• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mtz 52-82 (popularni BELARUS)

Branko DM

Novi član
Tu od
11 Ožu 2026
Poruka
8
Pozdrav decki, evo da se javim, skinio sam bio glavu, ocistio sve, stavio novu brtvu, odnio opet glavu na ravnanje i kaze covjek da tu gdje je bila propustila brtva, da nije bilo dobro strojno obrađeno, tj da su postojala neka odstupanja. Vratio sam nazad, napravio par krugova, zagrijao ga, ostavio da se ohladi i stegnio opet glavu na 20 kg.
Sada ga vozam svaki dan po 7 -10 km, odvezao turu sa zmajevkom, pali na kljuc stvarno, nema problema s tim, kad otvorim cep od vode , voda nije masna od ulja, sada tesko mi je reci posto voda cirkulira ima li kakvih mjehurica od kompresije. Jedino sto mi opet na ovoj strani gdje je i prvi put otisla brtva, rosi malo vode, cak ni ne kaplje, nego onako rosi baš.
Snage ima , ali mi je nizak tlak od ulja, na hladno oko 2.5 na ful ugrijan 0.5-0.8 cca. Probati cu opet sipati novo ulje da vidim hoce li biti bolje sta. Inace u sve strojeve i kamione sipam 10w40, ako grijesim u vezi traktora slobodno ispravite. Hvala jos jednom. I ako bi netko znao molim vas, rastavio sam cilindre od kiperice od zmajevke, prva petoletka 40-700a i ne mogu naci gumice nigdje . Tu u okolici Miholjca nigdje a ni u masivi, kod jozica itd

Na vrh