• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Naš vozni park

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
Ratarko:
Ja sam na svojima ugradio mazalicu na šesti cilindar i nema zime po pitanju zaribavanja
Ovi što nemaju tu mazalicu če svi do jednog zaribati i tvoj roberte i tvoj zrine isto a čini mi se i ovaj crveni od TX75 da je gotov

moj je 75 konja i nema 6 cilindara tako da o ugradnji mazalice na šesti cilindar nema ni govora :lol:

B

Bobo

Guest
Pa vidis da me zeza i da mi "vadi mast"... Evo kod Zeljka Mavrovica na gospodarstvu radi ORIGINAL DEUTZ traktor i danas sam cuo od radnika tamo da se dva puta radili generalku na njemu, a gospodarstvo postojinekih 5-6 godina...

Radnici moraju odrzavati strojeve, jer se tamo nije za igrati sa zivotom, a ipak su ga uspjeli dva puta u oranju pregrijati... toliko o Deutz kvaliteti...

Isprva sam mislio da se radi o Torpedu, no bas je Deutz 160KS... Eto, pa vi ugradjujte mazalice, kad ja ipak vise vjerujem vodi ;) 8)

Z

zrine892

Guest
pa gdje je mazalica?ne kontam nista?otkako je kupljen 97 god rađena generalka i do sada garantiram da je napravio 7000 radnih sati......jer onda u ono vrijeme je rx- radio za PIK....neznam kakva mazalica?ne kuzim nista...

B

Bobo

Guest
Citaj malo sto ti pisem... Mene zeza jer stalno potkopavam torpedo... Sad ces jos i podmazivati 6. cilindar s mascu, da ne zariba?!?

Daj se malo opusti ;)

Z

zrine892

Guest
ahaaaaaa.......joj....ma samo ti potkopavaj torpedo.......mene trenutno on ne
zanima..dosta mi ga jee...preko glave mi je prešao...znaci podmazivanje je neka fora???

B

Bobo

Guest
Da, torpedo sa 6 cilindara je prije bio glavna pokretacka snaga ovdasnjih kombinata, dok na svime nije zaribao 6. cilindar zbog pregrijavanja...

kako sam i rekao u Rijeci su to priznali kao svoju gresku, te ima i strucni naziv; "Problem 6. cilindra" ili tako nesto slicno...

Pitaj Ratarka zasto je ugradio mjerace temperature u RX-eve, pa ces cuti odgovor da je to "preventivno" a ja znam da i on za taj "problem" zna, te da svoje strojeve putam pracenja temperature cuva uvelike, a traktor koji se 3 smijene nije gasio i svatko ih je ganjao kako je stigao je bio osudjen na propast... Iako su ih kao nove traktore propisno odrzavali, oni su i dalje zaribavali, te su vrlo brzo postali samo uspomena...

R

robert

Guest
he he zrine.... :lol:
napisao sam prije kako treba torpeda vozit,osjetljiv je pa treba oko njega kao oko zene,zauzvrat ce ti dati niske troskove...opet je ljepse raditi i vidjeti torpeda u njivi nego neko crveno 'bre lepo' istocnjacko zlo.glava me boli kad vidim tu njihovu crvenu boju sa plavkastom bojom motora i belom linijom preko haube..he he sad jos i zelenkasta slovca john deere bas su to ''mnogo lepo ukomponisovali'' :lol: ...sporeti
...bas izgledaju kirbajaski.. :lol:

Z

zrine892

Guest
sto se tice moj pok.otac je ugradio mjereca temperature...tako da nemam problema...
ROBERTE u pravu si...kako god isao raditi sa torpedom ja sam bio zadovoljan...sto se mene tice onaj IMT 5136 nije nikakav bio spram rx-100,moj torpedo bolje posla i ucinak napravio nego on sa IMT 5136....ako budem ikada kupovao kupujem ili Belarusa ili Deutz-Fahr Agrotrona...a drugo nista mi ne dolazi u obzir.bez uvrede oni koji ne vole Belarusa ili RX ili Deutz-Fahr........to je moja želja da kupim.....naravno mora biti 130 ks najmanje.....BOBO ne ljuti se....ali moja je krv zelena mada su mi preko glave.....hehe ;) ;) ;)

B

Bobo

Guest
Nema ljutnje...

