• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motorne pile-STIHL, oliti po naški ŠTILOVKA!!

Ivan45

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2021
Poruka
119
Ja sam falio temu, to je istina, ali ako znaš odgovor zašto ne odgovoriti i pomoći? Uglavnom našao sam neku firmu koja prodaje i original i zamjenske dijelove

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,619
Nema na čemu. Kod traženja pomoći na forumu, najbolje je odmah dati što detaljnije podatke. U konkretnom slučaju bi to bil model (oznaka) motora.

Ivan45

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2021
Poruka
119
A znaš kakvu, 3 litre. Čim ju hvalim i preporučam :hahah:
Muha, oprosti, u ovoj temi smo pričali o UZV kadi, mogu li postaviti ovaj post?
Jeli pametna ili glupa ideja oprati klip u UZV kadi, ima jedan video na youtube, skroz ok? Jeli to iko radio..ja ću kupiti 6 litara uzv kadu, bolje da je malo veća

popopboat

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2021
Poruka
161
Jeli pametna ili glupa ideja oprati klip u UZV kadi, ima jedan video na youtube, skroz ok?
Ma peri klipove u čemu god hoćeš, neće im ništa... Ako su guseni osuši i našpricaj wd-om ili nečim da spriječi stvaranje hrđe...

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
I meni su na trimeru zamijenili rasplinjač, jer nisu mogli dobiti stabilan ler gas, nekih 350kn, pisal sam o tome.
Rekoh, a zakaj ga niste rastavili i oprali? Pa kao nemaju UZV kadu...
Radi se o servisu Trgo-Agencija
Jel se nisi upustio da nađeš problem i da ga ti riješiš. Jest da je to nekad i vremenski problem.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
@smilan, nikad nisam kopal po 2t motorima i njihovim rasplinjačima.
Ono za kaj nisam siguran da znam, ne usudim se dirati.

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Meni je jednom vrisno karburator na 357 xp. Serviser koji mi je i pajdo inace, mjenjo membrane,iglice i prao u kadi. Nista pol gasa i amen. Onda mi narucio drugi,pita oc oridi koji je bio neki 450 kn ili kineski zama,reko aj daj zama i kak je metnuo bio na njoj dok ju nisam prodao

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Uv čisćenje je nepotrebno za karburator. Problem uvjek bude mehanicko trosenje, koje treba prepoznati. Promjena menbrana nemora da znaci da je uspjesan popravak karburatora. U posljednjih desetak godina na trzistu su menbrane koje nisu dobre. A onda je nemoguce naprsvit dobro stelovanje i ravnomjeran rad. Jos kada oslabi elektronika. I pojavi se problem sa oduškom rezervara. Sve sam ja to istestirao, na svojoj husg 61, alik kad se mehnicki osteti, istrosi leptir gasa, onda je bio problem ustelit ler gas. Promijeni stavim od 365 sa nekim korekcijama, i sve opet radi.

Ivan45

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2021
Poruka
119
Ja nakon što su mi zamjenili karburator, a ne ga popravili, sam od tada uvijek kad imam problem otvorim karburator, sredstvom za čišćenje karburatora operem, promjenim membranu ili pumpicu za gorivo, sastavim ga i radi..a prođem dosta jeftinije

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Ja sam falio temu, to je istina, ali ako znaš odgovor zašto ne odgovoriti i pomoći? Uglavnom našao sam neku firmu koja prodaje i original i zamjenske dijelove
Zato jer ljudi logički misle da ti trebaš klip za motorku kad pitaš u toj temi.
A danas sutra kad bu neko trebal klip za lombardinij misliš da ga bu tražil u temi o pilama?

Muha, oprosti, u ovoj temi smo pričali o UZV kadi, mogu li postaviti ovaj post?
Jeli pametna ili glupa ideja oprati klip u UZV kadi, ima jedan video na youtube, skroz ok? Jeli to iko radio..ja ću kupiti 6 litara uzv kadu, bolje da je malo veća
Pa čiščenje frgiča ima smisla i logike u temi o pilama jer pila taj dio posjeduje tak da ...

Ne vidim korist pranja klipa u kadici, ako baš želiš čelo možeš ispolirati (tu več ulaziš u fazu tjuninga), a oprati ga možeš nitrom ivasolom, vodom... Klip se ionak podere da je premali, ili se oštete utori za karike, rupa za bolcn .... i nema potrebe još ultra zvučno skidati s njega.
U kadi se čiste kanali i dijelovi koji imaju nedostupna mjesta.

6 litara kada je ko cukor, kad skineš vodilicu staviš cijelu pilu u nju, ne treba ju ni rastavljati i izađe van nova 👌

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Priajtelj ne vidim svrhu pranje klipa na način koji to misliš ti delat, već je muha napisal da se klip istroši i pojedu se zazori od karika, ja kad to idem delat malo ga tek tolko očistim sa finim šmirglinom i operem sa penzlinom i naftom, ili benzinom. I ispušem ga dobro, al to nije po peseu, ali kaje tuje. I kad ga vraćam u cilindar namažem ga uljem.

Ivan45

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2021
Poruka
119
Ja u benzinu..nego sam pitao jer ima 200 videa po youtube gdje ljudi govore da se nemogu uništiti ili šta već..u benzini sam uvijek to radio i bit će tako

Najnoviji postovi

Na vrh