• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motorne pumpe za navodnjavanje

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,186
@sime01
Pozdrav, vidi se da pitaš i želiš znati puno odgovora, na jako puno pitanja. Dopusti mi malo slobode da ti predložim nešto kao: probaj prvo upaliti pumpu s punom odlaznom cijevi i "zapamti situaciju". Onda probaj upaliti s praznom cijevi. Poslije toga razmisli o viđenome, ti si na mjestu zbivanja i događanja. Mi smo negdje, tko zna gdje, daleko od tebe i tvoje pumpe. I mi učimo kroz pokušaje i promašaje, nismo mi drugi ništa drugačiji od tebe. Ti si zapravo u prednosti, makar to sad ne kužiš. Budeš ti to prokužio i doveo na svoj maksimum i optimum, makar uz poneki promašaj, ali svi smo tako učili i naučili. Želim ti da uspiješ.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,735
Uzmi gajbu hladnog piva i sjedi ispred pumpe, gledaj u nju, pomalo pijuckaj i razmišljaj kako pumpa radi i gdje ti eventualno griješiš. Tako rade stari kinezi, doduše bez gajbe. :ppozdrav:

Sad pišeš da pumpa povuče za par sekundi, a prije nije htjela. Što se desilo? Pumpa se predomislila, operater je napravio nekakve promjene ili nešto treće? Kao što je rekao kolega Plus - ti si kod pumpe i nešto radiš sa njom. Što? To samo ti znaš, a mi bi trebali pogađati i davati pametne savjete. Joj, joj.

Posljednje uređivanje:

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,413
Pa napisao je čovjek da je podigao izlazno crijevo dok je napunio sistem kako sam mu i savjetovao.
Šta nitko od vas nije nekad imao problem pa odmah posprdno odgovarate?

sime01

Novi član
Tu od
16 Srp 2025
Poruka
13
Caka je u tom da puno pomogne kad se digne izlazno crijevo da voda koja se ulijeva u pumpu ne istoce u crijevo.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,735
Eto, sad sam i ja opet nešto novo naučio. Koristim takvu pumpu jedno pet godina i za to nisam znao. I danas sam navodnjavao. Mjerio sam, trebalo joj je 25 sekundi da digne vodu sa 6 metara dubine. Izlazno crijevo nije bilo dignuto. Pumpu zalijevam do vrha, ali uvijek malo iscuri u odvodno crijevo i to joj nije nikada smetalo za dizanje. I tako pet godina. Imao sam samo jedanput problem sa dizanjem vode kada je otišla gumica na vatrogasnom priključku. Sretno ti bilo dalje sa pumpom.

sime01

Novi član
Tu od
16 Srp 2025
Poruka
13
Moguce da i meni malo vuklo zraka na usisu. Rebresto crijevo se samo natakne i stegne selnom. Ta rebrasta crijeva su dosta kruta i teze brtve od gumenih.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,735
Moguće? Prije bih rekao vrlo vjerojatno. I još bih rekao da nije caka u podizanju crijeva. To ti tvrdim iz višegodišnjeg korištenja takve pumpe. Ne govorim na pamet. Siguran sam da ćeš i ti to sve pohvatati nakon što isprobaš sve varijante. Sretno. Neću se više javljati na ovu temu. Bitno je da pumpa radi kao i susjedova. :ppozdrav:
I da, obična šelna na rebrastom crijevu neće odraditi posao. Tu moraš imati širu, jaču šelnu na šaraf da ju možeš muški stegnuti.

Najnoviji postovi

Na vrh