Ali samo da se nadovbezem na ucinak IMT - Torpedo ovdje su covijek sa Torpedom Adriatic 55Ks i njegov kum sa 560 isli tanjurati. torpedo je vukao 20 diskova unatoc tome sto je imao i prednju vucu, koja u tanjuranju dosta izvlaci. IMT je radio sa 24 diska i bez prednje vuce, te je bio skoro suplo stariji od Torpeda. U njivi su se trkali i torpedo je uzbrdo odnosio pobijedu, dok je na ravnom zaostajao za IMT-om da je to bilo (kako za koga) lijepo za gledati... IMT je radio krugove oko torpeda po ravnici, dok je torpedo bio nadmocan uzbrdo... Ne zaboravite da je 560 jaci par KS ali je radio sa 24 diska tanjuracama, sto taj torpedo nije mogau vuci zadovoljavajucom brzinom po onakvom oranju...

Eto Torpedo je bolji i dobro, kako god hocete. Ali ako je tako dobar, zasto je propao?!?

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
bobo@
Eto Torpedo je bolji i dobro, kako god hocete. Ali ako je tako dobar, zasto je propao?!?

torpedo je propao iz nekih drugih razloga a ne zbog kvalitete

R

robert

Guest
imt se odrzao samo zato sto srbija nije mogla za vrijeme rata nista uvozit...i imt ce propast,posjedi se ukrupnjavaju i moderniziraju,sigurno ne sa imt-ovima :shock:
torpedo je imao serije tx i takve kvalitete traktore su trebali proizvodit,samo malo da su ih modernizirali,torpedo bi se prodavao nav eliko.tehnicki je zastario,no vrlo jednostavna mehanika i mal potrosac,to bi prolazilo kod nas jako dobro,a zbog zastarjele tehnike,opet ne bi bio skup,a radio bi poslove,barem ove lakse,pa mislim da su nastavili radit traktore serije tx do 90 ks,da bi ih se dosta vozalo

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
Opet pocinjete IMT - Torpedo. Pogledajte primjer Ratarka i njegovih RX iz od kombinata izbacenih traktora i jos uvjek rade.Od TX75 njegov stari je sa tim traktorom napravio posla da ni jedan IMT nebi mogao sa njime u toj klasi, svaki berac ubija traktor,a on je sa beracem znao raditi skoro dan-noc.Sve ovisi tko i kako radi i odrzava stroj pa i da je najkvalitetniji ako ga ne odrzavas on ce stati Na bivsem PIK Dakovo bilo je starih Torpedo-DEUTZ 6806,7006 i 7206, Jos ih ima u pogonu. Vec smo o tome razgovarali

R

Ratarko

Guest
Kombinate i njihova iskustva iz onoga doba prije rata bi trebalo uzimati sa zadrškom . Recimo na našem kombinatu su došli novi RX traktori `84 -´85 godine i svi traktoristi su bili presretni sa njima . Traktori su palili i za največe zime , bili su im svima najbolji ( pogotovo u oranju i tanjuranju ) dok su kima i grijanje kabine radili , dok ima nije izolacija sa limova oko motora i u kabini pootpadala od nemarnosti te se buka udvostručila kao i samo zagrijavanje kabine . Eee , onda su na kombinat stigli prvi JD 4755 i 4955 i tu je svemu bio kraj . " Zašto da ja vozim Torpedo kada Mato može voziti JD , ajde da ja pokvarim svoj TD pa možda i ja dobijem novi JD " - tako je to nekako išlo .

B

Bobo

Guest
Ovisi od kombinata do kombinata...

Kod nas su radili IMT-i sve do rata, jer se na ovom podneblju torpedo nije pokazao dobar. Koliko vam puta moram ponavljati CINJENICE?? Vama tamo u ravnici IMT ne valja, a neki su jos na temi Srbin-Hrvat i u to ne ulazim, no iz tog razloga torpedo sigurno nije bolji :?

Ovdasnji kombinat je bio jako mal, pa se morao raspasti... Sad tu zemlju radi kombinat iz Trenkova i imaju JD-e 4755 i josneke manje od 120Ks i opet ih ganjaju kao budale, Voze ih na loz ulje nulte kvalitete i traktori se ne smiju pustiti u ler gas, jer se ugase i vise nece upaliti... Torpedo traktori koji su ovdja dosli su imalislican tretman, samo sto je prije rata gorivo bilo i jeftinije i bolje. Traktori su se pregrijavali, a posao se morao obaviti. Zar nije glupo da ores i da u pol brazde moras stati, jer traktor vise ne moze? Nisu imali nikakve indikatore temperature, a ljudi kod kuce radili s traktorima "na vodu" i ovi su im zaribavali SVI, dok su IMT-i radili bez pogovora od prvog do zadnjeg dana...

B

Bobo

Guest
Dobrodosao!

Dobar stroj, samo mi nekako na ovoj kombinaciji fali prednji paker valjak, no mozda imas tako laku zemlju da ti paker ne treba.

Odakle si?

Najnoviji postovi

Na vrh