• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

S

staffmen

Guest
ako ces uzimat uzmi lga340. on ima oko 11ks a cijena je 4500-5000kn samo kaj je to benzinac.
ako dodas jos malo uzmi onda dizelasa od 10 ks samo on ti je skuplji oko 2000kn

S

staffmen

Guest
sorry krivo sam ja cijenu napiso...u entradi ti je ziher naj jeftinije. ova je cijena lga 280 sta sam napiso
posto ima uljnu pumpu mogo bi raadit na kosinama. u uputstvima pise do 35°isto vrijedi i za lga 280. ja na labincu 8ks imam acme aln 330wb koja nema uljnu pumpu pa s njim frezam bez brige da nebi slucajno bez ulja osto. Samo ga natocim s ukljem kolko ide i peri misko. Pali na pol spage iz prvog poteza jer je nedugo renoviran.
evo ti karakteristike pa prouci ta dva motora.Ja ti preporucam 11ks ako imas love jer od viska glava ne boli. A ako si mozes priustit dizela svakoako ga uzmi jer je manje brige s njim, manja potrosnja i nemoras se brinut za ulje.
Ako sam kaj krivo reko ispravite me.
evo
http://service.lombardinigroup.it/d...k Shop Manual LGA 280-340 matr 1-5302-528.pdf

Z

zgubidan

Guest
Pa je, 700 kuna i nije velika razlika u cijeni, a 2 konja dosta znace, pogotovo sto je la300 imao 8 konja..

S

staffmen

Guest
slazem se.
al sad bas malo gledam slike tog motora. to je danas sve neka nova tehnologija vidim ima cak neki plasticni zupcanik, neki remen i tak. Nekak mi krhko izgleda naspram moje makine koja se satoji od 5 glavnih djelova i nekih osnovnih sitnica. Al valjda to nes vrijedi kad je takva cijena a i znamo da se danas na sve te male strojceke i neznam kojekakve kosilice stavljaju lombardini motori. Ipak to nes znaci. uglavnom ak te se ne isplati popravljat motor stari svakako uzmi ovog od 11 jer ga neces trebat tjerat na viskoim okretajima za neke lagane poslove. npr: kosnja je puno laksi posel od frezanja, a i kod transporta ce ti dobro doc malo vise snage. ako si cito moje prijasnje postove ja sam na svojem 8ks vuko prikolicu punu mokre zemlje. u nju stane po dimenzijama pola kubika s tim da je bilo nametano na kup zanci 700-800kg bez beda vuce, prije 2-3 tjedna sam iso po drva u sumu, da sam barem imo mobitel pa da vidis kak je bilo nametano. islo je bez problema (naravno po tvrdom nagazenom putu). jedino kad je jako nametan onda trebas pazit da kad ides po neravnom ides polako da ne zdrobis prenos na kotacima.(moj nema diferencijal,neznam kak je kod mute-ako imas mutu)

Z

zgubidan

Guest

Eto moje zvijeri, nadam se da sam dobro postavio slike.

A dosta mi znaci jer imam dosta za kosit, pa tu i tamo susjedima, rodbini, a imam i frezu, to ide k'o kroz putar hehe!
Stvarno bi jaci motor puno znacio.
Imam za nju i rudu za prikolicu, samo nikad nisam izlazio na cestu, ne znam jel treba samo prikolica bit registrirana ili jos nesto, sta velis?

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
zgubidan kaže:

Eto moje zvijeri, nadam se da sam dobro postavio slike.

To je na slici MUTA SPECIJAL nema ona diferencijala,

Z

zgubidan

Guest
Da, nema dif., al je jako lagana sama po sebi, ne znam sta bi trebalo natrpat na nju da strga prijenos, meni samo proklize u prvoj ili drugoj ako ne moze, ali nikad ju nisam forsirao, a eto opet je motor u banani...

S

staffmen

Guest
ja se vozim po cesti i niko mi nis ne veli. nisam ju registriro niti nis. jedino ima trokut onaj od auta crveni iza na stranici i ima svjetla slozena. a ovo da streze prenos mislim da ako ima samokocni puz (ja pricam o labincu za mutu fkt neznam) ja ga isto kao idem po nekim fkt zjebanim terenima onda dok dodem do jame stavim u prvu i ako je nametan lagano kocim. jednom mi se dogodilo da sam se zapljo i kad se prikolica zalaufala sa oko 500 kg tereta mi je malo nes zaskripilo od onda pazim jako.(ali to samo dok sam prelazio preko kanala nekog)
ja takoder ima dost toga za kosit. kosim sebi, posudim koji put kosu i dedi si isto pokosim samo kaj labinac ima malo sporiji karadan pa moram trunku gasa dat vise ali snage mu ne fali ni malo s obzirom da je zahvat 130cm. dok je mlada trava fakticki na ler gasu u prvoj kosim, a dok je veca onda prva na do pola gasa ili druga ovisi o gustoci trave. jedino ona kad je mokro i gusta trava onda ga stisnem na oko 75% gasa. ja bi takoder stavio slike al ih nemam na kompu sada a i izgubio sam usb kabel

