• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Naš vozni park

Z

zrine892

Guest
Re: Naš vozni park

hahaha...da staviš takve felge na traktor...hahaha

S

sapat

Guest

nebi mu pomoglo, svejedno mi se deutz ne sviđa

Z

zrine892

Guest

pa na tvoj mislim da staviš.ma deutz je zakonnn

S

sapat

Guest

dosta su mi alu felge i na autu... kod nas ima 4 skoro nova deutza, nekažem da su loši ali nekako mi "to" nije "to", neodgovaraju mi

R

Ratarko

Guest

sapat kaže:
nebi mu pomoglo, svejedno mi se deutz ne sviđa

Nećeš Fendt , nećeš Deutz ... ;)
Sa Deutzom bi imao puno manju potrošnju nego sa Claasom ali to si i sam znao .
Snaga bi bila ista jer Agrotroni su isto teški traktori kao i Claas a i sve mogu napraviti kao i Claas po pitanju max. podizne sile na hidrauliku , broja brzina u mjenjaču i slične fore .

Jesu ti novi Deutzovi Agrotroni ili neki drugi ? Koliko KS imaju ?

S

sapat

Guest

ja sam čudak što se ukusa tiće... ima 2 od 90ks, jedan od 100-105, i jedan od 150ks, nijedan nije stariji od 3 god. Možda malo troše, ali im "moč" nije neka... nesviđa mi se njihov rad u polju... e moram izdvojit ovoga od 100ks- on mi od njih najviše paše, da ga kupim mislim da bi bio s njim zadovoljan...
Neželim se upuštat u usporedbu sa moji clasovima, ta je tema dosta nezahvalna

R

Ratarko

Guest

Možda ljudi ne znaju sa njima rukovati kako bi ti htio , morao bi ti sam probati raditi sa nekim od tih Dajčeva da vidiš da li to čudo ima snagu i silu ili ne . Ovako je nezahvalno reći da nemaju moć ako ih vozi neki čudak koji ne zna EHR uštimati i slične fore .
I kako gradiraš taj rad Dajca u polju , zar ne misliš rad nekog priključnog uređaja koji on vuče a ne baš Dajca . Traktor nikada ne radi sam , krivac bi po meni bio priključni stroj ?

S

sapat

Guest

neznam što se tiće rukovanja, još mi se kod njih nesviđa unutrašnjost, ona plastika mi djeluje nekako jeftino... Evo jedna nezahvalna usporedba ovaj od 150ks pri sjetvi pšenice sa rotodrljačom i sijačicom od 3m nemože napraviti kvalitetno i brzo kao moj ares sa istim priključcima... ne hvalim aresa što je moj, zbilja objektivno razmišljam i komentiram što sam vidjeo

R

Ratarko

Guest

A vozač je drugi , nisi ti radio sa oba ?
Koliki di držiš gas dok radiš - siješ , predpostavljam dosta velik , zbog rotodrljače ?
Koliko brzo ide tvoj Claas dok sije sa tom kombinacijom ?

S

sapat

Guest

nisam radio s tim dajčevima, ali kad gledam ovoga od 150 ks imam osječaj da nešto neštima...
sijemo na 2000 do 2200 okretaja, brzina 10,5 km,h

R

Ratarko

Guest

sapat kaže:
nisam radio s tim dajčevima, ali kad gledam ovoga od 150 ks imam osječaj da nešto neštima...
sijemo na 2000 do 2200 okretaja, brzina 10,5 km,h

Ma daaaj , pa ja sa Masseyom ne mogu toliko , stvarno !
Mislim da sam samo par puta na tren uspio priječi 10 km/h .

S

sapat

Guest

ide toliko nemam ti šta lagat, nemam nikakve koristi od toga(nepokušavam ti prodat traktor) ali moram napomeniti da ja sa tanjuračom prijeđem jednom prije sjetve da pozatvaram gnojivo i poravnam njivu(isto tako rade i ovi sa dajcom)

R

Ratarko

Guest

I ja tako radim , ponekad i dva puta tanjuram ispred rotosema . Nisam mislio da lažeš , nego se čudim . Evo ovoga proljeća sam sijao soju sa MF-om i nije išlo 10 km/h , oko 9 km/h može ali 10 - jok .

