• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motorne pile-STIHL, oliti po naški ŠTILOVKA!!

kec-m

Član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
465
Ja sam več pisao o tom problemu ..ako ne upali od prve ruke ti isčupa kad povuče benzin .
Na njoj je otišlo paljenje ..tad je tata naručio u unikomercu( sthil zastupnik za ovo područje) novo ..ali ne orginal nego zamjensko jer je bilo jeftinije
Ja ne znam i ne sječam se kako je prije palila ..tako da brijem da je možda struja problem tj. rano paljanje
Na sve to sam kasnije saznao da ima dvije vrste magneta ...neki čak imaju dva utora za kajele ..nisam još stigao oko toga petljati jer još nisam našao način kako provjeriti kut paljenja kod sistema bez platina .

Nije nju problem upaliti (je mom tati) ja joj mogu isčupati špagu na silu ..kao kaj veli šanana ...ali nije to TO , Trgam stvari koje nisu bezazlene ..najviše moj ručni zglob .
Nadalje da je moglo bez , ne bi na novijem modelu MS640 stavljali dekopresor .
Jel imaš elastostart (rastezljivu ručku) ili zavezanu špagu direkt na ručki za paljenje ? To kaj čupa ruke čupa svaka ako ne držiš čvrsto ručku .

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Jel imaš elastostart (rastezljivu ručku) ili zavezanu špagu direkt na ručki za paljenje ? To kaj čupa ruke čupa svaka ako ne držiš čvrsto ručku .
Mžda nisam ni dobro objasnil ..imam filinga da hoče kontra uplatiti .
Frend mi ima isto takvu ali puno više izrađenu .. čini mi se da njegovu kurblaš kao da ima dekopresor ..nju mogu upaliti u zraku ..dok ovu nema šanse .

kec-m

Član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
465
Ja imam 064 isto je dosta oštra na paljenju . Kupil sam je nije imala odnosno bila je strgana guma u ručki na špagi . Dok sam stavil novu ručku s gumom i špagom druga priča .
Kak pila radi na ler gasu ?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Kak pila radi na ler gasu ?
Bum ti odgovoril mada ne mješaj to s težinm paljenja .
Sad pila radi samo na ler gasu ...ne prima gas ..i čeka servis ..ima se druga tako da je pošteđena .
Ali nikad ona nije radila OK na leru ..nikad je nisi mogao ostaviti na podu i promjeniti kladu na konju ..ona bi krepala ..ako i ne na podu krepala bi kad bi je primio u ruke i dao gas .
Odvijač mi je včubama kao popaju lula .ali ne popušta ...

kec-m

Član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
465
More biti da je fulano paljenje ali je to sitno kaj se more fulati . Da ima druge kajle ili utore fulal bi 15-20 stupnjeva nebi ju nikad upalil. Kad buš imal volje poslikaj paljenje možda bumo pametniji .

stefanmkd

Član
Tu od
8 Ruj 2010
Poruka
417
A kako da ja prekotroliram svoj kut ?
To znači da ti pališ sa čokom ali na ler gasu?..ako da dali ti se čini da tako lakše ili teže upali

Da cok i ler gas, uvek tako pali a dal je lakse neznam nikad nisam ga palio s gasom jer nije bilo potrebe, kad nece da pali desi se da presisa zbog sjebane svecice ili nesto oko struje.
A kontrolu kuta....:roll: neznam ni ja

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Ak sumnjaš na prerano paljenje, jel ima tendenciju pregrijavanja:scratch....Makar i to kaj veli kolega, dal bi uopće mogla zapaliti da su vrste paljenja pomješane...uske su to vrijednosti.
A ono sa stroboskopom, kaj smo pričali, to ti se ne sviđa?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
A ono sa stroboskopom, kaj smo pričali, to ti se ne sviđa?
NIje došlo na red ...
Tja mora postojati način..oznake ...mjerilo ..koji vrag ..kak bi to oni postavili za crtačom tablom?..izračuni , proračuni ..?
Ili preostaje jedino stroboskop ...:oops:

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Ma slažem se u potpunosti, mora postojati nekakav proračun, al ne zaboravi da se na kraju sve to laboratorijski mora iztestirati "in vivo"
Umjesto cilindra metneš šerafe i rastegneš kuhinske gumice kroz oko klipnjače i ništ ti ne mlatari

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
To ti može biti X stvari .Omjer goriva i zraka , stupanj kompresije , stanje membrani na karburatoru , uglavnom . Pošto je 280-ka novija pila ne vjerujem da je lošija kompresija , preostaje karburator - treba ga probati naštelati . Mogla bi biti i kakva smet u karburatoru....... Dekompresora 038 nema sigurno a najvjerojatnije ga nema ni 280 .
Kak pali 280-ka dok se hladna pali ?

Ma niste vi mene izgleda dobro shvatili....no ništa zato...

Obadvije pila pale odlično i tople i hladne, kaj se toga tiće sve štima, nikakvih problema nemam s paljenjem.
Mene jedino interesira zašto se na staroj 038 lagano poteže špaga, a na novoj 280 malo teže kad se pali, bila ona topla ili hladna, naravno govorim o paljenju bez čoka što se tiće 280, s čokom se puno lakše povlači..

zbog toga sam pitao u vezi dekompresora dal ga imaju ili ne i jel ima on kakve veze s time :)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Obadvije pila pale odlično i tople i hladne, kaj se toga tiće sve štima, nikakvih problema nemam s paljenjem.
Mene jedino interesira zašto se na staroj 038 lagano poteže špaga, a na novoj 280 malo teže kad se pali, bila ona topla ili hladna, naravno govorim o paljenju bez čoka što se tiće 280, s čokom se puno lakše povlači..

zbog toga sam pitao u vezi dekompresora dal ga imaju ili ne i jel ima on kakve veze s time :)
Dekopresor nije automacki ..njega treba rukom uključiti a sam se isključi kad kresne motor

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316

a da možda staviš na 038 novi klip karike i cilindar:D vjerujem da bi se i na njoj puno teže povlačila špaga:weedman:
zanči ovdije ciljam na samu kompresiju!!!
dok je na novoj sve "novo" a ova 038 stara-koda uspoređuješ mamu i kčer:mrgreen:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Hehehe....a onda nemaju dekompresor niti jedna niti druga, samo klasičan čok :)
Ma kaj če 38-ci novi klip i karike kad puca od snage ;)
Ja samo velim da je to stara škola motorke i da je to zakon....ona samo tokče :D

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Hehehe....a onda nemaju dekompresor niti jedna niti druga, samo klasičan čok :)
Ma kaj če 38-ci novi klip i karike kad puca od snage ;)
Ja samo velim da je to stara škola motorke i da je to zakon....ona samo tokče :D

Dečki kakve je kvalitete Stihl 038 av? Postoji mogućnost kompenzacije i pitam malo? jel jaka? ima li mana i kojih?

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
4,5 konja i 61,5ccm8)
Dal je jaka ovisi kaj buš delal znjom.Za nekaj je možda i pre jaka....
Mana joj je kaj treba znjom delati :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
4,5 konja i 61,5ccm8)
Dal je jaka ovisi kaj buš delal znjom.Za nekaj je možda i pre jaka....
Mana joj je kaj treba znjom delati :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
kaj nije ona na joystick:confused:

kec-m

Član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
465
Dečki kakve je kvalitete Stihl 038 av? Postoji mogućnost kompenzacije i pitam malo? jel jaka? ima li mana i kojih?

Mana joj je kaj nema lasera ugrađenog i kamena .

Najnoviji postovi

Na vrh