• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Najezda divljih svinja i ostale divljači

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Bučo super ti je sistem, ja zapalim gumu ovako, nekad sirovo granje, deblji komad, samo da dimi barem do jutra.

Malo sam se i ja modernizirao

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=BKLGRtIwE00[/YT]

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Ja imam 22 rali na 8 komada i sve je ograđeno u el. pastira. Kosi se jednom do dva puta godišnje i šprica totalom..

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
U mojem selu nije običaj stavljati pastira ali u zadnjih par godina se štete stalno povečavaju tak da se dvoumim dali uložiti nekoliko mjeseci rada i nekoliko tisuća kuna u potrebnu opremu pa ograditi pol sela ili odustati od svega. Ove godine su krenule dok još nije bilo niti mliječnih zrna.

<zetor>

Aktivni član
Tu od
25 Lis 2012
Poruka
547
Kod nas ako ne ogradis a posijes , preko noci ih nema. Prije dvije godine su probili na njivi koja je ograđena sa 6 redova bodljikave zice ( redovi na razmaku od 20 cm ) i pola pojeli preko noci.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Šta rade lovci ?
Neku večer mi naleti divljak sive boje sa crnim flekicama :icon_scratch:.
Nisam sam sebi vjerovao. Kod mene imaju malo gužvu. Ljudi zovu sa svih strana i prijavljuju štetu. Znam da su sinoć dobar dio njih bio na čekama ali to če opet kao i svih ovih godina trajati možda još večeras i opet čemo se morati sami snalaziti.
Najbolje mi je kad kažu da to nisu njihove svinje. Ja znam da nisu niti moje. Kažu državne su pa se žali državi. Lani su ipak platili lovci.

<zetor>

Aktivni član
Tu od
25 Lis 2012
Poruka
547
Meni kazu da iskopcam pastira pa ce oni doci cuvati do ponoci , ako stignu. Obicno krecu u lov u 10-11 mjesecu sebi za meso a nas ko je..

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Jednom kad prođu čuvara nemože ih se zaustaviti osim puškom.
Kaže jedan šta sam radi čuvare da ih treba postaviti odmah poslje zadnjeg rada u kukuruzi jer poslje nema smisla. Probijaju sve osim žive struje ili ako imaju neki drugi izbor u blizini.

CAPO ZG

Član
Tu od
20 Kol 2013
Poruka
357
pozdrav,

Imam problem sa srnama u grahu, od 2,61 ha posađenog imam 80 % pojedenoga :(envy): strava probao strašila i repelent i za srne i za svinje ali popušilec kakva je situacija s pastirom ???

ono kaj me zanima da li se isplati i do koje visine treba ići tj. koliko redova žice
malo me zbunjuje milion informacija oko pastira na akomulator . Po čemu se rangiraju po oglasnicima ima svega razne žice s raznim otporom sta bi trebao gledati kod kupnje manji otpor zbog duljine ili što već,,,,, navojni držaći+izolatori idu od 1 kn dali to šarafati na letve pa zabijati ili neke plastićne cijevi uzimati koji pastir gldati ima ih od 400 pa do par tisuča ???

help help.....

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Pastir što jači to bolji, ja bi preporučio tri reda žice do 1m visine budući da je to za srne pa svaku ispod spustiti za 25cm. Meni kad prođe srna se upekne i odmah na drugoj strani bude probijeno isto ali imam žicu na 50cm od poda tako da je to nisko za srnu ali kod mene ih ima malo i kad se pecne uopće se ne zaustavlja na njivi.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

<zetor>

Aktivni član
Tu od
25 Lis 2012
Poruka
547
Imam njivu od 1,5 rali ograđena sa 6 redova bodljikave zice na visini od 1,8m i srne svejedno preskoce i naprave stetu.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Misliš da preskoče ili se zavuku ispod?

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

<zetor>

Aktivni član
Tu od
25 Lis 2012
Poruka
547
Ne mogu se zavuci jer su prva 3 reda zice na razmaku od 25 cm. Da bude jos bolje njiva je odmah do kuce lokalnog lovca :)

Ivan533

Član
Tu od
19 Velj 2016
Poruka
253
I onda ti policija pokuca na vrata i kaže : Ajde momče s nama dok se ohladiš

Naivac

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
401
samo ti puškom čuvaj svoje i neće ti nitko ništa. Ako se lovci počnu bunit nedaj im da se približe tvojoj zemlji. valjda je štogod ostalo od rata pa nisi lud imati legalno oružje. ne zaboravi rukavice

Na vrh