Z
zrine892
Guest
Re: Naš vozni park
hahaha...da staviš takve felge na traktor...hahaha
hahaha...da staviš takve felge na traktor...hahaha
sapat kaže:nebi mu pomoglo, svejedno mi se deutz ne sviđa
sapat kaže:nisam radio s tim dajčevima, ali kad gledam ovoga od 150 ks imam osječaj da nešto neštima...
sijemo na 2000 do 2200 okretaja, brzina 10,5 km,h
Ovo sa gruberom mi se sviđa, ali to ideš direktno u strnjak ili?Ratarko kaže:I ja tako radim , ponekad i dva puta tanjuram ispred rotosema . Nisam mislio da lažeš , nego se čudim . Evo ovoga proljeća sam sijao soju sa MF-om i nije išlo 10 km/h , oko 9 km/h može ali 10 - jok .
Danas sam probao radi fore gurati ispred sebe prednji Rabe podrivač da vidim da li bi mogao sve od jednom raditi . Kada ozvršim soju stavim naprijed gruber a odozada sijačicu i sijem . Mislim da će ići ali danas nisam imao sijačicu nego samo gruber . Išlo je 11 km/h . Kada dođe sijačica to će se prepoloviti ali i to je dobro .
sapat kaže:Stiči ćeš, nesekiraj se... mi nikada neidemo u sjetvu pšenice bez oranja...
A što se potrošnje tiće u ovom "mom" slučaju, mislim da su claas i dajc potrošili približno goriva, ali claas je i napravio bolji i brži posao... ustvari hoću reći ne treba biti toliko kritičan za potrošnju goriva, sve to nekako na kraju ispadne podjednako... Eto to je neka moja filozofija, svako ima neko svoje mišljenje