• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Postovanje dobri ljudi.

Pojavio mi se problem koji nemogu rijesit pa mozda imate koju pametnu.
Motor je lda530, kad upalim baci crni dim (sto je normalno) nakon sto se motor smiri ima lagano bijeli dim te ima malo veci ler gas, a ako smanjim ler gas zaletava se, te nakon nekog vremena pocne lagano dimit na odusak (na poklopcu glave onaj ventil) i osijeti se ulje kao da se pregrio.

Sto bi mogao biti problem?
Ako se zaletava problem je u regulatoru
Ako dimi na odušak , problem je u karikama , ..odnosno koplet sustavu
Bijeli dim je znak lošeg sagorjevanja

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154

a đeti je taj regulator?imaš fotku?kako ga poštelati?

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616

Za regulator i mene zanima.
Ali za karike nevjerujem posto je sve novo unutra.
A sad pitanje. Što bi bilo ako se paljenje pomakne za zub naprijed ili nazad, jer kad sam sastavljo bila je oznaka samo na bregastoj a na radilici nije?

A kako loše sagorijevanje, sto bi to trebalo znacit? Nerazumijem...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
A sad pitanje. Što bi bilo ako se paljenje pomakne za zub naprijed ili nazad, jer kad sam sastavljo bila je oznaka samo na bregastoj a na radilici nije?

Jel to onaj kulitivator koji je bil pod vodom .pa si tražio elemnt pumpe?

Paljenje , taj motor mora imati dvije oznake na bregastoj koje idu nasuprot jedne na radilici .
Glej teško je dati pravi savjet ..i ako je novo da li je podešeno : kopresioni prostor , predpaljenje , elemt dizne ( dali je na kraju orginal ili neki slićni), da li si dobro okrenuo karike , da li je dobor obrađen cilindar itd,itd.
Tu ima hrpu nepoznatih stvari o kojima ovisi dobar /ispravan rad motora .
Problem podešenja regulatora i ne mora biti prisutan , nego je u cjelini sustav narušen pa se zaletava .
..a može biti da je samo ler gas prenizak .
Jel se zaletava na " jačem gasu"?

a đeti je taj regulator?imaš fotku?kako ga poštelati?
a kaj bi ti s tim?

S

staffmen

Guest
Meni je problem što mi se treba za vinograd i dost je strmo. po mojoj procjeni, rikverc mi je negdje između 2 i 3 brzine za naprijed, pa mi ide prebrzo i freza se dosta muci

Nije moguce da tak brzo ide. Pa rikverc je negdi između 1 i 2.

Ako kosis ko kako frezas rucke zakreni bocno lagano i nece ti smetat za noge.
Kolko je zahvat kose?

markotk

Član
Tu od
30 Stu 2010
Poruka
127
Nije moguce da tak brzo ide. Pa rikverc je negdi između 1 i 2.

Ako kosis ko kako frezas rucke zakreni bocno lagano i nece ti smetat za noge.
Kolko je zahvat kose?

Roto kosa koju sam posudio bila je 60 cm širine.nije jos tolko problem hodati iza nje nego to što u vinogradu kud mi prođu kotaci mtka tu mi samo nagjneci travu i tud mi posle opet raste jako trava.na ravnom mi kolko tolko dobro kosi al u goricama mi ne kosi dobro i prebrzo mi ide.redovi su mi 150 širine pa baš i nemaš prostora za bocno skretanje.ja bi i eventualno neki atomizer pripasao na mtk pa bi mi bolje bilo da naprijed sprica a ne iza jer mi onda vecina materijala šprica po meni dok prolazim

S

staffmen

Guest
Roto kosa koju sam posudio bila je 60 cm širine.nije jos tolko problem hodati iza nje nego to što u vinogradu kud mi prođu kotaci mtka tu mi samo nagjneci travu i tud mi posle opet raste jako trava.na ravnom mi kolko tolko dobro kosi al u goricama mi ne kosi dobro i prebrzo mi ide.redovi su mi 150 širine pa baš i nemaš prostora za bocno skretanje.ja bi i eventualno neki atomizer pripasao na mtk pa bi mi bolje bilo da naprijed sprica a ne iza jer mi onda vecina materijala šprica po meni dok prolazim

Gle i da imas inverter mtk ne moze bit sporiji nego sto sad to je ovaj tvoj.
Ti kosis u rikvercu, a kad bi kosio u 1 invertiranoj isto je. Zato jer je 1 invertirana ista ko i rikverc. Tak da neznam kak ti je prebrz?
Jel se guši? Zbog cega ti je brzina problem?
Koje kotace imas?

Atomizer mozes i sad prikopcat al imas samo jednu brzinu na raspolaganju. (1 invertiranu tj tvoj rikverc.)
Pogledaj tabelu brzine i vidjet ces da sporiji nemozes bit.

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Jel to onaj kulitivator koji je bil pod vodom .pa si tražio elemnt pumpe?

