Pogledaj na youtubu, imaš sigurno videa na kojima je prikazano mjenjanje semeringa.Što se tiče svjećice i ona bi mogla biti problem ali koliko znam simptom za svjećicu je da motorku ili kosilicu(znam iz iskustva) uopće ne možeš upaliti. Inače sada imam dvije polovne svjećice pa sa njima probavam.
Ova motorka radi čak i koju sekundu kada spustim gas.
Inače ovo je krenulo unazad godinu dana, znalo mi se poslije jakog gasa gasiti motorka. Nisam na to obraćao pažnju jer je opet normalno radila samo je to bio problem, jaki gas i kada naglo spustim gas ona kao da staje ali opet jaki gas i ona radi.
Da li mogu semering sam zamijeniti?
Imaš problem sa pilomDekompresor je sigurno bio u kvaru jer ovaj ne pušta na sklopu. Moguće da su brtve ili semerinzi ali onda mora u servis. Ispušni lonac prohodan.
Ono što mogu primijetiti je da svaki put treba čoka da upali i radi kod jakog gasa pa je možda problem i u karburatoru. Možda ne baca dovoljno goriva jer čim spustim gas ona se gasi.
Evo svaka ti čast, da mu nisi rekao nebi znao. 🤣🤠Imaš problem sa pilom
Ti ćeš mu riješiti. Ti si majstor.Evo svaka ti čast, da mu nisi rekao nebi znao. 🤣🤠
Gde si ti nasao tolike srafice za stelovanje na karburatoru, e kad bi se to tako stelovalo gde bi nam bio krajCrijeva čvrsto na svom mjestu, nikakvih curenja. Očistio sam rupicu za odzraku ako je to ono mjesto gdje ide crna cjevčica.
Inače sada radila bez prestanka ali sam gornja dva šerafića smanjio da vidim hoće li raditi tako i opet se gasi. Vratio sam šerafiće do kraja otvorene kako su bili ali opet se gasi kada spustim gas. Ne znam šta bi joj moglo biti osim da gubi kompresiju moguće na tom semeringu ili je karburator otišao. Nisam još stigao do semeringa čim to napravim javim.
Imam problema sa pilom ali nakon 14 godina bez kvara. Tako da je to uredu što se životnog vijeka tiče nego sada sam u dilemi da li kupiti novu motorku ili popravljati ovu. Ako će me doći popravak 500-700 itd kuna bolje to uložiti u novu. Zato pitam za savjet a i malo se učim mehanici.