• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
hehe...veliš srbin i hrvat, a u stvari švabo i talijančić. agria po meni najbolji proizvođač ikada...to je u biti motor NSU 66 od mopeda Quickly, najprodavaniji moped u europi... nego jel to ACME motor na "hrvatu", koji?

S

staffmen

Guest
hehe...veliš srbin i hrvat, a u stvari švabo i talijančić. agria po meni najbolji proizvođač ikada...to je u biti motor NSU 66 od mopeda Quickly, najprodavaniji moped u europi... nego jel to ACME motor na "hrvatu", koji?

je ACME motor je...
aln 330WB
327 ccm
6kw=8ks

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,528
A čemu ti služi ona žuta rugoba na ručkama???

S

staffmen

Guest
to je metalizirano vjetrobransko staklo
:rolfer::rolfer::rolfer:

ahahaha:lol::lol:

ma to je cito onak da izgleda modernije...:finga:

a i kod velikih brzina koje on postize onda se sagnem ko na motoru i ne udara vjetar u glavu...to je zapravo vjetrobransko staklo ko kak velis:rolfer::rolfer:

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
pozz

dragi forumaši nešto me interesira kod labin progresa ali i drugih motokultivatora,to su oni željezni točkovi kada se ide orati s plugom dali se oni obavezno mraju stavljati i montirati ili se može orati i s običnim gumama na storoju ili tu dolazi do proklizivanja i slično ili to ovisi i o kakvoči i kvaliteti zemlje koja se ore

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,909
ja ti orem s običnim kotačima,još nisam nikada palio šperu,a zna malo proklizit i onda malo podigneš plug(kao i kod traktora) i pičiš dalje.

S

staffmen

Guest
dragi forumaši nešto me interesira kod labin progresa ali i drugih motokultivatora,to su oni željezni točkovi kada se ide orati s plugom dali se oni obavezno mraju stavljati i montirati ili se može orati i s običnim gumama na storoju ili tu dolazi do proklizivanja i slično ili to ovisi i o kakvoči i kvaliteti zemlje koja se ore

mtd ti prica za labinca od 12ks (14)
ti se nisi izjasnio koja snaga i koja velicina. to je jako bitno jer je ovaj od 12ks duplo tezi od ovog od 8ks.

ja nikad ne orem sa svojim sa 8ks ali moj stric ima itog takvog i s njime vadi krumpir. Na njemu ima zeljezne kotace sa velikim ripnama, i od kad je kupljen nisu skidan. gumeni su mu vec strunuli.
kaze da je sa gumenima pretesko vadit krumpir jer previse kompa.
a za oranje neznam kak bi islo. to je jos teze. Mozda bi mogo sa zeljeznim ali da je zemlja mekana. Znaci neki vrt di se zemlja konstantno obraduje. Ne vjerujem da bi mogao orati travnetu povrsinu jer je ipak to zemlja koja stalno stoji a i korjenje trave za tak mali stroj stvara puno preblema.
Posudi neki plug pa probaj, nemas kaj izgubiti. Onda ces vidjeti dal ti odgovara za tvoje potrebe.

imas takoder i utege za ovog od 8ks, naravno ima i za ovog i od 12 pa mozda to malo pomogne.

na slikama koje sam stavio mozes vidjet da ja imam na IMT-506 na svakom kotacu uteg. neznam kolko kila ima al ti samo mogu rec da kad skines kotac jedva ga dignes. i ti utezi jako ali jako pomognu u voznji po mokrom terenu. ja nisam mogao vjerovat kako se lako izvucem iz blate koje mi dode do pola visine kotaca. Mislim da bi to pomoglo kod oranja

S

staffmen

Guest
e da ljudi pa zar niko nije priomjeti da ja na labincu ima auspuh od kroma:supz::supz:

da vas vidim ko to ima na svom stroju:butthead:

