• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Naš vozni park

R

robert

Guest
koliko sati imas na tm190?eto u mene je case 155,isti traktor,manjih gabarita i mehanicke pumpe,zasad nisam imao nikakvih problema,osim onih sto su mi serviseri napravili,kako te sluzi taj TM?

T

TM 190

Guest
Tm ima 2130 sati,otprilike 1000 sati godisnje.Za sad nisam imao nijedan veci kvar,senzori getribe,potenciometar kvacila i to je to.Serviseri su naravno katastrofa,odkad su mi rekalibrirali mjenjac to vise nije to, mjenali su dvije tlacne sklopke s tim da su mi zadnju naopako okrenuli pa je probio dihtung na kompresoru itd.,itd.

T

TM 190

Guest
Ratarko kaže:
TX75 kaže:
traktor je prva liga super izgleda
pozdrav i dobrodošao

Čekaj malo , ništa ne kužim ?
Kome vi želite dobrodošlicu , ovome NH traktoru traktoru ? ;)

No dobro šalim se ali i neka riječ ili dvije od novog člana TM 190 ne bi bile na odmet , zar ne ...a kada se javi može odmah odgovoriti tko mu je montirao/prodao garažu za strojeve !!!??? Zanima me koliko je velika i sve što može reči o njoj , naravno kada se ponovo javi :cry:
Sto se hale tice to moram staroga pitat znam samo da je covjek iz krizevaca i da je bio najpovoljniji,ima 6 bokseva jedan je zatvoren,sirina boksa je otprilike 5 metara.

R

Ratarko

Guest
TM 190 kaže:
Ratarko kaže:
TX75 kaže:
traktor je prva liga super izgleda
pozdrav i dobrodošao

Čekaj malo , ništa ne kužim ?
Kome vi želite dobrodošlicu , ovome NH traktoru traktoru ? ;)

No dobro šalim se ali i neka riječ ili dvije od novog člana TM 190 ne bi bile na odmet , zar ne ...a kada se javi može odmah odgovoriti tko mu je montirao/prodao garažu za strojeve !!!??? Zanima me koliko je velika i sve što može reči o njoj , naravno kada se ponovo javi :cry:
Sto se hale tice to moram staroga pitat znam samo da je covjek iz krizevaca i da je bio najpovoljniji,ima 6 bokseva jedan je zatvoren,sirina boksa je otprilike 5 metara.

Pozdrav TM 190 , ako imaš neki tel. broj ili ime firme koja ti je radila halu molim te da javiš tu ili na PM .

R

robert

Guest
tm,pa ti sam mozes rekalibrirati mjenjac,ne trebaju ti oni,imas full power shift mjenjac,taj imam i ja,samo sam ga ja nadoplatio,kod tebe je serijska oprema,sam na njemu mozes kalibrirati te lamele,(ako ti prebrzo il presporo mjenja brzine)pomocu dugmeta gdje mjenjas brzine(kad mjenjas poluatomatski) i jos jednoga,imas tamo u uputstvu ti pise kako valja stiskati i to.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,500
Vjerojatno firma ITS Obrisan neispravan link.
Oni se bave halama.

T

TM 190

Guest
robert kaže:
tm,pa ti sam mozes rekalibrirati mjenjac,ne trebaju ti oni,imas full power shift mjenjac,taj imam i ja,samo sam ga ja nadoplatio,kod tebe je serijska oprema,sam na njemu mozes kalibrirati te lamele,(ako ti prebrzo il presporo mjenja brzine)pomocu dugmeta gdje mjenjas brzine(kad mjenjas poluatomatski) i jos jednoga,imas tamo u uputstvu ti pise kako valja stiskati i to.
Da znam to ali vise nije kao sto je bilo kad je traktor tek dosao. sve je bilo u redu dok oni nisu poceli prckat.i sad cuka na prijelazu 6-7,10-9,12-13 i ponekad 18-19.

