S
na mom mtk, jedan problem!
izbacuje iz sporih i brzih brzina, otvorim ja i imam šta vidjet! ona osovina koja ide ljevo desno je poderana kuglica i feder nemaju nikakvu funkciju!!
hehe, sad me interesira kako izvadit tu osovinu da umetnem novu dali treba skidat motor pa ju nekako izvuć van ili neznam
ako neko ima iskustva sa takvom stvari bio bi mu zahvalan da obj!!!
na mom mtk, jedan problem!
izbacuje iz sporih i brzih brzina, otvorim ja i imam šta vidjet! ona osovina koja ide ljevo desno je poderana kuglica i feder nemaju nikakvu funkciju!!
hehe, sad me interesira kako izvadit tu osovinu da umetnem novu dali treba skidat motor pa ju nekako izvuć van ili neznam
ako neko ima iskustva sa takvom stvari bio bi mu zahvalan da obj!!!
Moram priznati da od ovih spamerčića nisam ovo pitanje niti vidio .jel ima neko ideju kako da pomognemo kolegi da riješi ovaj problem???
Da si bolje citao vidio bi da sam je tih 300m2 triput izfrezo. Tri prolaza.
Znaci 900m2. To je 0.3l/ar
Dva put prošao tu površinu
Moram priznati da od ovih spamerčića nisam ovo pitanje niti vidio .
Ovo je trenutak kad otvaranje nove teme ima smisla i opravdanja .
O kojem je stroju riječ?
I dalje baš ne razumijem problem ..koja to osovima ide ljavo /desno ?
Pretpostavljam da ide naprijed/nazad ?
Dakle ako se radi o MTk specijalu i poderala se šipka birača brzina (označeno zalanom strelicom )brze spore treba zamjeniti istu kao i kučište mjenjača jer si je kuglica proširila mjesto dosjeda ..kao i oprugu .
Naravno da se šalim , postoji prva pomoč .
1.polugu treba okrenuti cca 1/4 kruga tako da kuglica "vozi" po mjestu gdje nema utora
2.nova kuglica
3. u kučištu mjenjača povečati rupu /kroz koju ide kuglica i opruga)i napraviti tzv. piksu
Poželjno je da bude kaljena (možda čak i imam negdje još koju za rezervu)
4. i ono najbitnije podesiti vilicu toko da dobro uzubljuje jer kad okreneš osovinu sve se vrača na tvorničke "postavke" .
..e sad da bi probušio rupu tj. izvadio osovinu treba skidati motor i prvo deklo mjenjača (šipka ide van prema naprijed )
5. prilika je da se promjene sve kuglice i opruke ..ali ostale osovine izlaze van na zadnju stranu mjenjača .
Ako pripišem da treba bušiti po blogu nameće se da ga treba rastaviti "do golog" .To povlači za sobom (pod obavezno) Al poklopac i semering poluosovine jer ga je nemoguče ivaditi bez da ga ošetiš ..i tako još ponešto potrošnog matrijala ( obavezno segeri poluosovine , brtve ).itd.
Več sam pisao da iskakanje je iz brzina ozbiljan problem kod SS , i da ga ne treba zanemariti .
Jedno iskakanje možeš zanemariti ali ućestalo ne treba ignorirati .
Da ne duljim na kraju se desi ovo:
Moram nadodati da taj zahvat nije za amatere .
Kako frezas u drugoj?Ja kad ubacim u drugu prebrzo mi ide pa samo rupe ostanu...Dva puta, prvi put u prvoj.....zemlja zbijena, a drugi put zatvarajući sjeme u drugoj brzini.
Kad sam u drugoj išao potrošnja bila zzanemariva
Ne , ta dva zupčanika su na osovini na kojoj su i zupčanici "freze" .nego još jedno pitanje: morao bi promjeniti i zupčanik koji je na srednjoj osovini prvi (dupli je zupčanik, jedan već, drugi manji) kako sam skužio po tvojoj priči za njega izvuć van treba prema nazad!!! dali sam u pravu????
e tako vec mozemo razgovarat,onda u trecoj se nemoze frezat a u drugoj moze...prva brza,
prva spora je 1.
druga spora je 3.
prva brza je 2.
i druga brza je 4. kontaš
tako je ako se na varam
Dva puta, prvi put u prvoj.....zemlja zbijena, a drugi put zatvarajući sjeme u drugoj brzini.
Kad sam u drugoj išao potrošnja bila zzanemariva
Kako frezas u drugoj?Ja kad ubacim u drugu prebrzo mi ide pa samo rupe ostanu...