A sve je to ok - ali.....gledam ih ja i vidim da imaju namjere raditi onako kako bih ja to napravila.
Gledaj sada ovo, ko primjer.
Imam prijatelje. tamo nekih ranih devedesetih, prije rata još bili su jedni od respektabilnig gospodara na svome imanju. Onda je došla inflacija - robu davali na račun. Danas za vrijednost tisuću eura npr - za šest mjeseci kad je uplata sjela to je vrijedilo petsto eura. I tako to išlo nekoliko godina, i došli oni do nule, a onda polako počeli kliziti na niže, I potražili izlaz u posuđivanju. I zadužili se. Onda su se uvjeti poslovanja nešto posložili i dalo se opet raditi u pozitivi. Je, ali su njih digovi vukli skroz u negativu. I nikako dostići tu nulu nakon koje bi se moglo krenuti u normalno poslovanje. I gledam ja njih i mislim - pa pobogu, prodaja jednog ili dva hektara zemlje riješilo bi sve njihove dugove. Ali oni neće. Oni jednostvno neće nego se radije guše i tonu sve dublje. Danas su tamo isto gdje su bili pred dvadeset pet godina, samo još malo dublje.A da su se odlučili onda prodati, danas su mogli opet to isto kupiti, još i više.
Ovi najavljuju rezanja drugačija nego predhodnici - sva nepotrebna sranja - većinu neprofitnih, nadam se i većinu socijale (ona koja je socijala generacijama i koja je zaporavo postala jedan stalež koji od rođenja do smrti živi kao socijala ),niz naoko sitnica koje zapravo u konačnici čine ogromne stavke.
I tako dugo dok ne prodaju ono osnovno što mora ostati u rukama države, strpljivo ću čekati da vidim šta će se dogoditi.
pričekajmo da vidimo št će biti sa usmjeravanjem poljoprivrede i gospodarstva pa ćemo suditi.
Prošla vlada je omogućila izgradnju sistema navodnjavanja u Međimurju. Planovi su bili veeeeliki - od Drave prema gornjem Međimurju prokopati kanale, napraviti prepumpne stanice i kroz polja distribuirati vodu, sve tamo do Mure.
Čovječe!!!!!!!! Pa jesu li oni uopće se zapitali želi li Marko Marković tu vodu za svoju poarcelu? Ima li taj Marko sistem za navodnjavanje, sadi li on kulturu koju treba navodnjavati? Kome će oni takvom invasticijom pomoći? Hoće li oteti zemlju vlasniku uz čiju parcelu kanal prolazi a on tu vodu iz kanala ne želi koristiti i dati je nekome drugome?
Ma na takvim glupostima padaju pokušaji sabilizacije državnog poslovanja, to je preslika na sve ostale segmente - ako si ne znaš tu najbanalniju situaciju posložiti u glavi i vidjeti u čemu je caka, neznaš niti na puno zahtjevnijim.
Ja od ovih očekujem da znaju zašto ne vrijedi ulupati u nešto takvoga (preslikano na neku drugu situaciju) i da neće tako raditi. Ako to ne vidim kroz koji mjesec, onda ću i ja reći - nek vlada padne.