Alkaten + nakraju par metara fleksibilnog crijeva za spojiti na pumpu?
Tako ja planiram napraviti
Pozdrav cijenjeno pučanstvo poljoprivrednog foruma Novi član ovdje. Trebam kupiti motornu pumpu za navodnjavanje pa tražim po bespućima interneta korisne informacije.
Gledao sam dosad Tomos motorne pumpe sm2, jednu sam polovnu u odličnom stanju mislio kupiti za 1000kn, ali mi izmakla u zadnji tren.
S obzirom da ljudi oko mene imaju samo tomos pumpe većinom centrifugalne, a poneko i samousisne, ne znam kakve su druge vrste pumpi i druge marke.
Gledam trenutno HONDA WB40X (7ks, 2 cola) koja se prodaje nova za 1200 kn.
Valja ti ta pumpa wb40x jer vrlo malo mogu naći o njoj na internetu. I kolika joj je realna cijena ako je nova?
Ko i svi strojevi iz bivše države, valjda se je i ona raspala jer više nitko nije dotezao po puštene šerafe nit je točio gorivo.održavanje se svodi na točenje goriva i kontrolu šerafa koji od vibracije popuste...i gotovo.
Ma nisam mislio preko 150€ dati za tu stavku. Zavisi je li polovna ili nova. Za polovnu Tomos možda i manje (ovisno od stanja) , a za novu možda malo više. Uglavnom oko te cifre se vrtim.Ima puno modela od Honde, imaš Makitu, imaš Yanmar koje su top, ali i koštaju. A do kolko love kupuješ onda?
tomos smp2 i miran si...
kad buš ju kupoval, natoči joj vode i kad je upališ stavi ruku na usis...ako ti ostavi trag na ruci, znači da je ispravna i samousis je ok...
održavanje se svodi na točenje goriva i kontrolu šerafa koji od vibracije popuste...i gotovo.
Ko i svi strojevi iz bivše države, valjda se je i ona raspala jer više nitko nije dotezao po puštene šerafe nit je točio gorivo.
Ovako nešto.....Kakve dihtunge?, semering, mehaničku brtvu, brtve poklopca....