• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motorna kosilica

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,126
osim taj jedan put kada ju je uzeo netko drugi.
Kosilica je lagano vibrirala, shvatio sam da je malo svinut nož, kojeg sa promjenio za novi, odonda više ne drhti ali nisu vibracije onako nezamjetne kao što je to bilo prije naleta.
Komentiram samo napisano, da kosilica nakon ugradnje novog, ispravnog noža "zamjetno" vibrira. Meni je to signal da je i radilica "zamjetno" savijena. Da nije vibracije bi nestale ugradnjom novog noža, 100%.

O pogonima kotača kosilica bi mogli raspravljati jako dugo... zašto, kako itd.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,126
Ova je kosilica prošlu jesen do zadnjeg skupljala i mljela lišće po dvorištu. Danas sam napravio probni rad, potegnuo špagu, upalila je, malo crno zdimila i krepala. Više nije htjela upaliti. Morao sam ju pročačkati. Filter za zrak je bio zaštopan, neprolazan za zrak, čak s kompresorom 🙃, kroz zimu se prašina zbetonirala.
Kad je več bila u zraku skinuo sam fergazer, rastavio i svega ga ispuhao. Skužio sam da i završetak cijevi za benzin kod fergazera slini pa sam ju skratio par mm.
Iza toga je kresnula i odradila za probni rad "frizuru na dvorištu".

1000036874.jpg

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,126
Nije ovo Honda, nego Loncin.

Na sličnoj Hondi mi je prije puknuo vrat ventila nego remen. Nemam više niti jednu, od 3 Honde koje sam imao, ne volim ih zbog fergazera.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,126
Da probam. Honda ima filigranski složen fergazer. Iznad glavne dizne ima i onu dugoljastu, kao cjevčicu, s više sitnih rupica, malog promjera "kao ljudska kosa". Nema skoro tak sitne licne na žicama, s kojom bi toga vraga odštopao. Također sam uočio da se glavna dizna može sama u radu otpustiti i skakati, ne znam kako, ali meni se otpustila. Motor više nije onakav kakav je bio. Tek dok sam rastavio fergazer skužio sam tko je krivac.
Mislim da je stara Honda 190 kubika odlična. (Radi jedna preko 12 godina u nemilosti i stručnosti moje šogorice i nećaka.)
Honda od 160 kubika mi je bila tak, tak, nikaj posebno.
Još dvije Honde od 135 kubika su bile stalno šarafanje, a ja to ne volim, lijen sam i točka.
Svojih Hondi sam se riješio, radije Thorx ili Loncin, ako mene pitate.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,126
"Čačkanje" broj 2 danas:

1000036904.jpg
MTD mala kosilica... vidi se PVC unutrašnjost, skida se s 1 kom šaraf M6 i 4 kom vijaka za PVC.

1000036903.jpg

Zato volim MTD malo bolje od drugih. "Danas sam jednom gospodinu sugerirao da to smatram dobrom robnom markom."
Vidi se remen za pogon getribice, iako Vam sad izgleda šašavo ispravan je i točna je dimenzija. Njega u radu kontroliraju sajla i ove dvije opruge:

1000036902.jpg
Desna opruga je za sajlu, a lijeva vrača getribicu da rastereti remen, koji je i svojevrsni kuplung u radu.
Motor od te moje kosilice se u zadnje vrijeme zaletavao u radu, brum, pa brum, pa brum. (Jedan naš kolega na forumu se tako požalio na rad svojeg agregata za struju, prije par dana.) Ja sam demontirao danas fergazer i očistio oba dvije dizne i ispuhao sve kanale. Nakon sastavljanja radi mirno kao mala beba, brrrrrrrrrm:

1000036909.jpg

Posljednje uređivanje:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,126
Imala je supruga, pred kraj prošle sezone košnje u goricama, otkazivanje pogona kotača velike kosilice. Dovršila je s našom malom rezervnom za takve situacije, a ta velika kosilica doma, na popravak. Pukla je PVC ručica na getribici za pogon kotača. Ugradio sam svoju rezervnu s rezervne getribe i dodao novi remen. Da kupim ručicu kao takvu nema šanse. Zamolio sam zeta da mi dečki naprave novu, napravili su ju "printanjem". Budem vidio kako se to novo, isprintano, jednog dana bude držalo dok namontiram, ali po potrebi. (Suviše sam lijen jedan posao raditi dva put...)

1000036906.jpg

:ppozdrav:

Najnoviji postovi

Na vrh