pa da muhaničar to nemoš naplatiti znam iz iskustva a i niko nemore platiti tvoje zadovoljstvo nakon toga
mislin nisan obavija takav zahvat na traktoru jer je to preveliki izdatak al jesam na nekim dvokolesima ;-)
ali doći će i traktor kad tad na red. jer mi smo picajzle ćaća mi je kupija 78-9 novi imt540 i nesta je u ratu. svi ga pamte po tom traktoru bija noviji od novog
, a sad imamo imt 533 kojeg kad smo uzeli doslovno su dica se igrala i vozali po selu tako je da je bija katstrofalan al sad je već nebo i zemlja za razliku od prije malo pomalo se uredi pohjedini dio kad će nared doći jedan kompletan overhauling al za to triba 20+ tisuća kuna
da sad ne duljim i ne pričan priče
zato ode pitan i skupljan informacije o pojedinim sklopovima koji mi baš nisu naj jasniji,zato sam i spomenija da napraviš how diy. evo recimo sljedeći put kad dođe kakav pacijent za popravak volana i piksiranje prvog kraja malom muhi daj aparat pa nek slika a ti radi ;-) (ili obrnuto haha)
jer evo recimo u onim radioničkim priručnicima nema baš detaljno ja sam ih proučija u detalje kad sam radija hidrauliku pa isto mi nije bilo 100% kristalno (al o hidraulici ću u onoj temi o hodraulici kad skupin vrimena pa uploadana slike)
al evo konkretan primjer ovo s pužem i segmentima volana(pošto sad ima svakakvih djelova) koje kupiti koje ne?jer ako ko tu to zna ti znaš jer to radiš svaki dan i prošlo ti je stotine traktora kroz ruke i djelova
tu na primjer na ovom traktoru kako ste spasili segmente kad igraju ekscentrične čahure itd. jer na primjer ja neznam kako to novo izgleda pa onda neznam ni kad je za baciti a kad još igra (ako razumiš šta oću reć) pa onda podešavanje itd.
žao mi je šta su mi postovi ovoliki al toliko tog me zanima pa nemogu sročiti u 2 rečenice ;-) a neman koga pitati jer u mom kraju niko to nezna niti ko to popravlja a o cijenama da ne pričan neznan kako kod vas al kod nas ima jedan stari majstor iz juge a njegova metoda rada za hidrauliku je otprilike ovako: primjer za hidrauliku dovezi traktor i donesi 500 eura i ljudi mu voze u krajnjoj nuždi (jer kao to niko nezna osim njega,malo morgen) iako je 40 kilometara od mene i šta napravi za 500 eura? reparira pumpu(set je znate vi i bolje od mene oko 1000kuna) naštela i to je to poklopac umisto brtve namaže silikonom običnim a brtva je 7 kuna? a šta ostale 2000+ tisuće njemu za ruke,e pa od mene ih za taj posa nebu videl