho ko barut kad sam ga rastavljao. jel to onaj semering što si ti zimus kod svoga mjenjao?

ali mi se čini kao da dolazi od onog dihtunga sa druge slike???:scratch

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
na to sumnjam i ja ali sve je bilo suho ko barut kad sam ga rastavljao. jel to onaj semering što si ti zimus kod svoga mjenjao?

ali mi se čini kao da dolazi od onog dihtunga sa druge slike???:scratch

je ,to je taj.....
tak je bilo i meni,prošle godine u jeseni je bilo suho a ove sezone je propišao,doduše malo ali dosta da sve zaslinavi...

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
je ,to je taj.....
tak je bilo i meni,prošle godine u jeseni je bilo suho a ove sezone je propišao,doduše malo ali dosta da sve zaslinavi...

da sad netražim gdje je to,jel mi možeš dati dimenzije semeringa starog da vidim kod nas u SKF-u? šta si ti ono još mjenjao,neke dihtunge koliko se sjećam.:scratch

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
dobro je to samo ovo šta ovaj ima je malo ti moraš stavit malo veču cijev sa debelom stijenkom da se ne istuče s vremenom,kako misliš to centrirat???

Kako misliš centrirat....pa ljudi rade čelićne kotače doma...jedino ako odlučiš isprobati na Grobniku onda je centriranje obavezno:mrgreen:

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
kako se ova mufna stručno naziva.treba mi jedna da poručim a neznam kako se zove.ona direktno paše na vratilo od ss-a

Najnoviji postovi

Na vrh