Paljenje , taj motor mora imati dvije oznake na bregastoj koje idu nasuprot jedne na radilici .
Glej teško je dati pravi savjet ..i ako je novo da li je podešeno : kopresioni prostor , predpaljenje , elemt dizne ( dali je na kraju orginal ili neki slićni), da li si dobro okrenuo karike , da li je dobor obrađen cilindar itd,itd.
Tu ima hrpu nepoznatih stvari o kojima ovisi dobar /ispravan rad motora .
Problem podešenja regulatora i ne mora biti prisutan , nego je u cjelini sustav narušen pa se zaletava .
..a može biti da je samo ler gas prenizak .
Jel se zaletava na " jačem gasu"?

E upravo taj. Svi dijelovi su kupljeno novi i za taj motor (nema ni jedan "slican orginalu pa pase"). Cilindar je obradjen na 1.sp. "BUDJINA U LADISLAVU". Diza je postelana na 200 bara a bosh pumpa je kupljena nova.
Na bregastoj ima samo jedna oznaka a na radilici NEMA.

Zaletava se samo u ler gasu, a pri malo vecim okretajima normalno radi bez zaletavanja, i odaziv je trenutan.

profnekbiol1

Član
Tu od
9 Svi 2009
Poruka
52
Pozdrav,
kak pratim vaš-naš forum, zaključujem da mnogo vas ima velika iskustva s motokultivatorima i oko njih i inovacijama.
Susjed je imao autoprikolicu i adapter za kvačiti za MTK, međutim do prikolice sam došao ali nema nigdje taj adapter.
PItam, obzirom da sam u Zg, istočni dio, jel netko od Vas želi-može, zna napraviti taj adapter-kuku da bi mogao koristiti tu prikolicu. Napominjem prikolica nema pogon preko vratila s kultivatora na kotače prikolice. Nju bi rabio po koliko toliko ravnom gruntu., možda bi i željezne kotače stavio obzirom da bi se vozio po zemlji samo.
Dakle, možete mi javiti generalnu cijenu, naravno da bi morao dostaviti nacrt ruda prikolice i rupa....evo hvala unaprijed

profnekbiol1

Član
Tu od
9 Svi 2009
Poruka
52
Ma ja nisam u ZG ja sam bolje rečeno ZG Istok između I.Reke i Rugvice ima jedno selo...:supz:

Dobro, to nije tema...nego labiprogres motokultivatori.
Iza Ibvanja Reke prestaje Grad Zagreb, ..ide Hruščica, Sop Svib Otok, Svibje,.Trstenik.
Pozz
Vratimo se na MTK

N

nikolalon

Guest
Dobro, to nije tema...nego labiprogres motokultivatori.
Iza Ibvanja Reke prestaje Grad Zagreb, ..ide Hruščica, Sop Svib Otok, Svibje,.Trstenik.
Pozz
Vratimo se na MTK
Svibje sam ja...
A gle to ti je najbolje kod nekog tokara ili tako nekoga otic da ti to napravi

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433

A ja se ponadao da ima lijeka za mojeg osim generalke, s obzirom na tvoje simptome koji su slični....:toimonster:tko zna što mi to moj indijanac poručuje sa tim dimnim signalima, al eto....Radi moj već tako godinama, sve super, snaga, lovi gas, radi mirno, samo taj proklet dim, a i subjektivni osjećaj pojačanog lergasa.
Zanimljivo je da dok se dobro zagrije, al stvarno dobro, da dim potpuno isčezne, no kad se ohladi, eto ga, tu je....

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
A ja se ponadao da ima lijeka za mojeg osim generalke, s obzirom na tvoje simptome koji su slični....:toimonster:tko zna što mi to moj indijanac poručuje sa tim dimnim signalima, al eto....Radi moj već tako godinama, sve super, snaga, lovi gas, radi mirno, samo taj proklet dim, a i subjektivni osjećaj pojačanog lergasa.
Zanimljivo je da dok se dobro zagrije, al stvarno dobro, da dim potpuno isčezne, no kad se ohladi, eto ga, tu je....

Kazes da radi dobro kad se zagrije? A ja svog od generalke jos nisam "dobro" ni upregnuo, mozda bi trebao pa cmo vidjet sto ce da kaze...

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Radi on savršeno i nema razlike, jedino tada nema dima. A ti ako ga razrađuješ, tada bi to mogao biti jedan od tvojih problema, vjerojatno kad bi ga dobro upregao da bi se stvar poboljšala....kod men se pred više od 10 godina promijenjene karike i ništa drugo, a naradio se luđački, kasnije je istu površinu frezao jedan Tomo, a danas istu površinu koju je on kosio kosi huskin profesionalni rider od 18ks:rolleyess: i to nekoliko sati

S

staffmen

Guest
vidim da vas mnoge muci dim.

Jucer sam primjetio kod motora da oko poklopca dimi lagano ali samo kad radi na ler gasu malo duze vremena. Cim dodam gas odma dim nestane.
Motor je Acme ALN330wb. Na motoru je radena generalka prije 2 godine.

N

nivano

Guest
probao sam i normalno kositi kao da frezam ali ne mogu hodati iza nje jer je malo preduga pa su mi rucke prekratke. ako bi se dao složiti inverter onda bi i probali neki atomizer prikapciti za spricanje vinograda.Probao sam vuceni ali proklizava makar ima željezne kotace.noseni atomizer bi mogla vuci u goricama jer jedan tatin poznanik ima isto tak složeno.

jel imas neku sliku tog atomizera???

Najnoviji postovi

Na vrh