• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

S

staffmen

Guest
evo u ovih par dana sam izvozio 6 kubika šodra pa da vidite kolko natrpam na labinca.

....ovo je malo ostalo nit za punu prikolicu po dnu pomjesano sa zemljom pa je posluzilo za novoz.
Radimo nadstresnicu za mehanizaciju.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,107
toliko otprilike i ja nakrcam,di ti je IMT-ić kako to da s njim ne voziš? e samo da te još neš pitam čemu ti služi ta žuta maska,tebi je to lijepo?

S

staffmen

Guest
imt mi previse trosi.
Ovo je ipak kratka ruta 200m.
Zuta maska meni ljepo izgleda kad je prikljucena kosilica.
A svrha bi mogla bit da kad su rucke okrenute stiti rezervar od sunca.

na prikolici je 0,5 m3
na rub stranice je 0,43 a ja stavim jos malo vise.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,107
meni stane oko 0,3.5 do 0,4 meni dosta!

meni se to žuto ne sviđa ne paše,nema nista s čime bi se žuta boja slagala na traktoru jedino da je zelena malo svijetlija pa da bude kao John Deere

S

staffmen

Guest
ha cuj jedno sam stavio jos dodatnih 15cm stranica ako se dobro sjecam to je bilo oko 0.75 to sam sa imt-om vuko.
A plastike cu prefarbat skupa sa getribom.
Vidjet cu koja boja ce bit.
Najvjerojatnije svjetlo zelena plastika.
Al meni to sve isto bilo zuto il svjetlo zeleno jer ne raspoznam boje.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
na mom mtk, jedan problem!
izbacuje iz sporih i brzih brzina, otvorim ja i imam šta vidjet! ona osovina koja ide ljevo desno je poderana kuglica i feder nemaju nikakvu funkciju!!
hehe, sad me interesira kako izvadit tu osovinu da umetnem novu dali treba skidat motor pa ju nekako izvuć van ili neznam

ako neko ima iskustva sa takvom stvari bio bi mu zahvalan da obj!!!

jel ima neko ideju kako da pomognemo kolegi da riješi ovaj problem???

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
na mom mtk, jedan problem!
izbacuje iz sporih i brzih brzina, otvorim ja i imam šta vidjet! ona osovina koja ide ljevo desno je poderana kuglica i feder nemaju nikakvu funkciju!!
hehe, sad me interesira kako izvadit tu osovinu da umetnem novu dali treba skidat motor pa ju nekako izvuć van ili neznam

ako neko ima iskustva sa takvom stvari bio bi mu zahvalan da obj!!!

jel ima neko ideju kako da pomognemo kolegi da riješi ovaj problem???
Moram priznati da od ovih spamerčića nisam ovo pitanje niti vidio .
Ovo je trenutak kad otvaranje nove teme ima smisla i opravdanja .

O kojem je stroju riječ?
I dalje baš ne razumijem problem ..koja to osovima ide ljavo /desno ?
Pretpostavljam da ide naprijed/nazad ?
Dakle ako se radi o MTk specijalu i poderala se šipka birača brzina (označeno zalanom strelicom )brze spore treba zamjeniti istu kao i kučište mjenjača jer si je kuglica proširila mjesto dosjeda ..kao i oprugu .
Naravno da se šalim , postoji prva pomoč .
1.polugu treba okrenuti cca 1/4 kruga tako da kuglica "vozi" po mjestu gdje nema utora
2.nova kuglica
3. u kučištu mjenjača povečati rupu /kroz koju ide kuglica i opruga)i napraviti tzv. piksu
Poželjno je da bude kaljena (možda čak i imam negdje još koju za rezervu)
4. i ono najbitnije podesiti vilicu toko da dobro uzubljuje jer kad okreneš osovinu sve se vrača na tvorničke "postavke" .
..e sad da bi probušio rupu tj. izvadio osovinu treba skidati motor i prvo deklo mjenjača (šipka ide van prema naprijed )
5. prilika je da se promjene sve kuglice i opruke ..ali ostale osovine izlaze van na zadnju stranu mjenjača .
Ako pripišem da treba bušiti po blogu nameće se da ga treba rastaviti "do golog" .To povlači za sobom (pod obavezno) Al poklopac i semering poluosovine jer ga je nemoguče ivaditi bez da ga ošetiš ..i tako još ponešto potrošnog matrijala ( obavezno segeri poluosovine , brtve ).itd.
Več sam pisao da iskakanje je iz brzina ozbiljan problem kod SS , i da ga ne treba zanemariti .
Jedno iskakanje možeš zanemariti ali ućestalo ne treba ignorirati .
Da ne duljim na kraju se desi ovo:
Moram nadodati da taj zahvat nije za amatere .

Posljednje uređivanje od moderatora:

nsamanic

Član
Tu od
8 Ožu 2010
Poruka
57
Moram priznati da od ovih spamerčića nisam ovo pitanje niti vidio .
Ovo je trenutak kad otvaranje nove teme ima smisla i opravdanja .