Z

zgubidan

Guest
Ja nemam nista od poljoprivrede i traktor mi se ne isplati uzimati, a ovo je dusu dalo, mala je i okretna, moze izmedju svake vockice zaci, a kosim travu visoku metar s ovom striznom kosom, njoj to nista ne znaci.

Eto, toliko za sada i hvala ti na savjetima!

S

staffmen

Guest
ma nista, nemam kaj radit pa da malo pisem XD
daj mi samo reci kolki je zahvat ovoj tvojoj kosi?!

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Tema se zove "motokultivator labin progres" , kad gurate taj švasaparat u tu temu , alo!

Z

zgubidan

Guest
Hehe, a tu sam se ubacio jer se spominjao moj motor.

Svaki savjet zlata vrijedi!

pozdrav!

S

staffmen

Guest
puknuti kaže:
Tema se zove "motokultivator labin progres" , kad gurate taj švasaparat u tu temu , alo!
pa covjek ljepo pita za motor... bolje da pita tu nego da otvara novu temu...a i nije nista stoto nego pricamo o motokultivatoru...

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
21yes kaže:
Hvala ti puno! Ti si čovjek za deset! Acme bi trebao biti bolji od lombardinija koliko vidim po tvom pisanju, ja ga imam (Al 480 mislim) na svojoj velikoj kosilici i radi, pali ne stvara probleme. Kaj ti se čini cijenica i opće stanje? Meni izgleda ok, a kosa mi ne treba pa bi ju prodao i kupio frezu, jedino se tu mogu zeznut ako ne uspijem prodat kosu.

Da Acme AL 290W i 330W je daleko bolji i kvalitetniji motor od Lambordinija LA 300 proizvodnje DMB Beograd.
AL 330 WB ima 6 kW, te je i jači od LA 300 koji ima 5,1 kW. Ja na svojem motoru nemam nikakvih problema, a napravi je rh ke ni sam dragi Bog ne zna. Sa prikolicom je prepeljal tone i tone tereta, a koliko je puta bil u pretovaru, služio je skoro ko traktor dok nismo kupili TV.
Frezu je jedno dokraja podrl, a kosa je reparirana. Tak da stvarno motor je napravio puno i puno rh, sa tim da je samo jednom otvaran i promijenjene su karike prije 8 god. (cijena je bila nešto malo manje od 300 kn).

Opće stanje je ok. Ali pazi koliko vidim po slici taj je motor sa starim sistemom paljenja, dakle ima platine, dok moj ima elektroničko! Što se tiče cijene tu ti ne bi znao previše sugerirati jer Labine baš i ne pratim, sad je bio novi u Maču na akciji za nešto malo manje od 9t kn, dakle malo mu spuištaj cijenu barem na 4,5t kn.Kosa je malo veći problem kod Labina u mojem kraju svi se je rješavaju jer je nemoguće sa njom kositi sijeno koje je veće ili ne daj Bože da je malo polegnuto. Te kupuju kose od IMT moto kultivatora. Ta kosa je po mojem iskustvu samo za košenje parkova i sl. nova freza je cca oko 3000 kn za Labina, ali ja bi ređe kupio frezu od novog tipa Mute koja je puno kvalitetnije i izdržljivije napravljena i ima lagere sa svojim košuljicama, dok Labin ima kuglice u plastičnom prstenu koje se kotrljaju po poklopcu kućišta prijenosa freze i košuljici koja je prešana na osovinu.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
21yes kaže:
Hvala puno! Dosta se kužiš u strojeve. Znači na mondiala pašu i kosa i freza od mute? Uf sve mi se manje sviđa labinprogres. ZJ je pisao da je bolja freza od labinprogresa, da ima gušće noževe, a onda ipak novi tip freze od mute je ipak bolji.

Labin možda bolje freze, od starog tipa Mute, ali ima veću tendenciju da se prevrene na bok kad se okrećeš naglo jer je nešto uži. Da na Labina paše freza on novog tipa Mute (Kosor, Maestral i sl...) Ne znam kao bi bili noževi gušći nego kod Mute jer isto ima 4 noža po prirobnici. Freze bolje iz toga razloga jer je dosta sporiji u kretanju nego Muta pa ima veći broj udaraca noža po prijeđenom putu.

Najnoviji postovi

Na vrh