• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

VikendSeljacina

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2010
Poruka
235
Je, i puž ti bu zahvalan na tim gumama.

Oko 90% radnih sati (kojih nema puno) na stroju su kotači 4.00-8 i rotaciona kosilica.
Vrt koji ja štiham (u budučnosti orem) nije velik, ali sa lopatom mi oduzme previše od kratkog vikenda.

M

marin123

Guest
ivanz ljepo izgleda,,, kolko si platio gume ? ja nemam di kupit,a moram,,,a i planiram si kupit felge od 15cola sa gumama,

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ivanz ljepo izgleda,,, kolko si platio gume ? ja nemam di kupit,a moram,,,a i planiram si kupit felge od 15cola sa gumama,

ovaj na slici nije moj......citirao sam tekst......a i ovaj drugi popravljam......

danas napravljen čep kod tokara......sutra budu slike

S

staffmen

Guest
mislis 15 cola stavit na mondiala?
Ja sam jednom stavio 14 i odma ih skinuo. Za vozit prikolicu ipak puz trpi.
A nema potrebe ga unistit.
Za unistavanje imam imt 506:finga::weedman:

N

nikolalon

Guest
Da mi je neke velike kotače kad vozim prikolicu da malo brze ide,ovako mi vec dosadilo kad moram stalno gledat iza sebe jel kolona 1 ili 2 km:):)

S

staffmen

Guest
da su i duplo veci kolona ce bit ista! :D
A jedino da se vozis u rikverc jer kad okrenes brzine u 3 natraznjoj je nesto brzi nego u normalnoj.:finga:

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Da mi je neke velike kotače kad vozim prikolicu da malo brze ide,ovako mi vec dosadilo kad moram stalno gledat iza sebe jel kolona 1 ili 2 km:):)

Stavi pogonsku prikolicu pa će bit brži.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
evo malo sličica labinke......

čep koji je ispao i samljeven......pa je tokar imao posla, da napravi novi:

rastavljeno kvačilo, koje je također bilo puno ulja i špene od čepa:

motor od labinke, odličan:

stanje freze, vrlo dobro:

inverter brzina:

S

staffmen

Guest
tak je i moj izgledal prije godinu.
Sad radi ko vurica
Imam materijala za forum na mobitelu samo trebam skupit vremena da to metnem. Napravio valjda 20 sati u mj dana vec.
Neznam zasto za invertor i blokadu kotaca pise da se ukljucuju samo sa ugasenim motorom.
Ja to komotno saltam dok motor radi samo kuplung stisnem.
Cak si mozda ugradim rucicu za brzu promjenu smjera ko na novim mtk. Preko invertora.
E primjetio sam da je na nekim mondialima raspored brzina je obrnt. Npr kod mene je 3 skroz prema motoru, a kod novog mtk a u ducanu 3 je skroz dole.
Kak to?
Vidim da je i na ovom na slikama suprotno od moga.

Posljednje uređivanje od moderatora:

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
on odlično radi, ništa nedimi, prima gas trenutno.......jako malo radio......samo, ispao čep.....

S

staffmen

Guest
isto je iso napred ili nazad brzine su na istom mjestu.
Treca skroz prema motoru a prva skroz prema frezi

N

nikolalon

Guest
Stavi pogonsku prikolicu pa će bit brži.

Imam pogonsku prikolicu i vozim se po asvaltu "na frezu" ali opet me malo jebe jer je cesta prometna kamionima pa mi nugodno smetat ljudima jer znam kako je to gadno kad se neko nasere ispred a ti ides sa 40 tona teskim kamionom iza njega...

S

staffmen

Guest
da ali je njemu prva skroz gore prema motoru a na mom je na tom mjestu treca.
Poslikat cu sutra il kad vec.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Pa i na ovom je tak. Na svima je tak.
Ova žuta naljepnica se pomiče zajedno s ručicom, zato ti izgleda naopak. Da ta naljepnica stoji, onda bi brzine bile okrenute.

lukarak

Novi član
Tu od
1 Tra 2011
Poruka
26
Jel zna netko kako bi popravio drzace poklopca motora? Na neke okrugle metalne plocice sa serafom je navulkanizirana guma. Jel se moze to posebno kupit, ili treba dat ponovno to s gumom spojit? Ili da probam zalijepit? Jel netko to vec radio? Ove moje su 30 godina stare i sad mi poklopac lamace jer su se dvije odspojile.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Jel zna netko kako bi popravio drzace poklopca motora? Na neke okrugle metalne plocice sa serafom je navulkanizirana guma. Jel se moze to posebno kupit, ili treba dat ponovno to s gumom spojit? Ili da probam zalijepit? Jel netko to vec radio? Ove moje su 30 godina stare i sad mi poklopac lamace jer su se dvije odspojile.

ima to kupiti košta komad oko 3 eura.

Najnoviji postovi

Na vrh