• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Objekti - Šupe za smještaj traktora i mehanizacije

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
Ako duzina rogova nije veca od 5 metara onda nece s tim da krov treba imati dobru kosinu, ako su rogovi duži onda na stupove stavi V nosače ako me kužiš. Za svaki stup na 50-70 cm od gornjeg kraja učvrsti željezni ili drveni nosač koji čes onda opet učvrstiti za tu gredu ( 50-70 cm od stupa ) nadam se da sam ti dobro objasnio.

Ivica Blagaj

Član
Tu od
13 Velj 2011
Poruka
470
Što mislite da je najbolja ili da bolje napisem najoptimalnija varijanta za pokrov nadstrešnice, izvedba krova na jednu vodu, dimenzija 40 x 8m, koja bi bila garaza i skladiste a postoji opcija i da bude staja za goveda. Sa limom se bojim kondenzacije jer mi se ona dogada na maloj nadstrešnici ispred jedne farme a otvorena je sa 3 strane. Dali su salonitke ipak za sad najpovoljnije rješenje.?

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
možda lim sa filcom ali kažu da je dosta skuplji,uzmi klasični crijep, eventualno dasku ispod ako je na udaru vjetra i miran si :drinkers:

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Eto jedna iznutra.

DSC_0216Kopiraj.jpg

Ivica Blagaj

Član
Tu od
13 Velj 2011
Poruka
470
možda lim sa filcom ali kažu da je dosta skuplji,uzmi klasični crijep, eventualno dasku ispod ako je na udaru vjetra i miran si :drinkers:

Ma crijep otpada, imam ga na 2 skladista, skoro je najskuplji po kvadratu, najteži, treba najgušće letvljenje, najlakše ga vjetar raskrije, a ako idem i sa daskom od 40kn po kvadratu ispod i terpapirom te podletvama onda je bolji sendvič panel. Tražim najjeftiniju varijantu a da zadovoljava.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
A one kojekakve plastične ili gumene ploče?? Valovitka ili kak se več zove???
Lagano je, netreba jaka konstrukcija krovišta, a trebalo bi biti dobro.
Mene to interesira, a neznam gdje pitati za cijene.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Ma crijep otpada, imam ga na 2 skladista, skoro je najskuplji po kvadratu, najteži, treba najgušće letvljenje, najlakše ga vjetar raskrije, a ako idem i sa daskom od 40kn po kvadratu ispod i terpapirom te podletvama onda je bolji sendvič panel. Tražim najjeftiniju varijantu a da zadovoljava.
topolova daska izađe malo više od 20 kuna po kvadratu ako je 2,5 cm debljina. kubik je 800 kuna

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758

pa ako je kvadrat bojanog trapeza nekih 45 kn, varijanta sa filcom nemože biti onda još 10 kn skuplja na to, znači, 55 kn m2.. bez daske, terpapira, itd.. imamo ga mi na jednom skladištu u firmi već par godina, i odlično se pokazao

B

BAGERISTA

Guest
Što mislite da je najbolja ili da bolje napisem najoptimalnija varijanta za pokrov nadstrešnice, izvedba krova na jednu vodu, dimenzija 40 x 8m, koja bi bila garaza i skladiste a postoji opcija i da bude staja za goveda. Sa limom se bojim kondenzacije jer mi se ona dogada na maloj nadstrešnici ispred jedne farme a otvorena je sa 3 strane. Dali su salonitke ipak za sad najpovoljnije rješenje.?

Ako nečeš kondezaciju,,,,,,samo sendič lim,,,,dolazi u obzir kod limova,....
Ali ako ti kndezacija ne smeta,,,,onda lim ovaj ko šta sam ja pokriva,,,,,,,,...

Ali salonitka,,,je isto dobra mi je imamo godinama na staroj garaži,,,,,,,,i zviznule su možda dvije u sve godine,,,,,konstrukcija jednostavnma,,,,,,,,ali je zatvoreno,,,,neznam kako bi se pokazalo,,,na nastršnici,,,,,,,,jerkod nas je bila prije jedna,,,,,,,,,,,ali je bila između kuča,,,,,,pa nije toliko bila izložena vijetru..

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ako nečeš kondezaciju,,,,,,samo sendič lim,,,,dolazi u obzir kod limova,....
Ali ako ti kndezacija ne smeta,,,,onda lim ovaj ko šta sam ja pokriva,,,,,,,,...

a da metneš paropropusnu foliju pod lim,onda nema beda sa kondezacijom...

B

BAGERISTA

Guest
a da metneš paropropusnu foliju pod lim,onda nema beda sa kondezacijom...

Nisam proba,,,mada neznam kako bi se ponašala,,,,,,,...i pošto je..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Mtd, nebu pomoglo. Kondenzira se na limu radi razlike temperatura, a to može spriječiti jedino toplinska izolacija, dakle ili sendvič ili filc.
PP folija može eventualno spriječiti kapanje.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Nisam proba,,,mada neznam kako bi se ponašala,,,,,,,...i pošto je..
pa ja je imam na kući,mislim da je bila 12,5 kn/m2
Mtd, nebu pomoglo. Kondenzira se na limu radi razlike temperatura, a to može spriječiti jedino toplinska izolacija, dakle ili sendvič ili filc.
PP folija može eventualno spriječiti kapanje.

da,ali mu neće kapati po glavi....
ako hoće po ps-u onda bi trebalo napraviti ventilirajući krov..a to mu je preskupo za šupu..

imt 577

Član
Tu od
14 Ruj 2010
Poruka
43
Šinje

Pozdrav
Zanima me, ako netko od vas ima iskustva sa stavljanje šinja u funkciju vijenaca! Zanima me na koliko raspon šinja moze drzati krovište! gore bi bili rogovi i lim.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Pozdrav
Zanima me, ako netko od vas ima iskustva sa stavljanje šinja u funkciju vijenaca! Zanima me na koliko raspon šinja moze drzati krovište! gore bi bili rogovi i lim.

šinja je dobra za stupove, a za vijence nije baš dobra jer je sama po sebi teška i onda se uvija, krov neće biti težak pa bi se za nuždu moglo ići sa šinjom ali ne duže od 4-4.5 metra

imt 577

Član
Tu od
14 Ruj 2010
Poruka
43
šinja je dobra za stupove, a za vijence nije baš dobra jer je sama po sebi teška i onda se uvija, krov neće biti težak pa bi se za nuždu moglo ići sa šinjom ali ne duže od 4-4.5 metra

onda ipak bolje ici sa drvenim gredama

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Bio je slučaj vucaranja, ali ponekad i
zatreba ovak.
Recimo parkiranje prikolice
po noći u žetvi...
Ako nekaj radim, šarafim i tak.