Ne bih ja frezirao po velikoj travi. Ako poraste biće pokošena do zemlje i onda freza. Čuo sam da kada ima trave a frezira se, trava se nakuplja između dve polovine motika i od nakupljene trave izbije se ležaj/semering između motičica.Znači da je ražanj spreman, ustvari bude trava još porsala dok se krene u testni rad. Dok šepavi zeko trčkara šumom i drumom.🐿️
A jesi kada frezao s Labincem,samo pitam? Frezanje takve zemlje može biti muka,znam kad susjedu maline frezam😉Ne bih ja frezirao po velikoj travi. Ako poraste biće pokošena do zemlje i onda freza. Čuo sam da kada ima trave a frezira se, trava se nakuplja između dve polovine motika i od nakupljene trave izbije se ležaj/semering između motičica.
A ovo za zeku nisam razumeo 😐
Čekaj da vidiš,jer matematika je jedno a posao drugo.Kakve zemlje?
Nisam frezirao nikad sa njom. Ali mislim da imam dovoljno snage pošto je ovako u vožnji i pod teretom dobro savladavam po raznim lomovima i njivama. Znao sam i po 8 sati konstantno da je vozim po lošem terenu, veliki nagibi, uvale, kanali i to sve pod solidnim teretom... Jednom mi je čak ispala iz brzine a imala je možda i 700-800 kg tereta. Bio ogroman nagib i morao sam da skočim sa nje. Ona se otisnula tako pod teretom jedno 150 m, zaustavila se na nekom pregibu. Nije se ni ugasila ni prevrnula ni ogrebala... Dan danas radi kao nova.
Ja nešto mislim da ravan i uredan teren nije toliko teško frezirati. Samo je pritisneš i ona ide...