• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

mtd001

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
njami njami i onda lagano:drinkers:
to se podrazumjeva.....
Odlične slike :prayer: To je pečenjara multipraktik roštilj, peka, samo fali ražanj da se uz to vrti :lol:
radi se na tome....
I veličina je dobra tu stane i celo" prase"od 80-90 kila
vidi se iz priloženoga.....:lol:

Posljednje uređivanje:
G

GROF

Guest
., pozdrav prijatelju mtd!

., pa ča reć?, vode izgljedaš ko pravi pravcat maneken zidani roštilja., jebote., ako te vididu VI profesionalci ča zidadu te i takove pecare, uzećedu TE za reklamiranje isti!!!...

., lipo, lipo., svaka TI čast, ovo ča si napravil moraćemo te iskopirat!!!...

., aj Bog!, čitamo se ...

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
ma kakvo prase ,stane tu lagano june bez repa od 300kg i kako se polako peče tako ga gladan narod reže i samo dobra konobarica da napoji žeđan puk ovoforumaški:axe::partyman::partyman::partyman:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
ma kakvo prase ,stane tu lagano june bez repa od 300kg i kako se polako peče tako ga gladan narod reže i samo dobra konobarica da napoji žeđan puk ovoforumaški:axe::partyman::partyman::partyman:

vidiš,nije loša ideja.....:scratch

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
., pa ča reć?, vode izgljedaš ko pravi pravcat maneken zidani roštilja.,

da se samo nadovežem, svaka čast!! prva fotka tebe u komadu, i najoriginalnija fora sa namještanjem za fotouradak!!
a usput si provjerio konstrukciju, i dal če pečenju bit ugodno unutra :lol:

gledao sam jedan dan sa ceste dal se vidi pečenjara, pa sam skoro sletio s ceste sa skuterom...

njami njami i onda lagano:drinkers:
ma kaj lagano, kad se drugi leptir otvori u karburatoru, sam gas!!
:lol:

:partyman: :partyman:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
gledao sam jedan dan sa ceste dal se vidi pečenjara, pa sam skoro sletio s ceste sa skuterom...
:

ne može se vidjeti sa ceste,u dvorištu je,vidi se samo stari roštilj....:lol:
a mogao si se javiti i navratiti....mudrac....
1552xy8.gif

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
a juril sam na ručak pa sam razmišljal, bi stal, ne bi stal,
al ova sotona iz 7 kruga pakla je prevladala, pa sam ga išal nahranit :lol:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
zato sotonu moraš prije nahraniti pa si miran...:lol:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Uploaded with ImageShack.us

toliko od jučerašnjeg slavljenja martinja...

A gde se ovo na sliki ispeklo? Jel to ti zatvoriš i onda na njemu zapališ vatru? Kako onda znaš kad je pečenje gotovo? Kontroliraš li nekako? Ili si tak dobar kuvar da znaš od prilike kolko vrijemena treba i eto gotovo.?
Ovo na sliki mi jako ukusno izgleda. Njami! Postao sam gladan :scratch

Ovakvu pečenjaru, ovako doteranu još nisam nigdje vidjel. Pravi ste majstori!

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
A gde se ovo na sliki ispeklo? Jel to ti zatvoriš i onda na njemu zapališ vatru? Kako onda znaš kad je pečenje gotovo? Kontroliraš li nekako? Ili si tak dobar kuvar da znaš od prilike kolko vrijemena treba i eto gotovo.?

Peka njam, njam
91.gif

Firemanpeter što vi ne koristite peku? :shock:
Staviš sve u tepsiju (meso, krumpir i ostalo po izboru) poklopiš sa pekom i staviš na to žar, a sa strane u pripravnosti treba imati vatru i novi žar. U početku možda zagori ali sa vremenom se naučiš koliko treba biti poklopljeno ;)

A kad tek probaš pizzu ispod peke mmmmm...
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=6JEAe-NZhKs[/YT]

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Ma jok, kod nas se to ne upotrebljava. Na žalost :?. Nisam još nigdje to video. Kod nas samo roštilj, može i ploča od marmora pa da se gore peče. A vidim da se u peki super ispeče. Dobra vam je ova vaša peka, nema šta.

