Zorane, raskupusati getribu i ugraditi potrebne zupčanike za izvod prednjeg pogona je puno manji posel, s puno izvjesnijim ishodom, od ugradne drugačijeg motora.
Ja sam to napravi na Štoreu, a nikad nisam prije tak temeljito rastavljal ni jednu getribu. Trebalo je "raskomadati traktor na tri dijela, izvaditi sve iz getribe van, uključivo i diferencijal, pa sam to uspješno napravil i traktor je išel skoro 20 let, do prije 2...3 godine, kad smo napravili generalku motora i getribe.
Ne poznam Zetora dovoljno, no nije to problem najti po katalozima, kaj sve treba.
Najvažniju pretpostavku imaš: rupa s poklopcem ispod getribe, kam se montira pogonska kutija.
To na, recimo, Universalu nije moguće, jer odljevak nema odlijane rupe ni obrađenog dosjeda.
Kad kupuješ, trebaš cijeli set: prednji most (s koljevkom, ak je Carraro, bez koljevke ak je češki most), pogonsku kutiju (izvod prednjeg pogona), zupčanike za getribu i kardan.
Dado, naravno da se bude više grijal. Zato sam i prije napisal da treba tome prilagoditi hlađenje, recimo kao na 77 (63) seriji ili čak 77 turbo(73) seriji. No, to je puno lakše nego ugraditi novi motor.
Nisam siguran, no možda su čak i rashladni sustavi na 4-cilindrašima isti, pa onda nebi trebalo biti problema s hlađenjem.
Osim toga, dodavanjem samo turbine, čak i bez preštelavanja pumpe, dobi se par ks, i puno bolja krivulja momenta, odnosno elastičniji motor, koji odaje dojam puno veće snage nego kaj zbilja ima (usporedivo sa standardnim motorom).