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
pozz

hvala na odgovoru nemam ja labinca ali pucam na novog od 14ks da ga kupim na proljeće ako mi financije budu dale prostora i koliko sam primjetio da se vamo na forumu nije se nitko javio tko ima novog Labin progresa večinom ste svi koji imate starije linije

S

staffmen

Guest
mislim da je netko?!

ali kaj ti znaci to nova ili stara linija kad je jedina razlika plastika.
sve je isto. bio je u oglasniku jedan novi labinac (nova linija) sa malcerom zanon 70cm 25tkn (samo malcer kosta 7 000) tak da i nije puno

idi na stranicu ako vec nisi.
http://www.lombardini.hr/images/CJENIK_AKCIJA_TPS.pdf

to ti je cjenik novih labinica i njihove opreme. a vjeruj mi mislim da te novce i vrijede. Moj se je vec par puta isplatio a mislim da je tak i kod drugih.

danas idem kosit s njim potegnem par puta nista. Cudno mi je da ne pali, kad ono, otvorim rezervar a nutra suho ko da nikad kapi benzina nije vidjelo. a benge vise nema ni u karnistru. I njega sad malo pere recesija.:lol::lol:
kosenje se odgada:lol:

Posljednje uređivanje od moderatora:

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
pozz

dragi staffmen ili (duffmen iz simpsona hehehe) ovog sam prolječa trebao uzeti labinku od 14ks sa svom opremom plugovi,roto kosa.freza,prikolica,... i predračun je bio 40 000kn to ti je bilo u 3 mjesecu preko svoje firme ali nisam se uspio na kraju dogovoriti sa svojim gazdom pa sam odustao,trenutno gledajuči cjenik malo bi me skuplje koštala ta oprema nekih 3-5000 kn više,valjda če i u mom novčaniku svanuti pa da ga kupimo u prolječe

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,909
ja svoga imam 8 godina,i nije mi žao para koje sam dao..

S

staffmen

Guest
dragi staffmen ili (duffmen iz simpsona hehehe) ovog sam prolječa trebao uzeti labinku od 14ks sa svom opremom plugovi,roto kosa.freza,prikolica,... i predračun je bio 40 000kn to ti je bilo u 3 mjesecu preko svoje firme ali nisam se uspio na kraju dogovoriti sa svojim gazdom pa sam odustao,trenutno gledajuči cjenik malo bi me skuplje koštala ta oprema nekih 3-5000 kn više,valjda če i u mom novčaniku svanuti pa da ga kupimo u prolječe

ha steta kaj ti nije uspjelo.:roll:
ja sam takoder racunao kolko bi sve skupa kostalo i isto tak mi je ispalo negdje oko 45 000. Sta je i dosta para kad pogleedas.
ali ako uzmes novi mtk a rabljenu prikolicu i frezu i kosu onda puno manje kosta.
jedino ako oces bas da je novo.

a jesi mozda razmisljo da uzmes tomo vinkovica od 18ks(420 421) ili 16ks(318, 418, 818,)
za te novce bi kupio jako jako dobrog tomovinkovica.
a kosa freza i plug i prikolica za njega nisu skupi.

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
pozz

ma gledam ja sve solucije ali ipak bih išao na novo jer gle meni je 23 god. i opet želim da kada kupim stroj da me služi godinama ili čak desetlječima,gledao sam i prime i hittnere i tome i tomu slično ali velike pare su u igri,a i sami vidimo kakvo je stanje u zemlji,nadam se da če do proljeća nešto biti doterano u dvorište

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,909
vidio sam ti jednoga na njuškalu ali je prošao,bio je godinu ili dvije star,tako da malo pratiš oglase,zna naletiti dosta povoljnih stvari

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
pozz

a znam na koji misliš bio je jedan iz dubrovnika i jedan je bio sa malčerom zanone mislim ali cijena nije bila nešto povoljnija nego ovih novih iz trgovine

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,909
samo budi strpljiv i ne srljati,tako sam ti i ja kupio svoj stroj,čekat pa makar i po par mjeseci

Najnoviji postovi

Na vrh