dragi forumaši nešto me interesira kod labin progresa ali i drugih motokultivatora,to su oni željezni točkovi kada se ide orati s plugom dali se oni obavezno mraju stavljati i montirati ili se može orati i s običnim gumama na storoju ili tu dolazi do proklizivanja i slično ili to ovisi i o kakvoči i kvaliteti zemlje koja se ore
mtd ti prica za labinca od 12ks (14)
ti se nisi izjasnio koja snaga i koja velicina. to je jako bitno jer je ovaj od 12ks duplo tezi od ovog od 8ks.
ja nikad ne orem sa svojim sa 8ks ali moj stric ima itog takvog i s njime vadi krumpir. Na njemu ima zeljezne kotace sa velikim ripnama, i od kad je kupljen nisu skidan. gumeni su mu vec strunuli.
kaze da je sa gumenima pretesko vadit krumpir jer previse kompa.
a za oranje neznam kak bi islo. to je jos teze. Mozda bi mogo sa zeljeznim ali da je zemlja mekana. Znaci neki vrt di se zemlja konstantno obraduje. Ne vjerujem da bi mogao orati travnetu povrsinu jer je ipak to zemlja koja stalno stoji a i korjenje trave za tak mali stroj stvara puno preblema.
Posudi neki plug pa probaj, nemas kaj izgubiti. Onda ces vidjeti dal ti odgovara za tvoje potrebe.
imas takoder i utege za ovog od 8ks, naravno ima i za ovog i od 12 pa mozda to malo pomogne.
na slikama koje sam stavio mozes vidjet da ja imam na IMT-506 na svakom kotacu uteg. neznam kolko kila ima al ti samo mogu rec da kad skines kotac jedva ga dignes. i ti utezi jako ali jako pomognu u voznji po mokrom terenu. ja nisam mogao vjerovat kako se lako izvucem iz blate koje mi dode do pola visine kotaca. Mislim da bi to pomoglo kod oranja