Moja SMP2 potrebna mi je samo za pretakanje vode sistem VAMO-TAMO i punjenje atomizera u voćnjaku.
Danas uzeo crijevo 25m duž, 845 kn fi 50mm.
SMP2
Uploaded with ImageShack.us
jel ta pumpa šta radila ,svaka čast na održavanju ko nova je
Moja SMP2 potrebna mi je samo za pretakanje vode sistem VAMO-TAMO i punjenje atomizera u voćnjaku.
Danas uzeo crijevo 25m duž, 845 kn fi 50mm.
SMP2
Uploaded with ImageShack.us
jel ta pumpa šta radila ,svaka čast na održavanju ko nova je
Vidiš pametno kada spustim u bunar korpu vuće blato,tu bi trebalo napraviti neki graničnik da neide do dna?
Kako bi on trebao izgledati?
Onaj sistem bubanj od Veš mašine mi daje ideje ali je nekako glomazno za transport.
Naime u mom selu bunara ko u priči,potoka nemamo,jezero nesmijemo.
Ljudi me zovu da ja ispumpam bunar,meni voda treba a njima treba hitno da netko ispumpa bunar,na obostrano zadovoljstvo.
Neznam koliko su duboki bunari pa korpu pustim u mulj,znaći trebam neki sistem da usisna korpa ne dira dno i da vuće samo vodu.
Vidim, ta pumpa nije puno radila.....takvu ima deda, mislim da nije niti razradu prošla.
E sada kod ove rečenice me zanima?
kako sam do sada sve dvotaktne motore razrađivao sistem pola rezeorvara u leru,pola s manjim gasom a drugi rezeorvar lagani poslovi.
Pitao sam prodavača i servisera oni su rekli da nesmijem dugo ostaviti bez vode najduže 5 min,jer to Ok ili trebam duže bez vode razrađivati?
Nekako mi žao odmah u veliko opterečenje terati ali moraš kada vuče vodu.
Nemam pojma kako je djed razrađivao svoju, zadnji put je paljena nekoliko godina prije mopg rođenja...:mrgreen:
Ne pumpu nikako nesmiješ ostaviti da radi bez vode. Ona je hladi i podmazuje, mislim na pakung pumpe.
Najbolje je razraditi sa nešto, al zaista malo, jačom mješavinom(zavisi i od ulja, ne koristiti sintetiku za razrađivanje). najbolje bi bilo je stavit da prepumpava nešto di možeš koristiti što krače crijevo, npr bačva, jezero, pa nek cirkulira, sa malom visinskom razliko. Jer ona si sama regulira gas prema opterećenju.