... ali vjerovatno malo manje jer bi točkovi imali ravnomjerniju težinu , meni je problem na strani jer donji točak primi previše tereta a gornji se rastereti i odmah gubim pravac jer gornji točak prokliza prema naprijed
Skineš cijeli nosač noža , ja sam isto udario u nešto i malo deformisao va nosača ali sam ih veoma lako skinuo , samo sam između donjeg diska koji ide po zemlji i kosionog diska zavukao ključ 17 i odvrnuo nosač , izvadio ga van popravio i vratio nazadJel ima neko iskustva s zamjenom nosača noževa za Rotkos 100?
Stvarno bih bio zahvalan ako neko zna kako se mjenjaju ti nosači noževa!!!
Vjerovatno da bi ali svaki način povećanja stabilnosti povećava i otpor na okretanju pošto nema diferencijalaA dal bi tegovi na tockovima bili od pomoci
Kolko su od pomoći ovakvi kotači kod MTK sa diferencijalom za rad na nagibu?Željezni kotači bi uvelike pomogli u košnji na strmini, plus još utezi na njima. Naravno da to onda otežava okretanje jer je pogonska osovina blokirana (nema difa.). E sad što je bitnije, lakše kositi na strmini ili teže okretati. Sa željeznim kotačima naravno da je teže okrtetati ali je lakše održavati pravac na kosini (a to se tu pokazalo kao najproblematičnije)...