Najvise na zakup lovista, pa je tu banka, pa spomenuti repelenti, pa clanarina hrvtskom lovackom savezu itd... Uglavnom bez donacija, rjetko koje drustvo je u plusu. Uglavnom sad su podaci javni za svaku idrugu, pa googlaj i vidi di su novci
Edit: neda mi se ispravljat tekst na mobu. Pa oprostite zbog toga...
Jos samo da velim da je na premiju osig. Otislo 58.000 kn, a brojimo 110 clanova.
Igrom slucaja sam drlegat u jednom drustvu, pa imam ukupnu sliku sto i kako, a vi tu ne pisete, vec laprdate o nekim novcima, a pojma nemate o cemu pisete.
Inace jos samo jedan info. Loviste nije nicija stala, tako da se o vlasnistvu ne moze pricati
Sent from my iPhone using Tapatalk
tak to vidi jedan lovac...siromah..
Inače, lovac nemreš bit sa običnom tandžarom i natikačama na nogama, tak da odmah u startu mene nemrete kupit...hebe me matematika...
Isto tak nitko nikog ne tjera da bude lovac, a gle tamo se gura hrpa ljudi...hmmm...sve dobročinitelj do dobročinitelja kojem se to niš ne isplati...samo si trošak delaju...hmmmm
I kak onda ja ispadnem rabijatan kad tražim da se zaštiti moj usjev?...normalno, diram lovce u komociju, uzimam im lovu za fešte...
A kaj kad ja zbrojim štetu na 3 hektara graha? ili na pol rali rone?...ili tikvicama, bučama, običnoj kukuruzi?
kaj ako mi za ta tri hektara treba svakih petanest dana 15 litara repelenta?
I da imam sreće da ga dobijem, ugradnja je po duhu svetom? i to niš ne košta?
...a proizvodna sezona kod mene traje od 1.5. do 1.11., dakle 6 mjeseci x 30 litara repelenta...
vidite, samo meni pripada 180 litara, a lani sam dobio čak litru...i to za divlje svinje, i tim sam repelentom trebal strašit zeca i srnu?
ili da ogradim 20 parcela (još uvjek pričam o tri hektara!)
I inače, litra repelenta košta neš oko 200 kuna...pa računajte...
Ili računajte kolika je šteta na 3 hektara graha kad ti popase sve iznad prve troliske (sav cvijet i ostatak biljke)...
E neš više...zakon je za sve, pa tak i za mene!
Opcija koju predlažem lovcima...obeštetite me ili se maknite, ugasite društvo i neka država kaže da svatko može na svojoj zemlji radit kaj oće...
...mi seljaki znamo živinu uvatit i bez puške!