• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motor Tomos Automatik

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Meni se nekako cini da je netko dirao sajlu na ulazu ukarburator tj onaj navoj na njoj i ga to pati, nema garezi

Pa to prvo provjeris i postelas si tak da ti bude na labavo i onda na saraficu na fergazeru postelas ler.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
To nije normalno,nekaj je u getribe otislo,mislim da je piramida otisla ili je neki osigurac puko,treba otvorit getribu i vidjet prvo lamele i piramidu.
Kad vrtis u napred jel tak skljoca?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Onda ne skljoca, ali nikako ne mogu narediti da se kotac ne vrti. jel mozda fali ulja u mjenjacu ili sta

Ne nije do uljja nego je vjerojatno do lamela ili je koji feder puko.
Al nekak mi smrdi na zupcani sklop piramidu,a ona im ima feder koji hoce puknut i zajebe sve.

Kostas

Član
Tu od
5 Svi 2009
Poruka
33
Onda ne skljoca, ali nikako ne mogu narediti da se kotac ne vrti. jel mozda fali ulja u mjenjacu ili sta

imaš u mjenjaču oprugu koja drži lamelu u neutralnom položaju i ta ti je opruga pukla, možeš se voziti i tako ako ti smeta rastavi i promjeni opruga je nekih 10-20kn

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
Skinuo sam samo poklopac kod nozice za paljenje, gdje se lamela nalazi? Jel treba cijeli motor skinuti dolje? kad vrtim kotac na jednom mjestu kao da ide teze i kad to prode opet ide lagano

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Lamele su s druge strane desne,prvo otpusti gore cep za naljevanje ulja i onda donji cep za ispustit ulje odozdola,otsaravfis sve sarafe na tom poklopcu sa ravnim sarafcigerom i poklopac kuscista se lagano otvori s dva ravna sarafcigera i pogle lamele s desne strane su i moraju biti stisnute znaci salica se mora vrtit samostalno oko lamela a lamele moraju stajat.
S Ljevestrane ru dva zupcanika piramida jedan manji drugi veci i morali bi se u jednu stranu vrtit a u drugu stranu cvikat,i na toj piramidi mora biti jedan mali feder ko polumjesec nalazi se odma na vratilu kod zupcanika ak ga nema puko je i negdje je na dnu kucista getribe.
Kad otvoris javi

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Poklopac drze inbusi i sve sam ih skinuo ali poklopac se drzi. ne mogu ga rukom skinuti. Da lupam po njemu ne smijem jer je aluminijski. jel ima nesto da je zakaceno na njega ili sta

Kod tebe su imbusi kaj je tvoj model A3.5?
Da ide malo teze dok ne krene.
Izlupkaj kuciste sa bocnih strana i ravnim sarafcigerom razdvoji lagano i kad krene pe.
Malo ide teze jer je na tom kucistu piksa i lezaj pa dok ne izade teze ide al ide.
Trebat ce ti i dihtung novi kad bus sklapal i oko 3dl atf ulja za automatske mjenjace.
Nema neki drugi nacin nego lagano i osjecajno razdvojit ja sam sarafcigerima i lagano cekicem.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Lanac je sad labav al kad dode poklopac napne ga al tu nekaj struze neznam tocno ovak al ili je lezaj,iza piramide ili sami sklop piramide otisel,raspal se inace bi to sve trebalo ici lagano i nesmije nis zapinjat kad kotac okreces unazad.
Daj jos poslikaj piramidu i lamelu.
Kad kurblas jel se sve ljepo vrti i ne zapinje,izvadi svjecicu prije.
Sad struze al kad stavis poklopac nesmije lamelu dodirivat,odnosno kuciste lamele!

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
Nisi citao gore iznad slike ti pise da struze zupcanik(ovaj odmah do lamele) od lamelu, vrti se kad izvadim svijecicu solidno dobro. Sad jel moguce kad je upaljen da lamela okrece zupcanik (i kotac ) i u leru jer struzu jedno od drugo?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Da skuzil sam kasnije,i nermije strugat,ak struze nekaj se pomaknulo a to ovak nemrem zmat,jedino ti provjeri jel kaj otpusteno ili se je neki lezaj podrobil.
Sad sam videl na slici casicu lamele po kojoj struze cini mi se da je popigana i da mozda ide u 8.
Probaj ju klimat ona mora biti na tvrdo i fiksna.
U njenom centru je lezaj pa da nije on dobil po piksi pa seta i sve ima lufta kod lamele.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
proveri luft na lezajevima tog snopa i radilice. na radilici kad skines te lamele i zupcanik ima iglicasti lezaj koji hoce zezati cesto. samo pazi kako ga okreces. najbolje slikaj da nepogresis sta pri sastavljanju. pod snop mozes poturiti tanku plotnicu jos jednu dve i nda nece zakacivati. tu idu jako tanke za stelovanje aksijalnog lufta .oko 0,1-0,2 mm

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
Naredio sam vise ne struze, lamela ja fiksna mislim lezajevi su ispravni, ako vanjsku kosuljicu lamele vrtim u rikverc ona vrti veci zupcanik i lancanik ali ni ne skljoca. Ako vrtim kotac u pravom smjeru vrtnje okrece se manji zupcanik i sredina lamele, vanjska kosuljica ne. jel to dobro?

Najnoviji postovi

Na vrh