• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
e decki....
Danas bio kum kod mene on mi nabavlja materijal za kotace.
U firmi di radi nemaju plocevine od 20mm nego od 18mm i 30mm

Jel bi 30mm debela plocevina u kotacu bila ipak malo preteska???

Makar ak ce bit pretesko lako se izrezu rupe pa se kotac olaksa...

Po mojoj racunici m(masa)=V(volumen) x ro (gustoca)
= r2 x pi x debljina x 7874 (gustoca zeljeza - kg/m3)
=0,003768 x 7874
= 29,7 kg.
ovo je tezina samo plocevine racunam da ostatak kotaca iznosi barem jos dodatnih 5kg.

Onda ti netrebaju tegovi.

hema

Novi član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
8
pitanje

Onda ti netrebaju tegovi.

moze mi netko pomoci imam labin special 14ks izbacuje izz brrzina pocesto i iodjednom kad usaltam goni brale koliko hoces sve ok neznam jel do mene ili do njega hvala

nvladeta

Član
Tu od
30 Stu 2011
Poruka
59
moze mi netko pomoci imam labin special 14ks izbacuje izz brrzina pocesto i iodjednom kad usaltam goni brale koliko hoces sve ok neznam jel do mene ili do njega hvala

Kolega po SS-u, ako ga od 05.2010.g. teraš tako, onda nije strašno to što ispada iz brzina. Ako ispada iz treće (brža spora), onda mora da ispada i iz četvrte (brža brza).
Razlog za ispadanje je mali zahvat dva zupčanika koji se nalaze na kraju pogonskog vratila. To je vratilo koje ide direktno od motora, prolazi kroz kućište diferencijala i ulazi u menjač (inače taj deo zovemo "spojnička osovina"). Na tom delu ima spojna čaura koja povezuje dve polovine vratila. Čaura se sa polovinama učvršćuje pomoću cevastih osigurača.
Prilikom šaltanja dogodi se da udari zub u zub na zupčaničkom paru treće i četvrte brzine, to pogura polovinu spojničke koja opterećuje cevaste osigurače i oni vremenom popucaju. Kako u spojničkoj čauri ima prostora jedno 5-6mm po dužini to se zupčanik malo povuče unazad tako da drugi zupčanik koji prilikom šaltanja uzupčava sa njim nema dovoljan zahvat.

Ovo može da se reši na dva načina. Ja sam to rešio tako što sam kuglični ležaj, koji stoji na vratilu do zupčanika, na pregradi između menjača i difa, učvrstio da ne može da se izvlači iz pregrade (svog ležišta). Sad taj ležaj trpi to aksijalno guranje i ne dozvoljava da se vratilo pomera.
Drugi način je da se sve vrati na original.

Sva ova priča ništa ne vredi ako ti to samo pitaš. Odštampaj ovaj komentar, skini poklopac menjača i zaviruj, posmatraj, analiziraj. Što shvatiš, shvatiš, što ne shvatiš slikaj, obeleži na slici pa pitaj.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Pokušaj u Masivi u Bjelovaru, imaju sve za SS i pošalju ti sa poštom dio tako da već sljedeći dan dobiješ na kućnu adresu, a poštarina je oko 30 kn.

Dečki, pitanje za labinca SS: Da li je normalno da je kuplung tvrdi i to podosta?

Zavisi što je za tebe tvrdo. Ako se jako teško pritisne ričica kuplunga onda bi vjerojatno trebalo pogledati lamelu ili potisni ležaj.

Zvao sam u Masivu, imaju sajlu po dijelovima i ispituju me kataloške brojeve...:axe: a ja kataloga nemam :evil:

Molim frajera da mi kompletira sajlu od jednog kraja do drugog, al veli da dojdem s uzorkom sam pogledati...:supz: pa da imam uzorak bi sam skombiniral...

Radi se o sajli kočnice koja ima onaj gumeni tuljac i u njemu feder itd.

S

staffmen

Guest
ili nazovi entradu...
http://lombardini.hr/

Ja sam kod njih narucivao dijelove za motor.
A u Agro domu imas dijelova sigurno, tamo sam kupovao semeringe koji dolaze na osovine kod mondiala. Imaju sve, od cepa za rezervar, do nazubljene rucice za otpustanje vijaka kojim se okrecu rucke.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
mrga,jesi vidio ovdje....
http://www.agro-dom.hr/

kada sam ja zvao u masivu,rekli su mi da imaju djelova samo za motor,a ne za kultivator...:scratch

A meni su rekli da neznaku o kojem tuljcu s oprugom pričam na sajli i da moram znati pozicije iz kataloga kojeg sam dobil sa strojem (a nisam dobil :D)

Viš na Agro dom sam pozabil a rekli su mi već da ima sve... gdje su oni smješteni u ZG?

fiftač

Član
Tu od
19 Lis 2010
Poruka
53
Viš na Agro dom sam pozabil a rekli su mi već da ima sve... gdje su oni smješteni u ZG?[/QUOTE]

Buničeva 20, ulic pokraj glavnog autobusnog kolodvora a ima katalog dijelova u nekim postovima prije jer je meni slao puknuti.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
A meni su rekli da neznaku o kojem tuljcu s oprugom pričam na sajli i da moram znati pozicije iz kataloga kojeg sam dobil sa strojem (a nisam dobil :D)

Viš na Agro dom sam pozabil a rekli su mi već da ima sve... gdje su oni smješteni u ZG?

jel trebaš uputstvo za specijala...?

N

nikolalon

Guest
Jel zna netko gdje bi se trebo obratit za popravke na labincu na području zagreba? Izgleda da sam s*ebo neki zupčanik u getribi pa mi škljoca.Vozio sam danas pjesak tu susjedu za betonažu nekih 1000kg mozda koje kilo više i prije sam vozio tolike kolicine i nije nista bilo tj. nije ni sada nego kad sam iskipao i upalio tada je počelo a dosao sam do tu znaci skoro 1km ima udaljenosti od koje sam vozio bez problema iso sam sa 4x4 pogonom u 4.brzini na pola gasa nekih 10 km/h i sve je islo glatko znaci stroj vuče bez problema nema da je negdje zastao ili nešto slično i onda se dogodi ovo sr*nje kad je vec sve gotovo...Pa da se vratim na pitanje jel zna netko majstora koji to moze odradit i koliko bi odprilike koštao.

P.S. Ja mislim da je do reduktora jer mi u sporima radi normalno a i u 1. brzoj isto se nista ne čuje...Zato mi nije jasno šta bi moglo biti...

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Posljednje uređivanje od moderatora:

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
mislim da ovo vrijedi pivu kad se vidimo...:scratch

Kaj pivu, Grill, odojka ili janjetinu uz pivu, zavisi kaj voliš...

Dečki jesu počele kakve akcije s Labincima? jel netko slikal pa da stavi slike?

Moj je na sređivanju, samo još jeb... tuljci i sajle fale....

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906

pa ti si moj čovjek....:lol:

ja sutra startam sa svojim,idem frezat za ranji krumpir...

N

nikolalon

Guest

Moj je hospitaliziran getriba se raskopava :cry::cry::cry::cry::cry:

Na vrh