Danas sam probao radi fore gurati ispred sebe prednji Rabe podrivač da vidim da li bi mogao sve od jednom raditi . Kada ozvršim soju stavim naprijed gruber a odozada sijačicu i sijem . Mislim da će ići ali danas nisam imao sijačicu nego samo gruber . Išlo je 11 km/h . Kada dođe sijačica to će se prepoloviti ali i to je dobro .

S

sapat

Guest

Ratarko kaže:
I ja tako radim , ponekad i dva puta tanjuram ispred rotosema . Nisam mislio da lažeš , nego se čudim . Evo ovoga proljeća sam sijao soju sa MF-om i nije išlo 10 km/h , oko 9 km/h može ali 10 - jok .

Danas sam probao radi fore gurati ispred sebe prednji Rabe podrivač da vidim da li bi mogao sve od jednom raditi . Kada ozvršim soju stavim naprijed gruber a odozada sijačicu i sijem . Mislim da će ići ali danas nisam imao sijačicu nego samo gruber . Išlo je 11 km/h . Kada dođe sijačica to će se prepoloviti ali i to je dobro .
Ovo sa gruberom mi se sviđa, ali to ideš direktno u strnjak ili?

E sad bi te ja pitao nakon ovih mojih par tekstova, koji traktor troši manje, moj clas ili deutz?

R

Ratarko

Guest

Ja sam išao direktno u strnjak , imam još strnajka kao u priči , lijenčina jedna :(
Išlo je oko 10 cm duboko , mislim da je to dovoljno duboko za sijanje žita/ječma odnosno da tu ima dovoljno materijala za rotodrljaču da nešto priredi i poravna .

Ja mislim da Deutz manje troši od Claasa ako su istih specifikacija traktori .

S

sapat

Guest

Stiči ćeš, nesekiraj se... mi nikada neidemo u sjetvu pšenice bez oranja...

A što se potrošnje tiće u ovom "mom" slučaju, mislim da su claas i dajc potrošili približno goriva, ali claas je i napravio bolji i brži posao... ustvari hoću reći ne treba biti toliko kritičan za potrošnju goriva, sve to nekako na kraju ispadne podjednako... Eto to je neka moja filozofija, svako ima neko svoje mišljenje

R

Ratarko

Guest

Ja sada volim testirati potrošnju na MF-u kada imam tu opciju da vidim koliko trenutno troši ali niti mene nije praviše briga koliko troši . Vidim da je to sve tu negdje jednako , nema tu neke ogromne razlike . Možda potroši litru više ali je zabavnije sa njim raditi pa mi dođe na isto :mrgreen:

S

sapat

Guest

ma da sve je to tu podjednako... samo mislim da nije problem u potrošnji koliko je problem u cijeni goriva...
Meni je žao što nemogu to pratiti u svojim traktorima, upšće nisam ni razmišljao o tom dodatku kada sam kupoavao traktore

T

TM 190

Guest

A lako vama kad je dovoljno ici direktno na strnjak s s rotobranom i sijacicom.Kod mene mora ici prvo oranje pa tanjuranje pa tek onda sjetva.200ks NH pa sa 4br. rabe-om ima sta gutat6 i to 9-a max.po kompjuteru 0.9ha po satu.

B

bajki

Guest

sapat kaže:
Stiči ćeš, nesekiraj se... mi nikada neidemo u sjetvu pšenice bez oranja...

A što se potrošnje tiće u ovom "mom" slučaju, mislim da su claas i dajc potrošili približno goriva, ali claas je i napravio bolji i brži posao... ustvari hoću reći ne treba biti toliko kritičan za potrošnju goriva, sve to nekako na kraju ispadne podjednako... Eto to je neka moja filozofija, svako ima neko svoje mišljenje

Slažem se, vjerovatno ti je claas više potrošio, ali je i brže napravio posao, pa ti se to vratilo.

Ratarko ili bilo tko drugi, dali ti kompjuteri u traktorima mogu mjetiti koliko troši traktor dok radi u mjestu recimo na 1000, 1500, 2000, 2200 okr/min. Ako mogu pa da onda svi koji imaju takve kompjutere izmjere koliko troše njihovi traktori pri tim okretajima i da se napravi usporedba. To bi moglo poslužiti kao neka usporedba koliko troši koji traktor, a za iste uvjete rada.

Na vrh