Zar je cropos konačno postao dostupan širokim masama? Prije nekog vremena doslovno su gulili potencijalne korisnike po sekundi korištenja..... Na koji način informaciju sa croposa dostaviš u uređaj, preko interneta (mobilnog telefona)?Da, na oba traktora imam autosteer, bez toga se moze postici takva preciznost. Prvu sezonu sam imao printan zupcanik sa motoricem te sam za drugu sezonu ugradion hidraulicni ventil, na drugom traktoru imam "keya" autosteer motor, motor ugradjen u volan, mijenja se volan na traktoru. Isprobao sam sve opcije i sve ima svoje prenosti i mane.
Ja imam svoju RTK baznu stanicu, ali mogu korisiti i signal od CROPOS koji je besplatan (40e jednokratna prijava). Sto se tice stabilnosti do sad nisam imamo nikakvih problema, u sezoni radi po cjeli dan bez problema. Da bi se postigla -+2cm preciznost bazna stanica nesmije biti udaljena vise od 35km, tako da neki drugi signal osim lokalno nece raditi precizno. CROPOS ima puno stanica u hr tako da dobro pokriva cjelu hrvatsku.