• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motorne pile-STIHL, oliti po naški ŠTILOVKA!!

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Pozz. Dali netko od forumaša ima možda auspuh i haubu za Stihl contra?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,955
Kak kod mene nikad normalnog kvara tak je i stara Stilovka ostala bez iskre . Nakon skidanja poklopca ustanovil sem da je propeler usisal nekakve kukce koje je magnet samljel i kad su se osušili jednostavno iskre nije bilo . Nakon čišćenja magneta i podešavanja razmaka bobine starica opet rokče .
 

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,429
Došla opet jedna 056 u krepanom stanju,razlika od one koju imam inače jednak model i godina ali svejedno razlika je druga radilica bez grebena za platine,drugo palenje i magnet-interesantan magnet napis stihl sweden.Razlika je i u lančaniku i koraku ova ima 3/8 a ona 404.








 

mranderson

Član
Tu od
26 Ruj 2016
Poruka
135
heh sad, jel bio alkohol ili ne, vjerojatno je :icon_wink: ali mislim da se to 'normalnim' radom ne može napraviti.
Po meni je to bilo ili pad, ili prelazak kotačem preko mača...
 

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,429
Ovaj od koga sam je kupio kaže da je to njemu uspelo napravit,kao drvo stislo mač i uzeo drugu pilu da odpili malo više od ove.No majstoru je uspelo da sruši ali je drvo palo preko ove koju je rešavo,kak sam dečka videl nije baš neki koji više radi u šumi.Skrivilo je mač,lanac,prednju ručku i odlomilo dio haube i plastičnu ručku kočnice.Ja sam je kupio što trebam klip i cilindar koji je kao nov na njej.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,992
I mene zapala jedna mala nedavno... Donesel kolega jer mu je pula opruga koja vrača gas.
Nakon kaj sam to rešil navratil je jedan drugi kolega koji se inače bavi šumom, kad ju je videl komentiral je: krv ti.... kakvi su to nekad ljudi bili ....



 

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,955
Takva 70-ka je oženila mog rođaka kad je tast videl kaj sa njom radi po šumi odmah je dal pristanak da mu bude zet :icon_thumright::icon_thumright::icon_thumright::icon_thumright:
 

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,955
HE HE vjeruj da je više nego dobar svojoj ženi i oboje su nadživeli pilu , pilu utamanila bukva i to kad je podmladak počel piliti .
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,992
Ženi je kad ju treba, ko bi bog takvog medveda hranil? kad more tak delati more i potegnuti za stolom.
A kak je tastu?
 

markony

Član
Tu od
1 Kol 2011
Poruka
357
Sa tim pilama je rdio moj otac i njegova generacija,sad je u recimo kasnijim godinama i još uvjek maše sa MS 660 koda je igračka
 

mranderson

Član
Tu od
26 Ruj 2016
Poruka
135
jebiga, nisu prije niti tvoj otac markony, niti moj išli na wc sa autom, niti su jeli ta sranja iz dućana.
Priča meni od šogora tata, kad je došel iz vojske, da je dignul 120kg 20 put iznad glave!
I da se razmemo, nije to 'lovačka' priča, tata od šogora je još dan-danas u formi, nije ko prije, ali je i za više od respekta!

A ne današnji 'dečeci', ti miša, imaju cijelu 'piksu' gela u kosi, a kad treba nekaj zdignuti s poda, ili nataknuti na onu stvar :icon_fU: e onda im je i 60kg previše :icon_rolleyes:
 

markony

Član
Tu od
1 Kol 2011
Poruka
357
Dečki koji rade svakodnovno u šumi,vjeruj da su zavidnoj kondiciji i snagi,moji sjekači većinom rade sa MS 661,je moderna ali nije tako lagana kad ju držiš cjeli dan u rukama.Da ne pričamo o ljudima koji vuku sajle,a na ramenu po 8 lanaca ili omči i tako uzbrdo nizbrdo.Uz to je uvjek i pila negdje pri ruci ako treba još nešto presjeć,oni imaju MS 441 koja je isto moderna,"lagana" ali i sa njom treba iz dana u dan po cjeli dan radit.Pile su bile prije dosta teže,to je istina,ali danas se sa lakšim pilama izrađuje veća količina robe,tako da kad zbrojiš i oduzmeš tu je to negdje.
 

David79

Član
Tu od
9 Pro 2016
Poruka
160
Suma je i inace tezak i mukotrpan posao. Za ni nemos nac nikog za sumu. Nisu problem, svaka ce u pravim rukama napravit nekog posla. Sve veci su problem ljudi..
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Radili bi i još za to primali plaću... Pa to nema nigdje.

Samo stari šumari su sa 55 - 60 godina "umorni" ljudi, a vidi ove što su se školovali i sjedili po kojekakvim uredima, igraju kao čigre. Primjer Baba u svatovima u zagorju, 86 godina, pleše na plesnom podiju, sigurno od "teškog" života...
 

Najnoviji postovi

Na vrh