Evo,treba se samo malo strpjeti,koju godinicu,i biti će u našoj domovini dobro.Zašto?Vodila ja jučer svoju svekrvu doktorima,bila naručena početkom desetog mjeseca prošle godine oftamologu na pregled očiju.Termin je dobila 27. 03. ove godine.Dakle,lista čekanja duga šest mjeseci.i došle mi jučer,pregled se obavio,i dobili se potrebni lijekovi-jedan za očni tlak,jedan za povečane trigleciride(taj je dobila od dijabetitologinje),i dva vitamina zbog drastično oslabljenog vida.Pa je recepte liječnica opće prakse ispisala.Ali-vitamini se plačaju,oba,recept za povišene trigleciride nije dobila uz obrazloženje da se ljudima starijim od sedamdeset godina ti lijekovi ne propisuju.Pa sad,ako ga želiš,kupi ga isto sam,ako ne,nikome ništa.Ali,ako si godinu mlađi,i više,naravno,normalno ćeš ga na recept dobiti.I normalno će te liječiti.Čim zakoračiš u prvi dan sedamdeset i prve,ošla baba s kolačima-lijekova više nema,onih skupih-jok.E pa eto,bude dobro u domovini našoj,strpimo se koju godinicu da produže radni vijek na sedamdeset godina,a onda po sili zakona te dokrajče zabranom liječenja i proračun će živnuti,bude pun toliko da će se preljevati preko rubova.Kaj budu jedni penzioneri,i to stari,sisali pare iz njega za liječenje,nije im dosta kaj penzije sišu,jel,još bi i da žive preko sedamdesete.Ne bu išlo,ne,bude ministar zdravstva sve to lijepo posložil tak da sve sjedne na mjesto,pa on nije čak ni pokušao u javnosti opravdati ili obečati poboljšanje problema ljudi oboljelih od karcinoma,koji od postavljene dijagnoze do prvog zračenja moraju čekati po četitri-pet mjeseci,kod bolesti koja svakog dana čovjeku uzima mjesece života.
Moja će svekrva kupiti sebi lijek.I živjeti će za inat ministru,taman da svaku lipu penzije potroši na lijekove.Nadam se da će doživjeti stotu.Samo ne znam kako će moja mama kupiti sebi lijekove.Prešla je odavno sedamdesetu,ima penziju,čak nešto preko tisuću kuna.Nekih pedsetak.Ali se nadam da će i ona doživjeti stotu.Ministru i proračunu u inat.
Eto,još jedan biser što je nama nova vlada dala,nisam zlobna,poživio ih Bog stotinu godina,ali zadnjih trideset sa tisuću i pedeset kuna penzije.