T
Tomazy
Guest
ama u malinjak mi ulaze zvjeri razne od fazana,zeca, pasa, magarca... ma bilo svega, pa 1,20 m a, najrađe bi farmer žicu uzeo
Smiljan kaže:Ima jedan recept primjenjen u praksi za vocnjake na osami. Razbacati po vocnjaku ujesen iznutrice raznih zivotinja. Malo degutantno, ali to privuce lisice, pse i ine predatore, a tamo gdje su lisice, nema zeceva
Pozdrav svima, malo da osvježim temu jednim pitanje, dali netko zna kako se kreću cijene farmer pletiva u susjedni, državama ( srbija i mađarksa). Trabo bi ogradit 3 voćnjaka ljeske te mi treba nekih 600m po parceli . Visina bi bila 125-130 cm i gore dva reda bodljikave, nadam se da bi to bilo dovoljno za zaštitu od zeca
Pozdrav svima, malo da osvježim temu jednim pitanje, dali netko zna kako se kreću cijene farmer pletiva u susjedni, državama ( srbija i mađarksa). Trabo bi ogradit 3 voćnjaka ljeske te mi treba nekih 600m po parceli . Visina bi bila 125-130 cm i gore dva reda bodljikave, nadam se da bi to bilo dovoljno za zaštitu od zeca
ma i on se djavolak provuce ispod . jedan sistem mi se mnogo vise svidja sto sam video kod mnogih u poslednje vreme. oko stabla namotaju 1m visine pletenu zicu . tako da nemoze od zice glodati deblo. mi smo ranije imali 1,5 ha vocnjaka i ogradjivali i nije vredelo. ovaj sistem jos nisam video da se neko pozalio jos a i mnogo je isplativije. jedino ako branis od dvonogih [ lopova] tu nepomaze nista sem dvocevkeMa srne nisu taki problem, one kad si zacrtaju da tu moraju proć one prolaze, isto tako i jelenska divljač, mene više brine zec, on mi je najveći problem