• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

putnicara

Član
Tu od
27 Velj 2013
Poruka
290
Moze se montirati kardanska prikolica, ali onda vozi samo preko pogona prikolice dok je stroj u leru. Potreban je mjenjac na prikolici radi izbora prijenosa, sto manji i diferencijal sto manji te sipati sto rjedje ulje radi manjeg otpora i gubitka vec male snage

LabinProgres

Novi član
Tu od
8 Velj 2017
Poruka
21
Nabavio sam diferencijal od lade jer kažu da je prenos isti kao na orginalnom labinovom 41/10. Za većeg labina ne treba nikakav ni mjenjač ni reduktor ali sad ne znam za ovog malog

putnicara

Član
Tu od
27 Velj 2013
Poruka
290
Mali nema sinhro brzine, i ne može voziti 4x4, zato ti nije toliko bitan diferencijal jer ne moraš imati isti prijenos, nego imaš mjenjač od nekog manjeg auta na prikolici, a mjenjač na mtk vrti kardan dok su kotači u leru, htio sam ja to raditi za svoju mutu, ali kad sam sve sračunao ne isplati mi se

LabinProgres

Novi član
Tu od
8 Velj 2017
Poruka
21
A ako postavim diferencijal sa mjenjačem od moskviča da li ću moći uskladiti 4x4 pogon da ga mogu koristiti po potrebi bez problema?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
nema na malom 4x4 , i ne smije biti jer ima puž ..zamisli da imaš metar drva na prikolici , plus težina mtk i prikolice , kad stsneš kvačilo to stane kao blokirano ..inercija bi ubila puž

putnicara

Član
Tu od
27 Velj 2013
Poruka
290
samo zadnji pogon na prikolici je bolji od pogona na samo mtk, veća je težina na pogonskim kotačima i teže će proklizat, i sa tim mjenjačem ćeš dobiti malo veću transportnu brzinu, koja me na mojoj muti ubija u pojam, neko uhvati malo brži korak i prestigne me.

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Koja ono muta bi kod tebe? Svi se žale da je prebrza, a ti bi da joj dodaš još malo. :)

LabinProgres

Novi član
Tu od
8 Velj 2017
Poruka
21
Aha a kad bi stavio običan kardan bez tog mjenjača i stavio na prikolicu malo veće gume znam da bi dobio malo na brzini a da li bi gubio puno na snazi i da li bi imao problem da negdje ne može izaći i na tvrdoj podlozi u prvoj ili drugoj brzini??

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Ak postaviš taj diferencijal s prijenosom 1:4.1 i kotače 145-13, pri punom gasu (3600 o/min) motora išel bi oko 20km/h.
S 8 ks to ide po ravnom.

Najnoviji postovi

Na vrh