Ms 380 imam nema tih problema prije toga smo imali 056 tu nisi mogao zagusit da si htio spora a jaka a samo ide...Nije da mi je ovo prva motorka ....To još nisam nikada čuo da netko ima takav problem i da je pila odgovorna za navedene probleme. Prije bih rekao da je do operatera, kako je već napisao kolega #smilan, i u potpunosti se slažem sa tim.
Ma isprobano vise puta ne vrijedi....di kolega brusi lance?...
naime, ta pila najvjerojatnije podrezuje, a onda može piljevina naštopat vodilicu jer je lanac iskrenut...
kupit novi lanac i novu vodilicu i probat...
U servisu mijenjaju dijelove a ne rade da vide kako to ide i to rade na osnovu simptoma koje neko predoči. Dali si ti predočio dobre simptome. Princip rada kvačilo je na osnovu brzine I normalno je kad je na malom broju obrtaja da nemože pokrenut opterećen lanac. Dali osjetiš u punom gasa da kad režes da ti pada broj obrtaja motora ili broj obrtaja lanca. Novi lanac moraš zalagat koliko pila može iznijeti, samo malo stiska i staje. Pila se u radu oslanja na držač i preuzima malo prednjim dijelom vodilice malo zadnjim, uz konstantno držanje maksimalno gasa.Ajmo onda ovako vidim da me ne razumijete uopce bila je i u sthil servisu pa nista nisu napravili. Rezes deblo promjera 60cm npr kladu u metrice i krenes rezat rez ako dodes npr do pola reza i pustis gas ona nema sanse da pokrene lanac. Isto se desava sa novim lancem moras ju drzat na rukama jer ako ju pustis ona stane...
Nažalost nigdje ga nema za kupiti pa sam mislio ako netko od članova ima a da mu netreba.Ima servis!