pokvarili se a kako i zašto e pa sad je pitanje?????
nemojte pričat gluposti. mf je bolji od fenda. e pa bolji nije u rangu je približno. samo da napomenem. nh nije sluga massey fergusonu ili fendt-u da se razumijemo.
fend se jako pokvario, od kako je bio prije 20-tak godina. počelo se tu škrtariti na materijalu i da ne nabrajam sad gluposti. radio sam u mf-ovom servisu, u njemačkoj i tu su dolazili svakavi i traktori i mf-ovi, među kojim se nalazilo jako puno novih fendova. recite kaj hočete, ali švabo drži do svojeg proizvoda, a ne zato što je fend. fenda i df ima najviše. pa zatim jd i mf kojih ima nešto manje. reko je švabo, imao je jednom fenda nije ga razočarao i rekao da če ga kupiti opet. i kupio je drugog na koje je radio dok je radio, dok nije stao novi fend 2 godine strar. nazavo je fendov servis i došli su jer ima garanciju20 000 rh ili 10 godina i kad su kvar uspješno otklonili, pobrali lijepih 1800 eura :shock: i traktor opet stane. i zove gazda nas. mi dođemo, s njim na kompjuter opet ista stvar otišao je na biračkoj kutiji senzor koji košta 800 eura, a sami senzor se neda kupiti nek treba cjelu kutiju mjenjat. al dobro mi smo uspjeli traktor usposobiti i traktor je ostao dalje raditi, a kasnije je došao kod nas na servis. što ne dokazuje da je fend dobra traktor ako hočemo o tome. nalazilo se još tu puno fendova s greškom nedostacima itd ali ovaj je bio samo među mnogima odabran. mf je dolazio s nekim manjim kvarovima tipa senzore treba poštelat i tak neke sitnice. dok niti jedan mf nije došao s kvarom mjenjača ili bilo čega drugoga. dolazili su oni stariji kojima je remont trebao odavno biti pa dok su išli, išli su.
znalo se nač ali to je bilo ono, gazda ne drži do traktora ganja dok ide kad stane dovuče ga i eto pa slaži. dok se događalo i s fendovima. da bi na jednom fendu slagali mjenjač, 2006 godina je bio i raskolio je zupčanike, a razlog je bio kompjuter izbacio struju što je automatski mjenjač prebacio u spore i power i pripisao kraj getribi. a na drugom djelu radione se nalazi mf podjedanke snage s kvarom sinhrona, redi hidrauličnog reverzera koji nije bio poštelan tvornički dobro. i da bi se to sve ustanovilo da su original djelovi za fenda jednake kvalitete mf-ovoj. jer je jedan zupčanik pasao na obadva i pod brojem su isti samo original za kupitit bilo za fend ili mf. što če dokazati ili je mf uznapredovao pa drži fenda, ili se fend pokvario. jedno je sigurno, a ja znam kaj sam radio, pa znam kaj mislim o jednom i drugom traktoru, tak da samo sam pisao o tim traktorima. fan sam fenda i mf ali ipak vozim mf-a jer sam se uvjerio da je oprilično sličan traktor tak da ono. imam svoje daljne mišljenje koje ču zadržat za sebe samo kažem fenda skrij mf-a pokaži ili obratno na isto dođe