• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Naš vozni park

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,499
Re: Naš vozni park

bajki kaže:
sapat kaže:
Ratarko ili bilo tko drugi, dali ti kompjuteri u traktorima mogu mjetiti koliko troši traktor dok radi u mjestu recimo na 1000, 1500, 2000, 2200 okr/min. Ako mogu pa da onda svi koji imaju takve kompjutere izmjere koliko troše njihovi traktori pri tim okretajima i da se napravi usporedba. To bi moglo poslužiti kao neka usporedba koliko troši koji traktor, a za iste uvjete rada.

Pa imaš gore i satnu potrošnju, u lit/h. Pogledaj još jednom :)

S

Simon1980

Guest

@Ratarko; da li možeš reči nešto više o tim terminalima; bio je serijska oprema, sa kojima sve strojevima možeš ga konektati oz. upotrebljivati??

a neznam zašto bih DF imao manje snage nego koji drugi traktor...probavao sam JD 6620 (125KS) i Valtru T160 (165KS) a sad tog DF 130 i ne opažam nikakve razlike....kao što je @Ratarko rekao; sve zavisi od vozača; da li misli i zna mislit kad nešto radi ili mu je dovoljno da sjedi i vozi se okolo; i ja poznam takve tipove koji ne zna raditi optimalno. Ma svi znamo kako je sa rotodrjačom....možeš da ideš 3km/h a možeš i 12 km/h...ako si naštimaš manje okretaje kardana sve ide...a i njiva izgleda prilično dobro....al moraš biti tolko fer da objektivno ucjeniš rad....jer zavaraš itak samo samog sebe :blackeye

B

bajki

Guest

ZJ kaže:
bajki kaže:
sapat kaže:
Ratarko ili bilo tko drugi, dali ti kompjuteri u traktorima mogu mjetiti koliko troši traktor dok radi u mjestu recimo na 1000, 1500, 2000, 2200 okr/min. Ako mogu pa da onda svi koji imaju takve kompjutere izmjere koliko troše njihovi traktori pri tim okretajima i da se napravi usporedba. To bi moglo poslužiti kao neka usporedba koliko troši koji traktor, a za iste uvjete rada.

Pa imaš gore i satnu potrošnju, u lit/h. Pogledaj još jednom :)

Ali ta potrošnja ovisi o stroju koji traktor vuće, bilo bi zanimljivo da traktor radi bez priključenog stroja u tom slučaju bi svi traktori imali iste uvjete i ne bi bilo prigovora tipa kod vas je laka zemlja za obrađivati i sl.

S

sapat

Guest

[quote="Simon1980
a neznam zašto bih DF imao manje snage nego koji drugi traktor...probavao sam JD 6620 (125KS) i Valtru T160 (165KS) a sad tog DF 130 i ne opažam nikakve razlike....kao što je @Ratarko rekao; sve zavisi od vozača; da li misli i zna mislit kad nešto radi ili mu je dovoljno da sjedi i vozi se okolo; i ja poznam takve tipove koji ne zna raditi optimalno. Ma svi znamo kako je sa rotodrjačom....možeš da ideš 3km/h a možeš i 12 km/h...ako si naštimaš manje okretaje kardana sve ide...a i njiva izgleda prilično dobro....al moraš biti tolko fer da objektivno ucjeniš rad....jer zavaraš itak samo samog sebe :blackeye[/quote]

tako mi se čini da ima manje snage... napisao sam da je tema dosta nezahvalna, stvarno ima puno stavki koje utjeću od vozača do drugih kojekakvih picaboca... u biti nemam ništa protiv deutza, stvar je ukusa, deutz mi ne paše, a onaj crni golf mi je odličan... :D

R

Ratarko

Guest

TM 190 kaže:
A lako vama kad je dovoljno ici direktno na strnjak s s rotobranom i sijacicom.Kod mene mora ici prvo oranje pa tanjuranje pa tek onda sjetva.200ks NH pa sa 4br. rabe-om ima sta gutat6 i to 9-a max.po kompjuteru 0.9ha po satu.
Ne , ne može samo sa rotobranom i sijačicom u strnjak , mora ići neka obrada prije. Ja sam rekao da sam probao gurati Rabe prednji gruber po strnjaku i išao sam 11 km/h solo . Kada bi još iza stavio rotobranu i sijačicu mislim da bih mogo raditi oko 6-7 km/h max.

