ivanhecimovic
Aktivni član
- Tu od
- 11 Ruj 2014
- Poruka
- 688
Sad ce polako, možda ćete morati jednoga pijevca mada kazu da su New Hampshire mirnija pasmina pa budete vidjeli, i jesam vam ja odma reko da u onih 22 pilica nisu samo 2 pijetla...
Krepao jeA šta je bilo s onim drugim pijetlom jel zavrsio u juhi ili?
Ma ne znam, al cini mi se da ce jedna po jedna sve krepat.. bez ikakvih simptoma.. krivo sam se izrazio ne dajem im koncentrat nego smjesu...Ja sam htio sebi kupiti koju leghorn ili prelux ali nije bilo u cetvrtak na sajmu pa sam na kraju kupio dvije super harco. Sad su opet u fazi privikavanja. Kokosi ugibaju zato jer nisu cjepljene. Ovi sto prodaju ni sami neznaju vise sa cim bi ih cjepili.
Ante , koncentrat valjda mjesas sa mljevenim kukuruzom jer ako je u zrnu onda ti pojedu sami koncentrat sto bi bilo prejako. Ja ne dajem nikakve koncentrate ni kupovne smjese nego kupim takozvani mix u kojem je samljeveno kukuruz, jecam , psenica, zob , tritikal , suncokret i soja. Plus toga imaju uvijek u hranilici kukuruz. Dva puta tjedno im namocim stari kruh a pasu travu po zelji.
Miješa se 70:30, zapravo trebalo bi tak mješati. To znači da ide 9 kila supera na 21 kilu šrota, mali korisnici stavljaju manje zato kaj je preskupo. Uvjerio sam se da kad se piliće i nesilice hrani sa pravilnim omjerom jaja ima više a tovljenici napreduju kak treba.Neznam o kojim koncentratima govoris, ali znam za Cakovecki koncentrat da se mijesa u omjeru 1:3, eventualno 1:4. Tako da ni ta zadnja racunica debelo ne stima, jer je 10 kila koncentrata cca 46 kuna... za 150 kila srota ti treba 50 kila, sto ti je oko