O kojem je stroju riječ?
I dalje baš ne razumijem problem ..koja to osovima ide ljavo /desno ?
Pretpostavljam da ide naprijed/nazad ?
Dakle ako se radi o MTk specijalu i poderala se šipka birača brzina (označeno zalanom strelicom )brze spore treba zamjeniti istu kao i kučište mjenjača jer si je kuglica proširila mjesto dosjeda ..kao i oprugu .
Naravno da se šalim , postoji prva pomoč .
1.polugu treba okrenuti cca 1/4 kruga tako da kuglica "vozi" po mjestu gdje nema utora
2.nova kuglica
3. u kučištu mjenjača povečati rupu /kroz koju ide kuglica i opruga)i napraviti tzv. piksu
Poželjno je da bude kaljena (možda čak i imam negdje još koju za rezervu)
4. i ono najbitnije podesiti vilicu toko da dobro uzubljuje jer kad okreneš osovinu sve se vrača na tvorničke "postavke" .
..e sad da bi probušio rupu tj. izvadio osovinu treba skidati motor i prvo deklo mjenjača (šipka ide van prema naprijed )
5. prilika je da se promjene sve kuglice i opruke ..ali ostale osovine izlaze van na zadnju stranu mjenjača .
Ako pripišem da treba bušiti po blogu nameće se da ga treba rastaviti "do golog" .To povlači za sobom (pod obavezno) Al poklopac i semering poluosovine jer ga je nemoguče ivaditi bez da ga ošetiš ..i tako još ponešto potrošnog matrijala ( obavezno segeri poluosovine , brtve ).itd.
Več sam pisao da iskakanje je iz brzina ozbiljan problem kod SS , i da ga ne treba zanemariti .
Jedno iskakanje možeš zanemariti ali ućestalo ne treba ignorirati .
Da ne duljim na kraju se desi ovo:
Moram nadodati da taj zahvat nije za amatere .

puno ti hvala stvarno se kužiš nema šta!!!1
jako si mi puno pomogao!!!

nego još jedno pitanje: morao bi promjeniti i zupčanik koji je na srednjoj osovini prvi (dupli je zupčanik, jedan već, drugi manji) kako sam skužio po tvojoj priči za njega izvuć van treba prema nazad!!! dali sam u pravu????

N

nikolalon

Guest
Dva puta, prvi put u prvoj.....zemlja zbijena, a drugi put zatvarajući sjeme u drugoj brzini.
Kad sam u drugoj išao potrošnja bila zzanemariva
Kako frezas u drugoj?Ja kad ubacim u drugu prebrzo mi ide pa samo rupe ostanu...

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,107
prva brza,

prva spora je 1.
druga spora je 3.
prva brza je 2.
i druga brza je 4. kontaš
tako je ako se na varam

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
nego još jedno pitanje: morao bi promjeniti i zupčanik koji je na srednjoj osovini prvi (dupli je zupčanik, jedan već, drugi manji) kako sam skužio po tvojoj priči za njega izvuć van treba prema nazad!!! dali sam u pravu????
Ne , ta dva zupčanika su na osovini na kojoj su i zupčanici "freze" .
Ta osovina ide van prema naprijed kroz rupu tamo gdje je puknuto kučište na mojoj slici ..a da bi imalo mjesta da je izvučeš treba izvaditi poluosovine i diferencija koplet van .
Podsječam te da se zupčanici mjenjaju u paru ;)

N

nikolalon

Guest
prva brza,

prva spora je 1.
druga spora je 3.
prva brza je 2.
i druga brza je 4. kontaš
tako je ako se na varam
e tako vec mozemo razgovarat,onda u trecoj se nemoze frezat a u drugoj moze...

S

staffmen

Guest
Dva puta, prvi put u prvoj.....zemlja zbijena, a drugi put zatvarajući sjeme u drugoj brzini.
Kad sam u drugoj išao potrošnja bila zzanemariva

A gle neznam.
Samo znam da moj ne trosi puno. Barem ja tak mislim. Briga me dal trosi litru ili litru i pol po satu.
Znam da kad sam kosio 2h i 45 potrosio sam rezervar goriva. Znaci 4 litre.
Trava visine oko 80 cm.
Ko ne vjeruje ne mora.
Na mojem je Motor acme a ne lombardini al ubiti sve je to isto

U drugoj frezam samo kad treba malo prokopat ili 3 prolaz frezanja.
Moj stric sa svojim mtk freza koruzu u 3.

profnekbiol1

Član
Tu od
9 Svi 2009
Poruka
52
Kako frezas u drugoj?Ja kad ubacim u drugu prebrzo mi ide pa samo rupe ostanu...

Istina, mogu rupe ostajat.
Međutim ako je zemlja u prvom prohodu dobro isfrezana, drugi put sam samo pokrivao omaške bačeno sjeme, dakle bez sijačice, "na ruke". Tad je dovoljno u drugoj zafrezavat (pokrit sjeme), hodati kraj stroja da nema tragova stopala, i kad se posao tako odradi, obrađena površina lijepo izgleda.
Napominjem to je na ravnoj površini, ne na padini.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,107
Kupio sam plug za orat za SS od mondijala ali bez adaptera samo plug! e sad dali će mi pasat plug od mondijala na moj adapter od SS ako neko zna neka reče da niti ne kupujem

Na vrh