plevak
Član
- Tu od
- 14 Velj 2010
- Poruka
- 698
koliko košta tenziometar
Tenziometar možeš kupiti preko e-bay-a i košta 20Kn
koliko košta tenziometar
može 1 pitanje-mi smo na površini od 1ha imali oko 5km folije-koliki je razmak između redovaRijetko griješim Ali moguće je, sa 4 litre/m2 zalijevaš cca 6 biljaka. Kad je sunčani dan temp 32 paprika troši 5 litara samo na transpiraciju x 6 biljaka, znači tvoja pumpa treba raditi 7 sati x 2,2 kw x kn
Sada opet Mate i Tika
Ako imamo 15% suhe tvari u paprici. Po stabljici paprike da je prinos 1 kg, znači 1000 grama suhe tvari 150 grama x 600 (količina vode) = 90 litara vode po kilogramu paprike. Za prinos od 30 tona treba 2700 m3. Jedino je problem ukalkulirati peteljku i sjemenu ložu
Preneseno sa http://www.poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=23490&page=2
Ne možeš ti nju Cabage prevariti Tvoja pumpa treba raditi za jedno jutro ako hoćeš prinos 270 sati x tvoj broj jutara. He he to je čista matematika i biokemija. A možemo mi tipkat što god hoćemo, za pumpu sam ti odmah rekao da nije za tvoju svrhu!
4 litre po metru dužnom i dobijem tih 10 m3 vode po satu, dva puta po dva sata i hektar dobije 40 m3 vode i uistinu je tako ????????????????? Kakva je to matematika 2500 m folije za hektar? Jel to ona poticajna ili neka greška?
E pa ako je ta površina širine 1m onda vam razmak nije bio potreban. Kakvo pitanje takav odgovormože 1 pitanje-mi smo na površini od 1ha imali oko 5km folije-koliki je razmak između redova
i gdje se može kupiti novo ili polovno
tražila sam odgovor na pitanje,ne bi ti bilo na odmet malo kulture zar tvoj ego ne može podnjet konkurencijuE pa ako je ta površina širine 1m onda vam razmak nije bio potreban. Kakvo pitanje takav odgovor
tražila sam odgovor na pitanje,ne bi ti bilo na odmet malo kulture zar tvoj ego ne može podnjet konkurenciju
Nema polovno, samo se novo kupuje a možeš ga kupiti u tvrtci agra d.o.o. www.agra.hr i košta oko 750kn. Izvrsna stvar, ja bez njega više nebi mogao kvalitetno i pravovremeno zaljevati svoje povrće. Imam ih instalirane u svakom plasteniku, a na vanjskim površinama ih prenosim i kontroliram vlagu. Polovne nije poželjno kupovati jer sa vremenom se čepovi(guma) pohaba pa ih treba mijenjati a i osjetnik zna puknuti.
ne znam da li sam već prije odgovorila na ono pitanje pa sad pišem ili ponavljamNemoj tako, pitanje je bilo potpuno nerazumljivo. Isto kao da ja pitam koliko redova kukuruza mogu staviti na hektar zemlje a ukupna dužina svih redova je 5km. Ajd mi odgovori pa ako ti odgovor bude točan, ja se ispričavam.
PS. sada ispada kao da imam nešto protiv tebe, ali nemoj tako misliti. Znaš onu ...tko se
tuče-taj se voli
zamolio bih nekog da mi objasni, kako napraviti i proračunati venturijevu cijev za prihranu vodotopivim gnojivom. Znači, ako imam 400 metara T-tape cijevi, razmak rupa 20 cm, tlak na ulazu od 0.7 bara, što je još potrebno za proračun? Na koji način i u kojem omjeru otopiti vodotopivo gnojivo u koju količinu vode, doziranje u sustav?? :scratch
:scratch....manometre neću uzimat.
E, ja sam našao po meni bolje rješenje od venturi sistema. Na pumpi sam kod usisa ugradio jedan ventil. Napunim bačvicu od 60 lit. sa gnojivom, pustim da se otopi i spojim na usisni prije spomenuti ventil sa 12mm cjevčicom i kad pumpa vuče vodu odmah sa strane vuče i iz bačve onoliko koliko sam odredio ventilom. Doduše mana je da treba imati na brizi kad se bačva sa otopinom isprazni jer onda pumpa povuće zrak, ali to je najmanji problem. Sutra idem da malo pognojim jagode pa ću sliknuti ako ne zaboravim.
Plevak takav je i moj sistem samo sam ja u bure ugradio jedan plovak koji gasi motor prije nego što povuče zrak tako da uopšte nemoram dežurati kod motora, a koliko vremena će zaljevati odredim na tom ventilu na usisu.