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
Ma jok, kod nas se to ne upotrebljava. Na žalost :?. Nisam još nigdje to video. Kod nas samo roštilj, može i ploča od marmora pa da se gore peče. A vidim da se u peki super ispeče. Dobra vam je ova vaša peka, nema šta.

Na motor i u Hrvašku :D
Budemo ti pokazali kako to ide, poneseš si odmah jednu peku doma i još upoznaš nekoliko forumaša.

Posljednje uređivanje:

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,805
samo da doma dođem pa da stavim slike od peke pa da vidiš kak se kod nas jede, inače mi imamo normativ od barem 1kg(mesa) + ostalo po osobi:mrgreen:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907

evo petre,ovdje se je peklo,pokriveno žarom....

prvo založiš vatricu gdje ćeš staviti peku,tako da ti se cigla ugrije da ti peče odozdo,a poklopac staviš da ti visi iznad vatre da se dobro ugrije...nešto kao na ovoj slici,samo što nema vatre....

e sad,kada se napravi žar,pomakneš ga na stranu i na to mjesto staviš tepsiju sa mesom i poklopiš,te onda onaj žar staviš po poklopcu i naokrug....
to pustiš tako da se peče oko 30-40 minuta,ovisi kakvo meso pečeš,tada makneš žar,digneš poklopac,okreneš meso i promješaš krumpir,ja još dolijem 1dcl bijeloga vina da poboljša okus,te ponovo poklopiš na 30-40 min..i to je toooo......
svlvsj.gif

s obzirom da sam tako nešto prvi puta zidao,dobro je i ispalo....
A kad tek probaš pizzu ispod peke mmmmm...
čitao sam da za nju cigla mora biti jako vruća i da se peče max. do 7 minuta...

Posljednje uređivanje:
Z

zetor4718

Guest
pozdrav kolega,zanima me kako te služi motrka husqvarna 365 jer nedavno sam i ja kupio takvu...a što se tiče peka ja sam tek ove godine počeo malo peći u njima i stvarno je super a još tko se kuži više od mene taj sigurno radi čuda pod pekom

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,805
pozdrav kolega,zanima me kako te služi motrka husqvarna 365 jer nedavno sam i ja kupio takvu...a što se tiče peka ja sam tek ove godine počeo malo peći u njima i stvarno je super a još tko se kuži više od mene taj sigurno radi čuda pod pekom

evo na ovo pitanje mogu i ja odgovorit pošto imam istu takvu motorku. Kupio sam ju prošlo ljeto i do sada sam spremio sa njome drva za dvije zime, otprilike nekih 60 metara i mogu reći da sam super zadovoljan sa strojem. Za sada ni najmanji problem nisam imao. Imam i malu 137 snage 2 ks staru 4 god. i sa njome nikad ništa. Sad već i drugi lanac pri kraju a na njoj još orginalna svijećica i nikad nikakvog štelovanja nije bilo.
@mtd001 nadam se da se ne ljutiš kaj ti se petljam u temu a petljat ću se i u narednom postu:mrgreen:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907

a kaj da ti kažem,u 9 godina koliko je imam,a radim godišnje oko 30 metara drvi,nije bilo nikakovih kvarova,osim što sam sfrkao mač ali to je moja greška...
za tu snagu i težinu,super pila....uloženo-dobiveno,tada nije bilo povoljnije...
mane
Evo ovako to izgleda kod mene
to bi trebalo malo bolje pogledati,da komisija utvrdi da li je ispravna za upotrebu...:lol:
mane,jel to peka od gusa,od limarije sebastian...:scratch

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh