• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Naša mladost, lepi cajti

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Nasa mladost,lepi cajti

Zdravo,bok,pozdrav,halo drustvo,zemljaci,drugari forumasi.Evo maloprije doso sa kave iz kafica ovdje u Austriji,lijepa,simpaticna plavokosa konobarica a ja sam za stolom.Dvoje kolega(zemljaka)otislo u penziju dvoje jos ne radi te neznas kud sam sa sobom,sad financijski u plusu,zamijenio auta za novija al jebiga nije sve u lovi.Pijuckam ja tako kavicu pa jos jedna i polako me uhvati sjeta za proslim danima te stoga zapoceh ovu temu.Bijase to pre nekih tridesetak i nesto godina,nasa mladost,zelim da se ovdje prisjecamo samo divnih i ugodnih trenutaka,slicica koje ne zelimo zaboravit jer shvacam da nas vrijeme polako gazi pa da probamo malo usporiti ovo putovanje.Kao sto napisah,sjetih se starih vremena,starih prijatelja,simpatija,druzenja po slasticarnama,omladinskih susreta,plesnjaka,vatrogasnih zabava,zavadjanja na klupama pred kinosalama.A kakav je to divan trenutak bio kad mi je moja djevojcica(supruga) :(giggle):prvi put pokazala grudi,lijepe mladenacke,cvrste jos se sjecam tog mjesta u sumarku.Tada su bile velike cenzure i slabo se lijepih zenskih i muskih tijela vidlo na tv a malo vise u kinu.Pa evo pridruzite se sa sjecanjima moji pedesetogodisnjaci ak se ne varam gospodja Jo,hodor,bhorv ,labavi itd...

Moze i pokoja vlastita ljubavna pjesma,ja ih takodjer pisah,neke zanimljive slike,sve sto nas podsjeca na nasa vremena dok su se malo vise postivali stariji,majstori,roditelji a ljubav je imala vise cara i osjecaja.:drink:
 

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,241
Re: Nasa mladost,lepi cajti

Bravo hotela, malo si mi vratio film unazad.Vrijeme nas gazi,prolazi,sa sjetom vraćam film u 70-te i 80-te.Pamtim ko da je juče bilo, kad sam jednoj svojoj djevojci stavio ruku pod majcu, da vidim dal joj kuca srce, a za drugo, u nastavku.Možda nekome sad glupo izgeda al ja žalim za tim vremenima, ipak to je bio život.
 

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Re: Nasa mladost,lepi cajti

Evo koga god sretnem od stare garde,svi zale za tim vremenima i trenucima zavlacenja ruku,tad su djevojacke grudi mirisale na pokoseno sijeno a djevojke su onako stidljivo popustale nasim naletima.Sjecam se u kinu jednoj dirao grudi a mislio na drugu,no znala je ona za drugu pa mi onako nevoljko odgurivala ruku ,e bijasmo mangupi.No nisu bogami ni nase ljepotice bile glupe i one su rado probale druge ruke.Imo sam kolegu,pravi frajer,vozio Jawu 350 imo zenske cesto i prijateljice al danas nemores ga prepoznat,stvarno ga pregazilo vrijeme jos i danas uSloveniji u gostioni on faca konobarice i cudi se sto se bune.No ajte malo i vi o necem drogom evo mene uhvatila kriza,cetiri dana brez zene pa mi se samo take stvari motaju po glavi.:(giggle)::(giggle):
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,241
Re: Dogodovštine iz naših života

Nije samo to bilo lijepo, nego mnogo drugo štošta.Recimo ja sa 17g. sam na raspustu došo u Labin i radio u jednom poljoprivrednom dobru, tad sam prvi puta vidio kockaste bale sijena(to je bio 6-7 mjesec 79g.) i tad mi nije bilo jasno, ok udje sijeno a izadje kocka, čitavo vrijeme sam konto da unutra imaju dva crnca što vežu špagu. Te iste godine sam bio u prvi put u Zagorju, o ostalim kretanjima ću nekad poslije.Što ovo govorim, zato što mnogi danas od svog mjesta nisu kročili par kilometara a o poznavanju geografskih predjela u širem okruženju da nepričamo
 
Posljednje uređivanje:

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Zdravo forumasi,evo vec dugo me muci,kopka, ima li koji forumas da je sluzio JNA (onu narodnu,prijasnju) 83/84 u Titovoj mitrovici,ja bijah aprilac a bilo nas dostik iz hrvatske.More bit da se neko nadje i iz bivse druge republike.:(handshake):
 

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,955
A ima li netko iz JRM 78/79 Brioni /Pula ?? 53/A klsasa (brionska garda )
 

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Sta je ovo sami metuzalemi jos su ispast balavac,ima li neko mladji.:icon_eyes:
 

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,431
Tako je ,ja jedva napunio 18 i zbog upisanog faksa morao odmah na odsluženje,nisam se ni snašao a već me ošišali i strpali u dva broja veće čizme i ajmo strojaka.
 

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,241
Aznači i ti si bio ono 12+3, pa odslužil ona tri mjeseca, il faks izgura do kraja. Ja nit jedno nit drugo.
 

novcky

Član
Tu od
27 Srp 2012
Poruka
292
evo i ja bio u jna 89-e u kumboru kraj herceg novog i u tivtu. S tim da sam bio i u odkomandi po mjesec dana u čapljini i u kamenskom kod karlovca. To vrijeme pamtim po višku pijače i po manjku ženski. Zadnje dane kad je bilo SITNO više nismo imali kovanica jer smo ih svako jutro bacali po pisti dok sa intonirala himna. I nekak mi se čini da je od povratka doma život počel ubrzano teči
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
Re: Nasa mladost,lepi cajti

Moze i pokoja vlastita ljubavna pjesma,ja ih takodjer pisah,neke zanimljive slike,sve sto nas podsjeca na nasa vremena dok su se malo vise postivali stariji,majstori,roditelji a ljubav je imala vise cara i osjecaja.:drink:
može ona :
joj živote gorak li si
mjestu qurca špaga visi
 

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,503
Sta je ovo sami metuzalemi jos su ispast balavac,ima li neko mladji.:icon_eyes:

Ja nisam služio JNA,bio sam 9 klasa Hrvatske vojske(proljeće 94-te),3 mjeseca Pule(Muzil+Fižela) i 6 mjeseci Pazina
 

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,429
Evo ja sam bio julijska klasa 83,služio sam dosta daleko od kuče u Leskovcu-kasarna Sinkovac.Možda ima još koji forumaš da je služio tamo i u to vreme.
 

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Joj kako ste stari,ja izbjegao bivšu vojsku,malo veze radile na bivšem sekretarijatu,6 klasa HV,93. 4 mjeseca prašinarska obuka,ubili nas od gluposti ,ostatak redovnog roka PUMA Varaždin,to su bili dani nerada i pijače,diskont Karlovačke bio uz žicu,hihihihi:drink:
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ih, koja su vaša sjećanja....vojska....

Ja se sijećam kada je mene moj muž zaprosio, bilo to davno, jedne kasnoproljetne večeri, u pol dvanaest navečer, sjedili mi na drugoj stepenici crkve, i pitao on mene - bi li se ti udala? Ja onak ozbiljna i zrela cura, bilo još mjesec i pol dana do završetka prvog srednje, rekla - bih. Ok, rekao on, ali razred do kraja završiti moraš. Ok, rekla ja -. hoću. I završila ja prvi srednje, ali da se udajem doma rekla nisam. Nije mi još do batina bilo, mislila ja, nek malo pričeka to - premlatiti me svakako hoće, ali nema žurbe, došlo bu to na red prije ili kasnije, I tako ja odšutjela udaju doma, i prošla Velika Gospa, uskoro trebalo ići u drugi srednje, kupiti knjige, a velim ja - netreba knjige, ja se udajem. Kaj da reknem, nakon razumnog objašnjenja i iznošenja argumenata roditelja i mojeg upornog odbijanja uvažavanja istih batine sam popušila isti dan. i još koji puta kasnije, uz zaključavanje u kuću navečer. Ma imalo bi se tu još što -šta reći, ali ja bila udana slijedeće godine odmah poslije Tri Kralja. Ja da su roditelji imali trošak za svadbu, ali sam ima zato uštedjela pare za knjige za drugi srednje. Jel se može poželjeti bolja ćerca?:icon_e_wink:
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Sjećam se prelaska 60-ih na 70-e. Kroz tjedan smo bili u Zg ili drugim mjestima gdje smo učili zanat ili išli u srednju, a subotom došli doma i onda zajednički izlazak navečer. Tak smo jedanput otišli u Trakošćan,sjeli za stol i čekamo konobara. Konačno dojde i pita kaj bumo. U ono vrijeme je bilo popularno piti žestoko pa smo naručili inak po redu: zrinski, cezar, džin-votku. Zadnji je bil najniži u grupi (oko metar šezdeset) i on veli, litru i vodu. Kaj bute, žestoko ili litru i vodu, pita konobar. Njima žestoko, a meni litru i vodu, odreže najniži.
Konobar je ostal paf ali je donesel. Još danas nemrem pozabiti kak je kolega pil gemište. Zinul je i doslovno stočil u grlo ko u neku veču posudu. Baš ovak :icon_jook: Kad smo se dobre volje vrnuli u selo, onda je sredi sela poslije pol noći obavezno pala pjesma.
To su bili lepi cajti. :icon_fU:
 

Najnoviji postovi

Na vrh