bajki kaže:
Negdje prija sam pisao o tome , već sam zaboravio ali ovako nekako je išlo . Na leru mi traktor troši 1.9 litara po satu , kada se upali klima uređaj potrošnja se poveća do 2,2 l/h . A kolika bi potrošnja bila na 2000 okretaja na mjestu , ne znam . Mislim da to ne bi bilo mjerodavno ako traktor stoji na mjestu ali možda bi se ipak nešto moglo saznati o potrošnji .

DODANO :
Evo samo za bajki-ja sam danas provjerio , na 2.000 okretaja sa upaljenom klimom traktor mi troši 6.6 litara na sat kada stoji na mjestu !

Simon1980 kaže:
@Ratarko; da li možeš reči nešto više o tim terminalima; bio je serijska oprema, sa kojima sve strojevima možeš ga konektati oz. upotrebljivati??
Nije serijska oprema , Datatronic III je dodatna oprema zatraktore serije 6 , 7 i 8 .
Možeš koristit sa njim priklučne strojeve koji su kompatibilni sa ISOBUS konektorom , recimo sijačice , prskalice ...

mario kaže:
Koliko duboko radite vi s rotodrljačom?
Ovoga proljeća kada sam sijao soju išao sam oko 12 - 15 cm duboko sa rotodrljačom .

Z

zrine892

Guest

Simon1980 kaže:
cijena? 57.500€ NETO ( u Avstriji cjena je bila nešto veča; oko 2 K€)

e sory sto tek tada pišem...jel se moze recimo deutz-fahr agrotron kupovati bez elektronike...recimo bez neke dodatne opreme koje bi značile manje cijene i tako...dali ima od 135 ks....??ajd recimo koliko čisti agrotron bez opreme dojde?ako imas kakav cijenik dodatne opreme ili tako nesto o agrotronu posalji mi na e mail??ok?

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

Evo ovi su na akciji, mislim da je osnovna oprema

AGROTRON 150 EII VEĆ OD EURO 52.400,00 + PDV
AGROTRON 130 EII VEĆ OD EURO 48.500,00 + PDV
AGROTRON 120 EII VEĆ OD EURO 46.800,00 + PDV

R

Ratarko

Guest

zrine892 kaže:
hmm a sta ima od osnovne opreme...?

Dobiješ 24/24 mjenjač , četiri puta mijenja brzinu pod opterečenjem , proizvođač ZF .
Dobiješ EHR , powershuttle , klimu i to je to .

Z

zrine892

Guest

Ratarko kaže:
zrine892 kaže:
hmm a sta ima od osnovne opreme...?

Dobiješ 24/24 mjenjač , četiri puta mijenja brzinu pod opterečenjem , proizvođač ZF .
Dobiješ EHR , powershuttle , klimu i to je to .
za mene sasvim dovoljno da bi imao para...

S

stara baba

Guest
Re: uzgoj ljeske

evo propust br 1:
Obrisan neispravan link.
preskupo a potpuno ne iskorišteno cca 25.000 kn.(imam i strižnu kosu za to zlo)

br 2:
Obrisan neispravan link.
imt 577 sa prednjom vučom,iz 1978g.50.000 kn+20.000 da se popravi sve živo.
prevelik traktor za voćnjak,troši oko 10 l goriva za 2 sata frezanja.

br 3:
Obrisan neispravan link.
howard rotavator ha.205 cm,proizvedeno 68.muka za naći nove noževe.
puno bolje bi bilo da sam uzeo mulcher sa bočnim pomakom.ovako mi ostaje puno za kosit trimerom:
Obrisan neispravan link.

ali nije sve promašaj:
Obrisan neispravan link.
atomizer zlata vrijedi
Obrisan neispravan link.
blato,snjeg nije bed,sa ovim uvijek dođem kud krenem.

uskoro ću poslat slike nasada,
imam 5ha zemlje.