R

robert

Guest
meni trgne izmedju 6 i 7,u oranju isto se osjeti grublji prijelaz izmedju 8 i 9,kad je hladan grublje prebaciva izmedju 12 i 13,a izmedju 13 i 12 uvjek grubo prebaciva,te kad je hladan izmedju 14 i 15,ostale brzine kad prebaciva u voznji,ni ne osjetis,al mislim da je tako i na marijanovom nh(onom sto si gledao u beravcima)

P

Picek

Guest
robert kaže:
al mislim da je tako i na marijanovom nh(onom sto si gledao u beravcima)
dečko se zove Marin, ne Marijan...

R

Ratarko

Guest
robert kaže:
meni trgne izmedju 6 i 7,u oranju isto se osjeti grublji prijelaz izmedju 8 i 9,kad je hladan grublje prebaciva izmedju 12 i 13,a izmedju 13 i 12 uvjek grubo prebaciva,te kad je hladan izmedju 14 i 15,ostale brzine kad prebaciva u voznji,ni ne osjetis,al mislim da je tako i na marijanovom nh(onom sto si gledao u beravcima)

Joj , šta ti tu nabroja čovječe :shock:
Daj dođi sjedi u mog Forda i šaltaj kao sa vario mjenjačem 8)
Kod mene se osjeti samo sa devete na desetu brzinu trzaj ali to je na svakom 18-9 powershiftu ( kod vas je taj prijelaz sa 12-13 brzinu ). Tek neznatno se osjete prijelazi nakon svake treče brzine ali kažem jedva da se nasluti , moraš dobro paziti da osjetiš ali to je sve naormalno ako se uzme u obzir način na koji je konstruiran mjenjač . Znači u snopu ima tri puta po tri brzine što čini devet pa onda sve iznova ali u nazovimo to tako transportnom prijenosu .

Malo mi je čudno da se kod vas toliko osjeti svaka treča brzina , ne bi trebalo biti tako :?

R

robert

Guest
ma ne osjeti se svaka treca,kad se traktor ugrije i kod mene se osjeti samo sa 13-te u 12-tu izmedju 9-te u 8-mu je nesto grublji prijelaz samo u oranju,pod velikim opterecenjem,a 7 u 6 je kao 13 u 12.ostale se saltaju i traktor vice samo Muuuuuuu,Muuuuuuu.Muuuuuuu.... ;) (ne mislim na krave)

R

Ratarko

Guest
Re: Naš vozni park

Aaaa , vidi se progres , 2007. godine TOPLINER vrši repicu !
Da li su sva tri tvoja kombajna ? Odakle si ?

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193

35.80 više nemam, zamjenjen je s 4075. Ja sam blizu Koprivnice.

Posljednje uređivanje od moderatora:
R

Ratarko

Guest

To je tvoja pila ?
Koliko dugo ga imaš ? Jel se kvari ?

Momo

Član
Tu od
26 Lip 2007
Poruka
141

Kupio sam ga prije tri tjedna samo sam pocupao vocar zasad je ok.Dosta je otrzan motor je generalno uredjen a ostalo cu polako sam,kod mene nece puno raditi to sam kupio vise iz hobija nego sto mi treba. :lol:

R

Ratarko

Guest

... i koliko keša , 4.000 € ? Više ? Koja je godina , sati ? Da li je prednja vuča ispravna ?

J

Jadranko

Guest

ej a kakve su ono njemacke table na kombiju??
dali je taj traktor uopce u HR ili je ta slika pokupljena negdje sa neta ???
pa ono ..... :D :D

Momo

Član
Tu od
26 Lip 2007
Poruka
141

Cjenu si pogodio ima dosta ulaganja,prednj vuca radi planiram ga totalno restaurirat sa malim promjenama izgleda jedan dizainer pokusava da uklopi ono sto sam ja zamislio ja bi haubu skratio i plavu boju,kada bude slika gotova stavit cu je

M

marko_18

Guest

[attachment=0:fbd37]zetorlg.jpg[/attachment:fbd37]
evo vam mrcine.......hehehehe

Najnoviji postovi

Na vrh