• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

New Holland ili Claas

B

Boki

Guest
Zdravo, trebala bi mi pomoc oko izbora kombajna. Inace, hocemo da se udruzimo nas 8 i da uzmemo jedan kombajn. kod nas u selo se jos uvek radi sa starim zmajevima. Mi smo planirali da prodamo nase kombajne i da ulazemo u jedan novi. Svi ukupno radimo oko 700 hetara i normalno nama je cilj da sto vise radimo usluge.
Inace videli smo New Holland CF on je kod nas sa sva tri uredjaja (zito, suncokret, kukuruz) oko 135000 eura. Mada dosta njih nam predlazu da uzmemo Claas. Planirali smo da uzmemo kombajn do oko 150000 eura sa sva tri uredjaja. Sta vi mislite i koliko se krecu Claas. Unapred hvala!!!
 
Č

Čugi

Guest
Claas je oduvek bio No1, tako da ako imate novca nema tu puno razmišljanja!
 
M

MF3095

Guest
Nije ti slabi New holand ili kat bi kupovao ja uzeo bi Clasa,to ti je mašina.Lp.
 
J

jd 6830

Guest
MF3095 kaže:
Nije ti slabi New holand ili kat bi kupovao ja uzeo bi Clasa,to ti je mašina.Lp.


Mislim da je Class najbolji kombaj, pa onda Županja...
 
B

Boki

Guest
Videcemo, u ponedeljak bi trebalo da odemo do Novog Sada da vidimo ko sta nudi i za koliko para. Almex u Pa mislim da drzi jake cene a on je generalni za Clas. Jedan od nasih je trebao ove nedelje da ode za Austriu da vidi tamo ali ga odbili za vizu, sta cete ni masine nemozemo da kupimo iz inostranstva.
 

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,276
700ha, treba velik i pošten kombajn da bi se sve ovršilo na vrijeme.
a to za 150 000€ i sa svom adaptacijom...hm :?

koji model claasa ste gledali?
 
B

Boki

Guest
700 plus jos oko 500-1000 usluge da radimo ali sve ukupno sto zita, uljene repice, suncokret, kukuruz. Zvali smo u Almex trenutno imaju Medion 310, a tamo se dogovara cena u 2-3 nedelje kao na pijaci. Sutra idemo u jedno susedno selo tamo su prosle godini radili tako nesto skupili se njih par ljudi i kupovali kombajn, kod nas se to zove masinski prsten. A u utorak je ostalo da skoknemo do Novog Sada, cemo videti, ja se plasim samo da se nesvadjamo medjusobno...
 
S

Simon1980

Guest
medion...nečete nikad 1000ha/godinu stignoti! izpod Lexiona nema ništa za takve površine.
Ili ako mislite uzeti 3 medione :lol:

A inače..daj kaži koji to model CF od new hollanda?
A tek malo da skiciram: Tucano 320 dođe negdje 130+ k€, a onda recimo 6 redni kukurizni sklapljivi oko 45k€ i žitni sklapljivi 30+ k€.....kad zbrojiš nečeš da prođeš izpod 200k€ :idea:
 

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,276
simon potpisujem u cijelosti...
i to velikog lexiona ne onaj "mali"
 
B

Boki

Guest
Ja sam iz Vladimirovca, to je imedju Panceva i Vrsca. Znamo da necemo proci izmedju 200 000-250 000 evra. Medion jeste mali za to, imam kod nas u firmi Agroziv 3 lexiona i jedan mega, lexioni su oko 150 00o a mega oko 85 000, ali to je staro oko 4-5 god. a bogami i vozeno, firma je pukla pa se sve rasprodaje, a sta je pod lizingom nastavlja se samo lizing.
 

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
claas definitivno. medion nikako, samo lexion.
a JD neki?

kolega..mislim da je tema malo pre stara da bi se više komentiralo..mislim nemoj se ljutit,ali kombajn je več sigurno kupljen..:rolleyess::lol:
 

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
486
znam da je tema iz 2008. , znam čitati.
a za jd pitam , jer nemam puno iskustva s tim kombajnima pa pitam za iskustva s tom markom kombajna.
 

Sasaas

Novi član
Tu od
17 Srp 2021
Poruka
1
znam da je tema iz 2008. , znam čitati.
a za jd pitam , jer nemam puno iskustva s tim kombajnima pa pitam za iskustva s tom markom kombajna.
Dali znate da mi pomognete ? U pitanju je kombajn new holland 8050 ima problem neuvlaći dovoljno mssu u transporter i kada povuče on zablokira na ulazu.hvala
 

Najnoviji postovi

Na vrh