skladistar
Član
- Tu od
- 26 Kol 2007
- Poruka
- 492
Pitanje broj 1.
Dal ima kupiti multiplikator da s obadvije strane ima priključak za kardan?
-strana koja se kapči na kardan -muški dio
-strana koja ide na stroj ili pumpu (ubrzana strana) - ženski dio
-Dali se svi vrte ulazna strana od izlazne obratno ili ima i onih kod kojih se ulaz i izlaz vrte u istom smjeru kad povećaju brzinu?
Pitanje broj 2.
Ima doma banzek za piljenje drva koji ima svoj motor i sve to jedno s drugim ali sve to skupa vise ne klapa kak bi trebalo i želim ga "prekrojiti"da ga pogonim s traktorom.
Danas imao jednog na korištenje, znači kardan je direkt spojen na osovinu i pogonski kotač (omjer 1:1) .i super radi samo kaj treba dosta gasa (skoro 2000 okretaja), makar smo ga tjerali na 1000/min kardana.
E sad moj postojeći banzek je drugačiji (obratno se vrti od smjera kardana).
Pa bi ja postavio između multiplikator od hidropumpe (da dobim kontra vrtnju) i da traktor radi na jedno 1000-1200 okretaja optimalno, pa me zanima dal bi multiplikator izdržao to (nema tu nekih opterećenja).
Omjer 1:3,8 ili 1:3 je previše? Drugih omjera (manjih) nisam našao.....
Eto zahvaljujem na konkretnih odgovorima i savjetima
Dal ima kupiti multiplikator da s obadvije strane ima priključak za kardan?
-strana koja se kapči na kardan -muški dio
-strana koja ide na stroj ili pumpu (ubrzana strana) - ženski dio
-Dali se svi vrte ulazna strana od izlazne obratno ili ima i onih kod kojih se ulaz i izlaz vrte u istom smjeru kad povećaju brzinu?
Pitanje broj 2.
Ima doma banzek za piljenje drva koji ima svoj motor i sve to jedno s drugim ali sve to skupa vise ne klapa kak bi trebalo i želim ga "prekrojiti"da ga pogonim s traktorom.
Danas imao jednog na korištenje, znači kardan je direkt spojen na osovinu i pogonski kotač (omjer 1:1) .i super radi samo kaj treba dosta gasa (skoro 2000 okretaja), makar smo ga tjerali na 1000/min kardana.
E sad moj postojeći banzek je drugačiji (obratno se vrti od smjera kardana).
Pa bi ja postavio između multiplikator od hidropumpe (da dobim kontra vrtnju) i da traktor radi na jedno 1000-1200 okretaja optimalno, pa me zanima dal bi multiplikator izdržao to (nema tu nekih opterećenja).
Omjer 1:3,8 ili 1:3 je previše? Drugih omjera (manjih) nisam našao.....
Eto zahvaljujem na konkretnih odgovorima i savjetima