Evo i danas cetri s tim da je jedno veliko sa dva zutanjka. Sto se tice davanja smjese kod mene nije slucaj da jedu samo nju. Znacii smjesu dobe samo toliko koliko mogu odjednom pojesti a to je jedna fangla i gotovo. A kukuruz i ostalo imaju u hranilici tokom cijelog dana po volji. Jos ima prostora da i drugih pet koka prenesu a ne da su mi samo na broju u hladnom pogonu.
Sto se tice soje cuo sam da je Rijeka glavni uvoznik za soju i da imaju hangari prepuni Gmo soje koja se od tamo distrubuira dalje. Na smjesi pise da je Gmo a vjerojatno je sva takva i za ljudsku prehranu. Znaci s takvom hrane a i kasnije mjesaju u preradjeno meso. To je neizbjezno i neminovno i tu ne treba razbijati glavu. Ja nikome necu dokazivati da su kod mene jajca ekoloska jer sta je danas ekolosko. I sami kukuruz je tretiran , pa i kruh ima aditive , voda klor i t d. Mogu sam sebe lagati i hraniti bez smjese a opet dodjes na isto.
Ja sam cito neke usporedbe i istrazivanja gdje su rekli da je australorp najbolja kombinirana pasmina za drzanje za svoje potrebe ali recimo ja bi dao prednost New Hampshire zbog boje, crne kokoši(dakle australorp) su najgore za čistiti...