• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

mtd001

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
ne, peka je od PLAMENA kupljena na Baniji i od gusa je

To si kupio kod spaljenog dimnjačara :mrgreen:
Prvi put kad sam ju dizao ruke mi otpadoše, ima 20 kg.

Mtd kakvu ti imaš?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
ja imam kovanu iz Drniša,,,,

koliko je došla ta peka?

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,805
nisam ju vagao, al sigurno ima 20 kg. Ali zato kad treba u njoj nešto speć onda je i više nego zahvalna za tako nešto. Meso koje mi recimo ostane od ručka samo vratim natrag u peku i pokrijem sa onim pepelom koji je ostao od žara i za večeru imam toplo ukusno meso ispod peke ;)

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,805
ja imam kovanu iz Drniša,,,,

koliko je došla ta peka?

nemoj me držat za riječ jer sam ju uzeo pred više od dvije god. ali mislim da je bila neka akcija tada i da je plaćena oko 350-370 kn

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
daj mi reci koji je promjer,meni je moja zericu premala....:scratch

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,805
mislim da je 40 cm, al bi trebao izmjerit za točniji odgovor, ali to tek kad se peka vrati iz sela:mrgreen:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Na motor i u Hrvašku :D
Budemo ti pokazali kako to ide, poneseš si odmah jednu peku doma i još upoznaš nekoliko forumaša.

Auuu Čiko, kad vidim ono pečenje :D koje se pokaže kad se podigne peka, ja več da trčim u garažu ali setim se onda da je malo zima za motor 8) pa odustanem.
A onda još taj video kad pogledam...Hvala na svemu.

mtd001
Hvala za tvoje obrazloženje kako to ide, sve mi je jasno sad. A pogledal sam i onaj video koji mi je stavili Čiko, onaj od peke sa picom, njami :supz:.
Vidim da se vi toga dosta poslužujete. To mora da imate i koristite več odavna, vjerujem da su se koristili toga i vaši djedovi i majke pa se još i dan danas. Da je tradicija ostala razlog je samo jedan, zna se koji :D.

Bio sam ove godine na Braču. Tamo je gazda imao neku sličnu pečariju, samo što nije bila vani nego u kuči. Ja sam to primetijo ali nisam bacijo dovolno pažnje na to, pa sad neznam dal je i on imao peku ili ne. A vjerujem da je imao jer je sve imao sređeno u nulu. On je to ponosno govorijo kako je to gradijo, pa nije imal dovoljno vazduha pa je morao popravit malo... uglavnom sad je odlična.

Posljednje uređivanje:

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
Ne brini se. Budemo ti poslali jednu preko DHL-a ili FedEx-om. Samo javi adresu i pošalji nešto eura :lol:

Z

zetor4718

Guest
A kad tek probaš pizzu ispod peke mmmmm...
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=6JEAe-NZhKs[/YT]

ja bi volio otići kod ovih ljudi na pizzu,iskreno više zbog kćeri i njezine.....:mrgreen:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
jednom sam ostao visiti na čavlu i od onda ga nosim samo u posebnim prilikama....:butthead:

G

GROF

Guest
., lip TI pozdrav dragi forumski prijatelju mtd001!!!

., SRETAN ti tvoj rodjendan!!!...
., živ i zdrav bil, dobra vina pil, svoju obitelj ljubil., ženici svaki put udovoljil!!!., ...

., aj Bog!, čitamo se ...

Najnoviji postovi

Na vrh