• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

VikendSeljacina

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2010
Poruka
235
Reduktor je od Mundiala.
Produžetak se koristi za priključke kada su na stroju veliki kotači.
Ja imam takav stroj sa dizel motorom i prema slici nebih rekao da je to jače od 8KS.

hema

Novi član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
8
staje invertor ja sam pocetnik imam mjenac onaj jedna rucka ljevo napred spore nazad brze desno biranje brzina nemogu kositi zog rucki zanimamezasto izbacuje iz brzine samo 3 brza

hema

Novi član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
8
imam MTK 14ks imam mali problem hoce ponekad da mi izbaci iz 3 brze cesce kad je pod teretom mjenac je ljevo su brza spora desno zeljene brzine moli pomoc hvala

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
hema , razloga može bit sigurno 10 .
Nabrojim ti neke ..
1.nevalje opruga šnapera tj. mehanizma koji drži šipku/vodilicu vilice na mjestu gdje mora stajati
2. loše podešen taj mehanizam
3. oštečen zupčanik
4.pojedeno ležište kuglice od mehanizma šnapera
itd.
itd.
Pojedena ručka preko koje mjenjaš brzine pa ustvari uopče ne ušaltaš "do kraja"
Sve to ovisi tko je već petljao po mjenaču i jel dobro podesio sve te mehanizme šaltanja .
Ustavri je neubičanji kvar da iskače iz brzina , 3 , 1 ili rikverc .
Uz normalno habanje i kroz ekplataciju uobičajno je da počinje iskakati iz brze/ spore .
Ne znam od kuda si ...pa eto nudim se za popravak ..ako si zainteresiran .
Budi spreman na 100 čuda -kad ga otvoriš, sretno

Posljednje uređivanje od moderatora:

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Mozda sam pogresil mjesto i vrijeme, ali imam jedno pitanje. posjedujem kopačicu Brumi 8ks diesel sa dva izlazna vratila(direkno i sinkronizirano), interesira me kako su standardizirani prihvati alata na frezu s obzirom da svaki proizvođać ima svoj i da međusobno ne pašu. inaće posjedujem i strižnu kosilicu za isti stroj, a htio bi napravit malčer ko gospon ZJ. slike ako budu trebale stavljam.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Ja kolko vidim on priprema nekakvu kompresorsku stanicu jer doma ima neki ogromni rezervar
mali172.gif

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Pozdrav

Imam lda 530 (Lombardini) e sad me zanima posto citam po forumu da neke getribe imaju dva izvoda kardana, a ja imam jedan.

Kakve su mi sanse da napravim pogon i na prikolici, i kakva su vam iskustva s kosama posto imam u planu neku sklepat.

Napravio sam generalku na motoru i nakon ponovnog stelanja paljenja upali od druge.
Sad pali od prve a vidjet cmo po zimi....

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Dva izvoda kardana imaju najčešće motokopačice(skakavac), dakle gornje vratilo direktno od motora, a donje preko mjenjača. MTK najčešće ima samo jedan izlaz, ali ima posebnu ručicu kojom se bira vrsta prijenosa. Najbolje bi bilo da staviš sliku pa ,ako sam ne znaš koji je model...netko će vjerojatno znati. Največi problem je što svaki proizvođač ima neki svoj standard prema kojem se stavljaju priključci. Kakvu kosilicu bi ti stavio...ja imam strižnu, ali bi volio imati rotacijsku.

evo slika..

Uploaded with ImageShack.us

S

staffmen

Guest
Dva izvoda kardana imaju najčešće motokopačice(skakavac), dakle gornje vratilo direktno od motora, a donje preko mjenjača. MTK najčešće ima samo jedan izlaz, ali ima posebnu ručicu kojom se bira vrsta prijenosa. Najbolje bi bilo da staviš sliku pa ,ako sam ne znaš koji je model...netko će vjerojatno znati. Največi problem je što svaki proizvođač ima neki svoj standard prema kojem se stavljaju priključci. Kakvu kosilicu bi ti stavio...ja imam strižnu, ali bi volio imati rotacijsku.

evo slika..

koja je to marka mtk-a?!
za rotacijsku imas vise mogucnosti...
ako nema originalne za taj mtk mozes dat tokaru da ti napravi novu prirubnicu zanci zenski dio da pase na tvoj mtk a muski da se utakne u kosu od npr goldonija.
tak nesto slicno imas za labinca od 10ks i od 14. pa onda kad oces stavit na labinca od 14ks neki prikljucak od labinca8ks samo stavis taj nastavak.

Koja je jacina ovog motora?!

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
koja je to marka mtk-a?!
za rotacijsku imas vise mogucnosti...
ako nema originalne za taj mtk mozes dat tokaru da ti napravi novu prirubnicu zanci zenski dio da pase na tvoj mtk a muski da se utakne u kosu od npr goldonija.
tak nesto slicno imas za labinca od 10ks i od 14. pa onda kad oces stavit na labinca od 14ks neki prikljucak od labinca8ks samo stavis taj nastavak.

Koja je jacina ovog motora?!

hm, zanimljivo, moram i o tome razmisliti. Ja sam razmišljao da iskoristim prijenos od strižne. Jer ona na sebi posjeduje polugu kojom se uključuje kosilica inače bi stalno radila. Poslikat ću ako se sjetim. to je "skakavac" BRUMI Rekord, a motor je Lombardini ld530(sličan današnjem 6ld360), u stvari to je 8 ks makar neko veli da je 10ks

S

staffmen

Guest
hm, zanimljivo, moram i o tome razmisliti. Ja sam razmišljao da iskoristim prijenos od strižne. Jer ona na sebi posjeduje polugu kojom se uključuje kosilica inače bi stalno radila. Poslikat ću ako se sjetim. to je "skakavac" BRUMI Rekord, a motor je Lombardini ld530(sličan današnjem 6ld360), u stvari to je 8 ks makar neko veli da je 10ks

aha tebi se stalno okrece kardan...malo zajebano... ko i kod imt 506
a za kaj ti je ovaj drugi kardan?!?!

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
aha tebi se stalno okrece kardan...malo zajebano... ko i kod imt 506
a za kaj ti je ovaj drugi kardan?!?!

e upravo u tome je problem, kardan se stalno vrti. A donje vratilo je preko mjenjača dakle 3 brzine napred i 1 nazad. Ono se isto stalno vrti kad je u nekoj brzini

S

staffmen

Guest
e upravo u tome je problem, kardan se stalno vrti. A donje vratilo je preko mjenjača dakle 3 brzine napred i 1 nazad. Ono se isto stalno vrti kad je u nekoj brzini

znaci na nju ide pogonska prikolica po tome...
ha onda jedino tak da prepravis kosu od nekog drugom mtka...
probaj nac orignalnu od "brumi agrias" ak sam dobro napiso...
imas koda nas kolko vidim zastupnistvo

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
znaci na nju ide pogonska prikolica po tome...
ha onda jedino tak da prepravis kosu od nekog drugom mtka...
probaj nac orignalnu od "brumi agrias" ak sam dobro napiso...
imas koda nas kolko vidim zastupnistvo

drugo mi baš i ne preostaje...da pojavio se zastupnik tek relativno nedavno. prije se vozilo do Trsta i Gorice mada mi ni Solin nije pod nosom:madmana:

S

staffmen

Guest
evo ljudi napokon da i ja metnem slike svoje "teske" mehanizacije

srbin i hrvat, kotac uz kotac:eek:

svjetli svjetlo...8)

a sad malo hrvat...:)

freza koja je sada na 55cm (zbog koruze) inace je 70cm

kosa sirine 130cm

uskoro cu metnut i par videa...
danas je nedelja pa necu brundat bezveze...

pozdrav!!

Najnoviji postovi

Na vrh