Vidim da ljudi svašta pišu a nemaju pojma. Kao prvo motor Lombardini la 300 je po meni broj jedan jer ima dijelova za njih i cijene dijelova su prava bagatela. Ako motokultivator teško pali ili neće upalit onda to nije generalni problem nego on ili ima problem sa strujom ili nema kompresiju ili nešto nije u redu s fergazerom, ako je motor ispravan on najnormalnije pali i radi. Vidim da neki trabunjaju i tako zbunjuju neupućene da se motori La 300 u radu gase zato jer im tako dođe, e pa gospodo vi imate problem sa strujom, kod ispravnog motora s ispravnom bobinom, elektronikom i svječicom tog problema nema. dakle s obzirom da je La 300 daleko najrašireniji motor i definitivno broj jedan naravno da tijekom eksploatacije (kao i svakog drugog motora bilo kojeg proizvođača) dolazi do toga da motoru ipak treba podesiti zazor ventila, istrošenu bobinu nakon x godina i x sati rada zamijeniti jačom i novom, redovito kontrolirati nivo ulja prije početka rada (što i piše na originalnoj naljepnici koja se nalazi na rezervoaru goriva) i po potrebi doliti, a ne nakon x vremena kresnuti motor a u njemu decilitar ulja i onda kad zariba, kao što se to i inače događa ako motor radi bez ulja, hebote zaribao, pukla klipnjača, bla, bla, a da se pazilo na ulje ne bi sigurno došlo do toga. Da rezimiram za mene definitivno kad je u pitanju motokultivator bilo, Labin Progres ( Goldoni), Muta ili IMT Lombardini je broj jedan motor. Što se tiče motokultivatora Labinprogres i Goldoni zemlju pretvaraju u prah, inverter kod mondiala ukoliko se ne misli koristit kosa je nepotreban. Za njih ima najviše priključaka u ponudi po oglasima na internetu i oni su najtraženiji. Što se tiče pak muta, stari tip muta (okrugli priključak), one koje su se radile po Švicarskoj licenci su najjače za košnju, savršenstvo, mjenjači su im nepoderivi. Svaki proizvođač ima neke prednosti, jedino za MIO Osijek mogu reči da je teški kramp i svakome bi preporučio da ga izbjegava. Eto toliko od mene. Koga što zanima neka pita.