R

ROKI

Guest

ÄŒovječe kakav ti je to IMT-577, di si to iskopao, šta je to???!!! :eek: Nikad vidio takav traktor. Daj molim te objasni nam kakav je to traktor, kabina mi liči na dajčevu, a maska mi je nepoznata.

S

stara baba

Guest

uh al si brz :D to ti je cijela maska i kabina od daica,ručno prerađeno i nasađeno na 577.to nije mojih ruku dijelo.
dobra finta da staroj drlji digne cijenu,jer vizualni dojam je bitan kad kupac nema pojma o traktorima. :evil:

R

Ratarko

Guest

A bilo bi dobro da nam uslikaš taj IMT sa strane , da vidimo kako je to sve ispalo sa tom modifikacijom , ovako se slabo vidi . Koje probleme si imao sa IMT-om , kažeš 20.000 kn za popravke a to mi je prilična svota jer su dijelovi relativno jeftini ? Još me zanima ova potrošnja od 10 litara za dva sata frezanja ...da li si to naveo jer je puno ili malo , nekako ne mogu upaliti potrebne sive čelije da si sam izračunam poslije popodnevnog sna ... :scratch

Auto ti je bomba ! Njega si novoga uzeo ?

PS . bobo će to sve premjestiti u temu o našim traktorima , jel tako :D ...mislim da možemo dalje ovdje nastaviti brbljanje ...?

S

stara baba

Guest

Ratarko kaže:
A bilo bi dobro da nam uslikaš taj IMT sa strane , da vidimo kako je to sve ispalo sa tom modifikacijom , ovako se slabo vidi . Koje probleme si imao sa IMT-om , kažeš 20.000 kn za popravke a to mi je prilična svota jer su dijelovi relativno jeftini ? Još me zanima ova potrošnja od 10 litara za dva sata frezanja ...da li si to naveo jer je puno ili malo , nekako ne mogu upaliti potrebne sive čelije da si sam izračunam poslije popodnevnog sna ... :scratch

PS . bobo će to sve premjestiti u temu o našim traktorima , jel tako :D ...mislim da možemo dalje ovdje nastaviti brbljanje ...?

evo ću ti reći što pamtim da je mjenjano na imt-u:prednji diferencijal je bio suv ko barut i pokidan,križevi na poluosovinama,radilica je već imala treću specijalu(što god to značilo-majstorski izraz)pa je i ona mjenjana.blok motora je mjenjan jer su dvije stubline otišle(opet majstori),nešto sa mjenjačem nije bilo dobro(u sporohodnim brzinama je izbacivao pod opterećenjem).na svim hidrauličkim pumpama su promjenjene gumice,sve brtve motora i mjenjača,servis bosch pumpe,akumulator,alnaser ,2 ležaja na točkovima,ležaj na kardanu,sva hidraulična crijeva i crijeva za gorivo,lamela kvačila.bilo je tu sigurno još sitnica+rad majstora.

auto isto polovan,sa njim nikakvih problema.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,499

stara baba kaže:
Ratarko kaže:

evo ću ti reći što pamtim da je mjenjano na imt-u:prednji diferencijal je bio suv ko barut i pokidan,križevi na poluosovinama,radilica je već imala treću specijalu(što god to značilo-majstorski izraz)pa je i ona mjenjana.blok motora je mjenjan jer su dvije stubline otišle(opet majstori),nešto sa mjenjačem nije bilo dobro(u sporohodnim brzinama je izbacivao pod opterećenjem).na svim hidrauličkim pumpama su promjenjene gumice,sve brtve motora i mjenjača,servis bosch pumpe,akumulator,alnaser ,2 ležaja na točkovima,ležaj na kardanu,sva hidraulična crijeva i crijeva za gorivo,lamela kvačila.bilo je tu sigurno još sitnica+rad majstora.

auto isto polovan,sa njim nikakvih problema.

Eee, stvrano ti ga je netko uvalio :(
Nego, izgleda mi malo čudno prednji most. Jel originalni???

Iz kojeg si kraja?

Na vrh